Επιτυχημένο το Διεθνές Συνέδριο του IFFR και της EBRD

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) διοργανώσε, στις 26 και 27 Μαΐου, με μεγάλη επιτυχία το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances and Challenges, το οποίο παρακολούθησαν θεσμικοί επενδυτές, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επόπτες, εκπρόσωποι τραπεζών, εταιρειών, ρυθμιστικές αρχές και ακαδημαϊκοί από περισσότερες από 60 χώρες από 600 και πλέον οργανισμούς και εταιρίες.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με την σημασία του ESG καθώς συνδέεται άμεσα με την απορρόφηση πόρων στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery and Resilience Facility, RRF) και συζήτησαν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή των πρακτικών ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-Εταιρική Διακυβέρνησης) προτείνοντας λύσεις.

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του ο Διευθυντής του IFFR και συνδιοργανωτής του συνεδρίου, καθηγητής Γιώργος Σκιαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Queen Mary University of London), ο οποίος αναφέρθηκε στου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το IFFR και στο ρόλο που επιτελεί στη σύνδεση του χώρου των επιχειρήσεων με τις τελευταίες εξελίξεις στην EBRD επιστημονική έρευνα στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής επιστήμης. Στη συνέχεια η κα. Andreea Moraru (Regional Director for Greece and Cyprus της EBRD), αναφέρθηκε στη βιώσιμη στρατηγική στην Ελλάδα και τον ρόλο της EBRD.

Κυριότερα σημεία του Συνεδρίου:

  • Γιατί οι αξιολογήσεις ESG διαφέρουν μεταξύ των παρόχων αυτών;
  • Πώς μπορούν οι εταιρείες να λάβουν υπόψη τα κριτήρια ESG και να μετασχηματιστούν;
  • Βιώσιμη τραπεζική: Το παρόν και το μέλλον
  • Θεσμικοί επενδυτές και κριτήρια ESG στη διαμόρφωση επενδυτικών στρατηγικών
  • Κίνδυνοι για το κλίμα: Οι επενδυτές τους λαμβάνουν υπόψη και πώς μπορούμε να τους μετρήσουμε;
  • Κανονισμός ΕΕ: Υφιστάμενες και επικείμενες προτάσεις

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την ευγενική χορηγία των: Grant Thornton, HSBC, Τράπεζα Πειραιώς, PwC Ελλάδας (Gold Sponsors), Εθνική Τράπεζα (Silver Sponsor), ALPHA TRUST (Supporter) και Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών (Affiliate Organization) και των Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αθηΝΕΑ, BusinessNews.gr, Capital.gr, CSRNews, CSRWeek.gr, Οικονομική Επιθεώρηση/Greek Business File, Ναυτεμπορική, Naftemporiki.gr, Nextdeal.gr και Savvy Investor ως χορηγών επικοινωνίας.

Βίντεο από τις ομιλίες θα μπορείτε να δείτε σύντομα μέσα από το www.iffr.gr

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+