Αφιέρωμα στις Εταιρείες Catering στην Ελλάδα | Μπεγνής Catering

Στο πάντα επίκαιρο καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στο Κολωνάκι συνάντησα την κυρία Πόπη Μπεγνή, front woman και συνιδιοκτήτρια της ομώνυμης ελληνικής εταιρείας catering. Εκείνη η μέρα επισφράγισε το πόσο γρήγορα περνάει η ώρα όταν… απολαμβάνεις καλό φαγητό.

Κάνοντας tasting στο νέο μενού που ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή σεζόν στο Cycladic Café που διατηρεί η Μπεγνής Catering από το 2011 στο μουσείο, συζητήσαμε για τον χώρο του catering στην Ελλάδα, τις προκλήσεις και τις προοπτικές, την ιστορία της εταιρείας και το μέλλον της σίτισης.

Το καλομαγειρεμένο φαγητό έγινε πιο προσιτό στον κόσμο επί κορωνοϊού, και δη στους νέους, με την έννοια της αμεσότητας. Άκουσα τη θετική όψη του νομίσματος – πως οι νέοι ψάχνουν αρκετά την τροφή τους και ακολουθούν την ιπποκράτεια λογική. Προτιμούν το ποιοτικό φαγητό και το αναζητούν. Εξάλλου, ό,τι τρώμε είμαστε.

Ξεχωρίζοντας το ονειρεμένο ριζότο με γεύση γεμιστά της γιαγιάς, τη μιξαρισμένη σαλάτα με αβοκάντο, μάνγκο, σολωμό sashimi, τη σούπα βελουτέ λαχανικών και τη νέα σαλάτα chop chicken, δεν ένιωσα πως είχα φάει βαριά, αλλά διατροφικά. Η κάθε γεύση ατόφια, μακριά από περιττή πολυπλοκότητα.

Αξίζει να σας πω πως αδειάσαμε τα πιάτα, ενόσω επαινούσαμε τη νοστιμάδα τους, και έτσι, με ευχάριστη επίγευση, ξεκινήσαμε την κουβέντα μας.

Μιλήστε μας για την εταιρεία σας, την ιστορία της Μπεγνής Catering και τις αξίες σας. Πού στηρίζετε τη μακροχρόνια πορεία της ήδη από το 1985;

Ξεκινήσαμε το 1985 με αρχικό αντικείμενο την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική και κύριο γνώμονα την ποιότητα. Ξεκινήσαμε από τη Σαλαμίνα, εκεί ήταν το πρώτο μας μαγαζί και εκεί βρίσκονται τα εργαστήριά μας μέχρι και σήμερα. Πολύ γρήγορα, ο κόσμος μας συνέδεσε με την ποιότητα. Όποιος περνούσε από το νησί, έπρεπε να περάσει από την Μπεγνής Catering. Σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησε και το catering με κύριες αξίες την άψογη εξυπηρέτηση, τη διακριτικότητα, την ευγένεια και την τεχνογνωσία. Προσπαθούμε συνεχώς να εξελισσόμαστε.

Πώς διαφέρετε από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου;

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση. Ο σύζυγός μου είναι η ψυχή της επιχείρησης κι εγώ μαζί με τους γιους μας βγαίνουμε μπροστά και εκπροσωπούμε την εταιρεία. Ξεχωρίζουμε γιατί είμαστε οι ίδιοι στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, επιμελούμαστε οι ίδιοι τη λεπτομέρεια.

Σε τι προφίλ πελατών απευθύνεστε;

Αναλαμβάνουμε ιδιωτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις (εταιρικά events, γάμους, βαφτίσεις, πάρτι, καλέσματα) από 10 μέχρι 2.000 άτομα. Δουλεύουμε αρκετά και για ιδιαίτερα events που συχνά έχουν custom μενού. Αντιμετωπίζουμε κάθε δουλειά ως ξεχωριστή, με τις δικές της ανάγκες και απαιτήσεις.

Ποιες θα λέγατε πως είναι οι κύριες προκλήσεις του κλάδου του catering στην Ελλάδα και ποιες οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην καθημερινότητα της δουλειάς σας;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ανανεωνόμαστε συνέχεια, να έχουμε νέα μενού και γεύσεις και ταυτόχρονα να διατηρούμε τις αρχές που μας έχουν κάνει γνώριμους στη συνείδηση του κόσμου. Ακόμα, είναι πρόκληση το ότι προσφέρουμε φαγητό εστιατορίου με υπηρεσίες catering. Στήνουμε δηλαδή την κουζίνα ενός εστιατορίου όπου μας υποδείξει ο πελάτης. Τέλος, θα έλεγα πως πρόκληση αποτελεί το να βρίσκουμε ανθρώπους που να τους εμπνέουμε το όραμά μας, γιατί η δουλειά μας είναι κατά κύριο λόγο ομαδική.

