Ένα Θαυμάσιος, Αλλόκοτος Κόσμος στο Μοναστηράκι

Οι ψευδαισθήσεις σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να μας βάλουν εμπόδια στη ζωή μας και να μας πάνε ένα βήμα πίσω, σε κάποιες άλλες, όμως, μας δίνουν φτερά να ονειρευόμαστε και μας συναρπάζουν.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στο Μοναστηράκι, το οποίο πριν από λίγες μέρες έκλεισε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Πρόκειται για ένα μουσείο διαφορετικό, που ανατρέπει τα καθιερωμένα και έχει γίνει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους. Ήθελα από την πρώτη στιγμή που άνοιξε να το επισκεφτώ, όποτε όμως το επιχείρησα ήταν τόση μεγάλη η προσέλευση του κόσμου που τελικά αποφάσιζα να το αναβάλλω.

Η σωστή στιγμή προέκυψε με αφορμή το μεγάλο πάρτι που διοργανώθηκε για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μουσείου, το οποία απήλαυσα πραγματικά. Ωραία μουσική, ζωηρά χαμόγελα, γευστικά cocktails και προσεγμένο finger food από το αγαπημένο It Catering πρόσθεσαν μαγεία στην περιήγησή μου, κάνοντας την εμπειρία αξέχαστη.

Μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα μαθαίνεις πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη, και κατανοείς γιατί τα μάτια σου βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να καταλάβει.

Την ίδια στιγμή, τα βιωματικά δωμάτια, όπως το δωμάτιο του Ames, η ψευδαίσθηση της καρέκλας, το δωμάτιο αντί-βαρύτητας, το περιστρεφόμενο δωμάτιο έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα θα σας εξιτάρουν τη φαντασία, ενώ θα εντυπωσιαστείτε από τα παιχνιδίσματα του μυαλού. Να φροντίσετε να υπάρχει χώρος στο κινητό σας για να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες!

Αν έχετε παιδιά ή αν απλά σας αρέσει η μαγεία, τότε σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε τον amazing μάγο DiO που βρίσκεται στο μουσείο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, με ένα μαγικό σόου γεμάτο ψευδαισθήσεις! Είναι καταπληκτικός! Μια πρωτότυπη ιδέα είναι η διοργάνωση παιδικού πάρτι στο μουσείο που σίγουρα θα μείνει αξέχαστο σε όλους.

Τέλος, η έκπληξη της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση που έγινε από τον ένα εκ των ιδιοκτητών, Σάκη Τανιμανίδη, για το άνοιγμα ενός νέου Μουσείου των Ψευδαισθήσεων στη Θεσσαλονίκη. Με το καλό λοιπόν!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+