Οινοποιία Μπουτάρη: Με Δύναμη από τη Θεσσαλονίκη

Boutari

Μια ιστορική οικογένεια, απόλυτα συνδεδεμένη με το κρασί για πολλές γενιές, επέλεξε έναν ιστορικό χώρο για να μιλήσει για τη νέα εποχή που έρχεται. Όπως όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, έτσι και τώρα η Οινοποιία Μπουτάρη προβλέπει τις εξελίξεις και τις διαμορφώνει, προσφέροντας στον χώρο της εστίασης και σε όλους τους φίλους του κρασιού ετικέτες με κρασιά που θα συζητηθούν.

Boutari

Έχοντας την πλούσια παράδοση και τη δυναμική του brand Μπουτάρη, με παγκόσμια απήχηση και μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε όλη την Ελλάδα, η οινοποιία παρουσίασε κρασιά που αναδεικνύουν το φαγητό, καθώς και την εξέλιξη που έχει επιτύχει σε πολλές ετικέτες απευθυνόμενη σε απαιτητικά γούστα. Πρόσφερε, δε, στους καλεσμένους της ένα δείγμα αυτής της ιστορίας, ένα Ξινόμαυρο 30 ετών. Μία Νάουσα που μόνο ο Μπουτάρης μπορεί ακόμη να παράγει. Η καλύτερη ίσως εκδοχή Ξινόμαυρου, με γεύση και μύτη αναγνωρίσιμη για πολλά χρόνια. Ένα καλό κρασί με διαχρονική απήχηση, που έχει δοκιμαστεί χιλιάδες φορές.

BoutariΜε τον Κωσταντίνο Μπουτάρη ως συνδετικό κρίκο με τη νέα γενιά, τα κορίτσια του Μαρίνα και Λένια, που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στην εταιρεία και όλοι μαζί δίνουν ρυθμό στη νέα εποχή του κρασιού στην Ελλάδα, που θα έχει και πάλι τη σφραγίδα του Μπουτάρη.

Δύο μεγάλοι διαχρονικοί οίνοι έκλεψαν τις εντυπώσεις: η παλαιωμένη Νάουσσα Μπουτάρη του 1994 σε φιάλη Jeroboam και το Vinsanto Boutari 1988.

Συνδυάζοντας Γεύσεις με Επιλεγμένους Οίνους Μπουτάρη στο Ιστορικό Εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα

BoutariΜε «όχημα» επιλεγμένους οίνους από την γκάμα της και «συνοδοιπόρο» το θρυλικό εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα, η Οινοποιία Μπουτάρη διοργάνωσε ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας με Θεσσαλονικιούς και μοιράστηκε μαζί τους όμορφες μνήμες του παρελθόντος δείχνοντας το μέλλον. Με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας και της δυναμικής των κρασιών Μπουτάρη, αλλά και το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, επέλεξε για αυτήν τη συνεύρεση –καθόλου τυχαία– το ιστορικό εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα, που είναι συνυφασμένο με την αστική και πολιτισμική Θεσσαλονίκη, με το οποίο τη συνδέει μια μακρά και δυνατή σχέση από το παρελθόν.

BoutariΤα πέντε πιάτα του δείπνου ήταν αποκλειστικά σχεδιασμένα για να συνδυαστούν με τις επιλογές των κρασιών της βραδιάς που έκανε ο Γιάννης Βογιατζής, ο επικεφαλής οινολόγος της Οινοποιίας Μπουτάρη. Τα κρασιά αυτά ήταν το Λευκό Γράμμα 2021, το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale 2021, η Σαντορίνη 2021, το Dianthos Magnum 2021, αλλά και δύο μεγάλοι διαχρονικοί οίνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις: η παλαιωμένη Νάουσσα Μπουτάρη του 1994 σε φιάλη Jeroboam και το Vinsanto Boutari 1988, το πρώτο Vinsanto που εμφιαλώθηκε στο Οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη.

Τη βραδιά προλόγισε η marketing manager, Λένια Μπουτάρη, τονίζοντας τη σημασία του χώρου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και την ανάδειξη της νέας και διαχρονικής γκάμας των κρασιών Μπουτάρη, ενώ και ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και συνεχάρη την οικογένεια Τορνιβούκα για την αναβίωση του χώρου. Μαζί και η Μαρίνα Μπουτάρη, εμπορική διευθύντρια, που αναφέρθηκε με συγκίνηση στο ιστορικό δέσιμο της Οινοποιίας Μπουτάρη με το θρυλικό εστιατόριο, το οποίο θυμάται από τα παιδικά της χρόνια.

Ένας συμβολισμός σημαντικός, που ενισχύει και την προσπάθεια της νέας διαδρομής για το εστιατόριο, καθώς η ιστορία της Οινοποιίας Μπουτάρη  χάνεται στις δεκαετίες, χτίζοντας όλα αυτά τα χρόνια ένα επίθετο που –ακόμη περισσότερο– για τους Θεσσαλονικιούς είναι συνυφασμένο με το κρασί.

 

Διαβάστε επίσης στο site της αθηΝΕΑς:

Wine Aristocracy Vs. Commoners ή Αλλιώς Χρειαζόμαστε Τελικά τους Wine Experts;

Μια «Οινική Επανάσταση» στη Νεμέα

Trust Barrels: Το Δρύινο Βαρέλι στην Άριστη Εκδοχή του

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+