200 Αντικείμενα για την Ελληνική Σημαία στην Καλντέρα της Σαντορίνης

Ελληνική Σημαία

Με αφετηρία την επέτειο των 200 ετών του ανεξάρτητου ελληνικού έθνους 1821-2021, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Flag of Greece εγκαινιάζει τον πρώτο της κύκλο καλλιτεχνικών εκθέσεων, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό 200 αντικείμενα από την συλλογή της, σκιαγραφώντας ένα εικαστικό ταξίδι στην ελληνική σημαία από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα.

Ελληνική ΣημαίαΗ οπτικοακουστική περιοδική έκθεση “Flag of Greece: One Symbol – 200 Objects” παρουσιάζει στη Καλντέρα της Σαντορίνης, σε ένα προορισμό ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, την ελληνική σημαία ως πηγή έμπνευσης στο χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design.

Στέλλα Κουκουλάκη Ελληνική ΣημαίαΑπό αφίσες, πλακάτ, περιοδικά και καρτ ποστάλ άγνωστων δημιουργών του Α’ παγκοσμίου πολέμου, παιχνίδια του μεσοπολέμου, συλλεκτικές αναμνηστικές εκδόσεις γραμματοσήμων, καρφιτσών και μεταλλίων του προηγούμενου αιώνα, έως σύγχρονα έργα ζωγραφικής, κεραμικής και φωτογραφίας, καθώς και γλυπτά μοντέρνας τέχνης από καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ένα πραγματικό ταξίδι στην ελληνική ιστορία με επίκεντρο το εικαστικό ενδιαφέρον της γαλανόλευκης.

Ελληνική ΣημαίαΜεταξύ άλλων παρουσιάζονται έργα των Παύλου, Γιάννη Τσαρούχη, Γιάννη Μόραλη, Micha, Ζέττας Αντσακλή, Στέλλας Κουκουλάκη, Τάσου Νικάκη, Dimitris the Athens, Χριστίνας Μόραλη, Antonio Jorge Concalves, καθώς και numérotés αντικείμενα των οίκων Cartier, Omega, Corum, Jaeger LeCoultre, Swatch, Superga.

Ελληνική ΣημαίαΚαθώς τα έργα της συλλογής θα εκτίθενται χωρίς εμπορικό σκοπό, στην έκθεση θα λειτουργήσει και πωλητήριο μικροαντικειμένων, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό – πολιτιστικό σκοπό για τη στήριξη των δράσεων της Flag of Greece, για την ανάδειξη της Ελληνικής Σημαίας ως σύμβολο ελληνικής ταυτότητας, που διαχωρίζεται από οποιονδήποτε εθνικιστικό συσχετισμό που προάγει φυλετικές διακρίσεις, κυριαρχικά μοντέλα ή αποκλεισμούς μελών της κοινωνίας μας.

Ελληνική ΣημαίαΛίγα Λόγια για την Flag of Greece

Σκοπός της ίδρυσης της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Flag of Greece” είναι η έρευνα, η συντήρηση και η μελετη έργων τέχνης, συλλεκτικών αντικειμένων, καθώς και ιστορικών ντοκουμέντων που αφορούν την ελληνική σημαία.

Ελληνική ΣημαίαΚύριες δράσεις της, είναι η οργάνωση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δρώμενων που προωθούν τις αξίες της ελληνικής σημαίας στην Ελλάδα και τον απόδημο ελληνισμό του εξωτερικού. Ευρύτερος σκοπός της είναι η διατήρηση και η ανάδειξη της ελληνικής σημαίας, για τις επόμενες γενιές, ως σύμβολο ενότητας, ελευθερίας και ισότητας όλων των Ελλήνων. Ως σύμβολο ελληνικής ταυτότητας οφείλει να διαχωρίζεται απο οποιονδήποτε εθνικιστικό συσχετισμό που προάγει φυλετικές διακρίσεις, κυριαρχικά μοντέλα και αποκλεισμούς μελών της κοινωνίας μας.

***

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Marinera Gallery στα Φηρά Σαντορίνης.
Διάρκεια έκθεσης: 1η Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021
Διεύθυνση: Marinera Gallery – Υπαπαντής, Φηρά, 84700 Σαντορίνη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+