Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων | 22-27 Μαΐου

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

Kατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων τα μικρά βιβλιοπωλεία ολόκληρης της Ελλάδας ενώνονται και μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις συμμετέχουν σε μια μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή.

Ελάτε μαζί μας να γιορτάσουμε #miaevdomadastamikra και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα! Και όλα αυτά στους χώρους που αγαπάμε περισσότερο: τα μικρά βιβλιοπωλεία.

Τι είναι η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων;

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια ανοιχτή ανοιξιάτικη γιορτή στα μικρά βιβλιοπωλεία κάθε γειτονιάς. Μια γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία στους χώρους που δεν σταματούν να εμπνέουν σε μικρούς και μεγάλους την αγάπη για τα βιβλία.

Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει τη σχέση των ανθρώπων με τα μικρά βιβλιοπωλεία και να τα αναδείξει ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των τοπικών κοινοτήτων. Γιατί τα βιβλιοπωλεία αυτά συνθέτουν έναν εύθραυστο και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό ιστό που είναι αναγκαίο να διαφυλάξουμε.

Γιατί στα Μικρά Βιβλιοπωλεία;

Γιατί η φαντασία τους είναι αστείρευτη. Γιατί εκεί ξεκινά η συγκίνηση της ανάγνωσης. Γιατί δίνουν ζωή στη γειτονιά μας. Γιατί είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν. Πάνω από όλα όμως γιατί είναι οι χώροι που μας εμπνέουν και μας ενώνουν.

Τι θα Συμβεί;

Tα μικρά βιβλιοπωλεία, για μια ολόκληρη εβδομάδα, θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο για βιβλιόφιλους και βιβλιόφιλες κάθε ηλικίας:

Παιχνίδια, μουσική, δημιουργικά εργαστήρια, θεματικά αφιερώματα, θεατρικά δρώμενα, συζητήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, ευφάνταστους στολισμούς και πολλά ακόμη…

Και Πότε θα Γίνουν Όλα Αυτά;

Η Εβδομάδα των Μικρών Βιβλιοπωλείων έρχεται ξανά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου δηλαδή, 22-27 Μαΐου! Save the date!

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Δέκα Ερωτήσεις Αναζητούν Συγγραφέα | Λένα Διβάνη

Ο Ρομαντικός για Πάντα Παύλος Κάγιος Γράφει «Απάλλαξέ με»

Βελονιές της Πρωτοπορίας | Η Ζέφη Κόλια «Ράβει» με Λέξεις τον 20ό Αιώνα της Μόδας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+