Greek Wine Academy από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έλαβε μέρος στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού οργανισμού WSPC την Τρίτη 20 Ιουνίου, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Greek Wine Academy από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), με στόχο την εκπαίδευση αλλά και την προώθηση των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ στην ελληνική και την παγκόσμια αγορά.

Η ΕΔΟΑΟ ανέθεσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Greek Wine Academy στο Wine & Spirits Professional Center (WSPC), συνάπτοντας οι δυο φορείς μιας στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το επώνυμο εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί.

Greek Wine Academy

Το Greek Wine Academy (GWA) απαρτίζεται από δυο εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρώτο πρόγραμμα, το GWA Foundation Certificate, χώρα-στόχο έχει την Ελλάδα και διδάσκεται στην ελληνική γλώσσα. Το δεύτερο πρόγραμμα, το GWA Advanced Certificate, αφορά την κατάρτιση και επικοινωνία του επώνυμου ελληνικού κρασιού στην παγκόσμια αγορά και είναι αγγλόφωνο.

To εκπαιδευτικό περίγραμμα του Greek Wine Academy προάγει τη συνετή, μοντέρνα γνώση. Η εκπαίδευση μέσω του GWA αποτελεί απαραίτητο εφόδιο όχι μόνο για τους επαγγελματίες, αλλά και για τους νέους, όπως φοιτητές στις Σχολές Οινολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Τουριστικών Επαγγελμάτων.

GWA Foundation Certificate

Το καθεστώς που διέπει τους οίνους με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), καθώς και η λελογισμένη κατανάλωση των κρασιών, αποτελούν βασικούς άξονες του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος, του GWA Foundation Certificate.

Η πιστοποίηση GWA Foundation Certificate απευθύνεται στο προσωπικό πρώτης γραμμής και στα τελικά σημεία πώλησης κρασιών της Ελλάδας, όπως τους επαγγελματίες HORECA και τους επαγγελματίες λιανικής πώλησης. Οι κάτοχοι του GWA Foundation Certificate θα μπορούν να προωθήσουν σωστά το επώνυμο εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί (οίνοι ΠΟΠ & ΠΓΕ), να δώσουν ενημερωμένες συμβουλές σε καταναλωτές, να κατανοήσουν τις κατευθύνσεις του Wine in Moderation και να γίνουν πρεσβευτές του ελληνικού αμπελώνα.

Tο GWA Foundation Certificate του Greek Wine Academy υλοποιείται για 2η συνεχή χρονιά, καλύπτοντας ολόκληρη την Ελλάδα, όπως Μύκονο, Πάρο, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα, Μέτσοβο, Καλαμάτα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ενδεικτικοί Συμμετέχοντες: ΞΕΕ, Γεωργική Σχολή Νεμέας, Cavo Tagoo Mykonos, Mediterranean Palace, Makedonia Palace, Bluegr Hotels & Resorts, MarBella Corfu, Aquila Hotels & Resorts, Eagles Palace.

GWA Advanced Certificate

Η πιστοποίηση GWA Advanced Certificate του Greek Wine Academy πρωτίστως απευθύνεται σε σπουδαίες προσωπικότητες του διεθνούς οινικού εμπορίου (ambassadors) και σε έμπειρους εκπαιδευτές στο παγκόσμιο δίκτυο οινικής εκπαίδευσης (educators).

Επαγγελματίες, με πολυετή οινική εμπειρία στους κλάδους της φιλοξενίας, της εστίασης, της λιανικής πώλησης, καθώς και της χονδρικής (διανομείς κρασιού) –από ολόκληρο τον κόσμο– θα μπορούν επίσης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Το εκπαιδευτικό περίγραμμα του GWA Advanced Certificate έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει πλήρη κατανόηση των ελληνικών κρασιών, του στιλ και της ποιότητάς τους. Οι κάτοχοί του θα είναι σε θέση να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά των κύριων ελληνικών κρασιών, να συμβουλεύουν και να απαντούν έγκυρα σε ερωτήσεις και να κάνουν κατάλληλες επιλογές ελληνικών κρασιών σε ποικίλες περιστάσεις.

Επιλεγμένοι οργανισμοί εκπαίδευσης κρασιών και αποσταγμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο καλούνται μέσα στο εκπαιδευτικό τους περίγραμμα να εντάξουν το GWA Advanced Certificate για τα ελληνικά κρασιά από την ΕΔΟΑΟ/ Wines of Greece.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της πιστοποίησης και θα οδηγεί είτε στον τίτλο GWA Ambassador είτε στον τίτλο GWA Educator.

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι δεκαοκτώ (18) ώρες και η διδασκαλία θα γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Ο Στόχος του Greek Wine Academy

Στόχος του συνολικού εκπαιδευτικού περιγράμματος του Greek Wine Academy είναι να παρέχει εκπαίδευση και εργαλεία για την παρουσίαση του κρασιού με υπευθυνότητα, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αμπελουργικών περιοχών αλλά και των γηγενών ποικιλιών, σε μια προσπάθεια να καθιερώσει τους ελληνικούς οίνους ΠΟΠ & ΠΓΕ στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, καθώς και να συνδέσει το επώνυμο ελληνικό κρασί με την ισχυρή πολιτιστική ελληνική ταυτότητα μέσω των πρεσβευτών του, που δεν είναι άλλοι από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Ελλάδας και του κόσμου!

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Θοδωρής Τσικρικώνης: «Ο Χρόνος θα Δείξει αν τα Οrange Κρασιά Αποτελούν Τάση που Ήρθε για να Μείνει»

Gastronomy Tours | Πρωτοποριακή Εφαρμογή για τον Γαστρονομικό Τουρισμό

Σοφία Ζαχαράκη | «Η Ελλάδα ας Γίνει Τουριστικός Προορισμός 365 Ημέρες τον Χρόνο»

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+