ΕΣΩ 2023 – Multiverse | Ημερίδα για το Interior Design και την Αρχιτεκτονική

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 η ημερίδα ΕΣΩ επιστρέφει, για 11η συνεχόμενη χρονιά, στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η ημερίδα ΕΣΩ έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός προβολής στην Ελλάδα για τις τέχνες του σχεδιασμού και κάθε χρόνο υποδέχεται τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς αρχιτεκτονικής και δημιουργικής σκηνής. 

Η φετινή θεματική έχει τίτλο «Multiverse» και προτείνει τη συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών μορφών φυσικής και τεχνητής ζωής. Αναζητούμε έναν βιώσιμο τρόπο φυσικής κατοίκησης στον πλανήτη. Λαχταρούμε τις πρωταρχικές αρχές της συνύπαρξης, ενώ καθένας αγωνίζεται για την ατομικότητα. Μπαίνουμε στον άγνωστο και αβέβαιο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Εξερευνούμε ψηφιακούς κόσμους φτιαγμένους από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους.

Το θέμα της ΕΣΩ για το 2022, «Crossing Territories», σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά βραβεία Mies Van Der Rohe, αναγνώρισε την αβεβαιότητα των κοινωνικών, πολιτιστικών, πολιτικών και οικονομικών μετασχηματισμών χωρίς προκαταλήψεις. Η θεματική της φετινής ΕΣΩ, με τίτλο «Multiverse», γεφυρώνει περαιτέρω τις θεωρίες για την εν εξελίξει αλλαγή με την πρώιμη πρακτική στα πεδία της αρχιτεκτονικής, του design και των τεχνών, καθώς και τα αποτελέσματά της. 

Με τον όρο «Multiverse» περιγράφεται μια σειρά από διαφορετικά περιβάλλοντα που ανταποκρίνονται στις ανθρώπινες ανάγκες και κινούνται πέρα από αυτές, συμπεριλαμβάνοντας άλλες μορφές φυσικής και τεχνητής ζωής. Το «Multiverse» προτείνει πολλαπλά συνυπάρχοντα περιβάλλοντα.

Η Xρύσα Σταματοπούλου (GRIMSHAW Architects), η Μυρτώ Κιούρτη, ο Γιώργος Μπάτζιος (Georges Batzios Architects), ο Γιώργος Τσολάκης (Tsolakis Architects), ο Γιώργος Μητρούλιας (AREA), ο Yoshiharu Tsukamoto και η Momoyo Kaijima (ATELIER BOW WOW), ο Μanuel Aires Mateus (Francisco Aires Mateus Arquitectos), ο Arthur Mamou Mani (Mamou-Mani Ltd Architects), ο Kristian Villadsen (GEHL), ο Γιώργος Αρμάος (διευθυντής της Gagosian London), o Ιάσων Τσάκωνας (OLIAROS), ο Ηλίας Μεσσίνας (ECOWEEK) και ο Στάθης Καλύβας (πολιτικός επιστήμονας, συγγραφέας και τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης), θα βρεθούν την Τετάρτη 24 Μαΐου στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να σκιαγραφήσουν τρέχοντα ζητήματα και να προτρέψουν σε περαιτέρω διάλογο. 

Tα θέματα που θα συζητηθούν εισαγάγουν την εξερεύνηση σε διαφορετικές έννοιες της συμπερίληψης, σε κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα και στις νέες απόψεις για τις συνεχώς αναπτυσσόμενες πόλεις και τη μεταβαλλόμενη ύπαιθρο.

Κατά τη διάρκεια του φετινού ΕΣΩ, η πέμπτη τελετή των Archisearch Lifetime Achievement Awards θα αναδείξει το έργο και την προσωπικότητα των Κυριάκου Κυριακίδη, Δημήτρη Αντωνακάκη, Δημήτρη Φιλιππίδη και Ρένας Παπασπύρου. Τα βραβεία θα παρουσιάσουν οι δρ Πάνος Πάγκαλος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και ο καλλιτέχνης Ηλίας Παπαηλιάκης.

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η Δανάη Μακρή, Head of Content της Design Ambassador.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε (early bird και φοιτητικό στα 25 ευρώ). Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ.

Πληροφορίες

24 Μαΐου 2023 | 16:00 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, Αθήνα

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Τζούλη Χαϊδά | Νέοι ορίζοντες και Προοπτικές για το Περίφημο Ελληνικό Μάρμαρο

Γυναίκες στην Αρχιτεκτονική

Το Άλλο Πρόσωπο της Μυκόνου Βρίσκεται στο «Mykonian Pastoral»

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+