Η Παλιά Τέχνη του να Υφαίνεις τον Χρόνο

Στα χρόνια της τεχνολογίας και της ταχύτητας, η νέα έκθεση του i-D ProjectArt που εγκαινιάζεται το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, έρχεται να μας θυμίσει ότι η αρχαία τέχνη της υφαντουργίας χαλιών συνδέει τους ανθρώπους με τον χρόνο αλλά και μεταξύ τους, σαν κοινότητα.

Με τη μακρόχρονη εμπειρία του, ο Πάνος Παμούκογλου επιλέγει και παρουσιάζει από τη συλλογή του, αυθεντικά χειροποίητα χαλιά του 19ου αιώνα με σκοπό να αναπτυχθεί η σημαντικότητα του Καυκάσου. Μια ιδιαίτερα νευραλγική περιοχή μεταξύ της Κασπίας και του Εύξεινου Πόντου, που επί αιώνες ήταν χώρος συνάντησης πολιτισμών και αλληλεπίδρασης λαών στην πανάρχαια τέχνη της υφαντικής.

Για πολλούς, ο Καύκασος, είναι η κοιτίδα της τέχνης αυτής, με χαρακτηριστικά τον πλούτο των ζωηρών χρωμάτων, τους συμβολισμούς, τα στιλιζαρισμένα σχέδια που απεικονίζουν τη ζωή, την ιστορία και την παράδοση αυτών των λαών.

Η Ειρήνη Δανιόλου-Νεόφυτου εμπνέεται χρησιμοποιώντας κομμάτια από τα χαλιά. Συνδυάζοντάς τα με ποικιλία άλλων υλικών, δημιουργεί μικρά εικαστικά έργα με έντονο ενδιαφέρoν, που παραπέμπουν στην αρχική σημαντικότητα της παράδοσης, καταλήγοντας σε προσωπικό έργο τέχνης. Η μοναδικότητα των έργων αυτών, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δεδομένου ότι η Ειρήνη Δανιόλου-Νεόφυτου, πρώτη έδωσε αξία με την εικαστική της παρέμβαση σε μικρά πολύτιμα κομμάτια από παμπάλαια χαλιά.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, 12:00-17:00
Διάρκεια έκθεσης: Έως τις 8 Δεκεμβρίου 2018
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00 -19.00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.00-21.00

Κανάρη 12, Κολωνάκι, 106 74
Τηλ. 2103221801
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+