Φεστιβάλ Βιβλίου στο Κτήμα Κοκοτού 28, 29 και 30 Μαΐου

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Κτήμα Κοκοτού

Το Κτήμα Κοκοτού μας έχει συνηθίσει στις ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές του εκδηλώσεις με φόντο το πανέμορφο τοπίο που συναντά κανείς όταν το επισκέπτεται, αλλά και τη θερμή φιλοξενία των ιδιοκτητών του.

Με ανανεωτική διάθεση και τρομερό κέφι για νέα δρώμενα, κάνει επανεκκίνηση και ανοίγει τις πόρτες του ξανά στον κόσμο, ανακοινώνοντας ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ Βιβλίου για παιδιά αλλά και γονείς “βιβλιοφάγους”!

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Κτήμα ΚοκοτούΤην Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου, η παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία, η οποία ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Κτήμα Κοκοτού, μας προσκαλεί σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, Παπαδόπουλος, Ακυβέρνητες Πολιτείες και Κέδρος, και παράλληλα να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής και αφήγησης, θεατρικά και ομαδικά παιχνίδια, αλλά και δημιουργικές δραστηριότητες μέσα στη φύση.

Φυσικά, οι γονείς θα έχουν επίσης τη δυνατότητα, όσο τα παιδιά τους είναι απασχολημένα, να περιηγηθούν στο Κτήμα, να συμμετέχουν στις ξεναγήσεις που θα πραγματοποιούνται στον αμπελώνα και το οινοποιείο, και τελικά να γευτούν και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα απολαυστικά κρασιά του Κτήματος Κοκοτού.

Τα παιδικά εργαστήρια έχουν πολύ ενδιαφέροντα θέματα, είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ στο οποίο θα εντάσσεται το κάθε παιδί (από προσχολική ηλικία έως 12 ετών) και είναι τα εξής:

Η φύση ως σπίτι: ανακύκλωση, περιβάλλον και φωλιές ζώων

Παράλληλα με την πρακτική εξερεύνηση στο Κτήμα, θα γίνει ανάγνωση βιβλίων που αφορούν τα σπίτια των ζώων. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν φωλιές από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά και θα συζητήσουν για τους κινδύνους που διατρέχει το ζωικό βασίλειο. Θα ανακαλύψουν τα υλικά που χρησιμοποιούν τα ζώα για την κατασκευή των φωλιών τους, αλλά και για ποιον λόγο φτιάχνουν διαφορετικές φωλιές.

Τα ζώα

Μέσα από θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά θα πλάθουν και θα ζωντανεύουν χαρακτήρες, μπαίνοντας στη θέση των ζώων και ανακαλύπτοντας πώς αισθάνονται.

Από πότε άραγε τα ζώα έμαθαν να μιλάνε και να πρωταγωνιστούν στις ιστορίες; Είχαν από πάντα δικαιώματα; Πότε το έσκασαν από το τσίρκο; Ένα ταξίδι αφιερωμένο σε ιστορίες με πρωταγωνιστές/στριες ζώα και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Τοπία της φύσης και φανταστικά τοπία…

Γιατί το δάσος στα λαϊκά παραμύθια κρύβει όλα τα μυστικά; Πώς η θάλασσα επηρεάζει τα μυθολογικά ταξίδια;

Η τελευταία μέρα θα είναι αφιερωμένη στα τοπία της φύσης: θάλασσα, δάσος, ζούγκλα, ποτάμια. Μέσα από παιχνίδια γραφής, τα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, θα μεταφερθούν σε φανταστικά τοπία, θα δημιουργήσουν παραμυθοχάρτες και θα πλάσουν το σκηνικό για τα δικά τους παραμύθια.

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Κτήμα ΚοκοτούΚαι οι γονείς, όμως, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, χάρη σε ένα άκρως απαραίτητο εργαστήριο με θέμα “Παιδικό βιβλίο και ανάγνωση στο σπίτι”, που έχει σκοπό να δώσει σε γονείς με παιδιά ηλικίας από 0 έως 12 ετών τα εργαλεία για να ενθαρρύνουν το αναγνωστικό ενδιαφέρον των παιδιών τους. Η συνήθεια της ανάγνωσης και η καλλιέργεια του δια βίου αναγνώστη είναι στοιχεία που απαιτούν χρόνο για να καλλιεργηθούν σ’ ένα παιδί.

Πώς δημιουργούμε μια γωνιά ανάγνωσης; Ποια είναι η διαφορά μιας έξυπνης και μιας ηχητικής βιβλιοθήκης; Πώς ψάχνουμε τις απαντήσεις μέσα στα βιβλία; Πώς γνωρίζουμε τα λαϊκά παραμύθια και τους δίνουμε νοήματα; Πώς τα παιδιά γίνονται τα ίδια αφηγητές; Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου για γονείς, τα παιδιά θα περιηγηθούν στη φάρμα του Κτήματος και θα απασχοληθούν με ομαδικά παιχνίδια.

Το Σάββατο και την Κυριακή στο Κτήμα Κοκοτού θα υπάρχει έκθεση βιβλίου, όπου μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε τα βιβλία που θα σας συντροφεύσουν φέτος το καλοκαίρι! Επίσης, θα υπάρχουν φαγητό και αναψυκτικά προς πώληση, ενώ με κάθε εισιτήριο εισόδου, οι ενήλικες δικαιούνται ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί.

Ετοιμαστείτε για ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδι και εκπλήξεις στο μαγευτικό Κτήμα Κοκοτού!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ και κάντε την κράτησή σας εδώ.

Σημείωση για Covid:

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους κανονισμούς για την Δημόσια Υγεία, τα εργαστήρια θα γίνονται με κρατήσεις και θα συγκεντρώνουν έως 10 παιδιά σε κάθε ομάδα. Παράλληλα, ο σχεδιασμός των εργαστηρίων είναι φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παιδιών, καθώς και όλοι οι κανόνες υγιεινής.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+