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να στηρίζετε και να επιλέγετε προμηθευτές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα;

Διατηρούμε χρόνιες συνεργασίες με τους ίδιους προμηθευτές από τα πρώτα μας βήματα, προσπαθώντας να στηρίζουμε τα εγχώρια προϊόντα.

Η σημασία της σωστής και ποιοτικής σίτισης είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ, τόσο για τους νέους όσο και για τους μεγαλύτερους. Σχολιάστε το φαινόμενο της ηλεκτρονικής παραγγελίας και διανομής φαγητού κατ’ οίκον που παγιώνεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο. Τι επεκτάσεις έχει αυτό;

Η πανδημία Covid-19 αποτέλεσε μια πρωτοφανή συνθήκη στο τομέα της εστίασης. Το κοινό έφερε τα καλά εστιατόρια στην πόρτα του, κι εμείς καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την ανάγκη προσαρμόζοντας το φαγητό μας σε συνθήκες παράδοσης.

Ποιο προβλέπετε πως θα είναι το μέλλον της σίτισης και της εστίασης και ποιες τάσεις θα αναδειχθούν;

Προς την υγιεινή και ποιοτική διατροφή. Βλέπω μια στροφή των νέων προς το ποιοτικό φαγητό και την καλή πρώτη ύλη. Όχι απαραίτητα το ιδιαίτερα πολύπλοκο. Τις καθαρές γεύσεις με ποιότητα.

Έχετε δηλώσει πως η υψηλή γαστρονομία είναι συνδεδεμένη με την υψηλή ποιότητα. Πώς ορίζεται η «υψηλή γαστρονομία» για εσάς και ποιες είναι οι πτυχές της;

Η υψηλή γαστρονομία είναι συνώνυμη της προσοχής στη λεπτομέρεια: στην παρουσίαση, στο στήσιμο, στις πρώτες ύλες, ώστε να αναδείξεις τη μοναδικότητα. Στην Μπεγνής Catering προωθούμε την πιο εκλεκτή γαστρονομία. Από την πρώτη μέρα είχαμε ως στόχο την καθαρή γεύση, το ποιοτικό φαγητό. Να μπορείς να νιώσεις το κάθε προϊόν.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

«Φοιτητής» στο Νέο Ψυχικό | Πτυχίο στα Ολόφρεσκα Θαλασσινά

«Go Greener, Feel Better» με Σπαράγγια και Ακτινίδια στο Εστιατόριο Fuga

PJ Clarke’s: To Αγαπημένο Burger του Frank Sinatra

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Food & Restaurants Editor
Food & Restaurants Editor

Απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού, η Μαρία Λουίζα Βαφειαδάκη σπούδασε Business Management (BA) στο University of York της Αγγλίας και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της σε International Marketing (MSc) στο King’s College London. Επιπλέον, κατέχει πτυχίο σε Digital Marketing από το ALBA Graduate Business School κι έχει ολοκληρώσει σεμινάρια για το Digital Marketing & E-Commerce στην ΕΕΔΕ. Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο του marketing και της επικοινωνίας, όπου έχτισε προϋπηρεσία στα τμήματα marketing πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών με διεθνώς καθιερωμένα brand names στους κλάδους του Food & Beverage, της ψυχαγωγίας, της τηλεόρασης και της τεχνολογίας. Σήμερα εργάζεται ως Marketing & Communications Strategist με εξειδίκευση σε Digital Marketing. Tο πάθος της για το χώρο της γαστρονομίας ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία. Αρθρογραφεί σε portals γαστρονομίας κι επιμελείται τις στήλες γαστρονομίας σε καταξιωμένα μέσα, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις γνώσεις και εμπειρίες της μέσα από τα ταξίδια που τόσο αγαπάει. Στην αθηΝΕΑ μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της από κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνεντεύξεις της από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σεφ και γράφει για σύγχρονα θέματα που αφορούν την τέχνη της γαστρονομίας. Μιλάει άπταιστα τρεις γλώσσες κι έχει ταξιδέψει σε τέσσερις ηπείρους, σε περισσότερες από 15 χώρες.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+