Οινόραμα 2024: 2.500 Κρασιά στο Ποτήρι σας!

Το Οινόραμα είναι η μεγαλύτερη και η πιο σημαντική οινική εκδήλωση της Ελλάδας, το ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου, με τη συμμετοχή των πιο γνωστών οινοποιών απ’ όλη τη χώρα.

Φέτος το Οινόραμα γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του και διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 2, 3 και 4 Μαρτίου, με εγκαίνια την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 18:00.

Εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δειγματίσουν πάνω από 2.500 κρασιά στο οινόφιλο κοινό, κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που φέρνει στην Αθήνα όλο τον ελληνικό αμπελώνα και σημαντικό μέρος του ξένου μέσω των εισαγωγέων-εκθετών.

Επαγγελματίες γευσιγνώστες και αγοραστές περιμένουν να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2023) ώστε να σχηματίσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητά της, καθώς και πολλές νέες ετικέτες. Το Οινόραμα είναι η έκθεση που παραδοσιακά περιμένουν οι Έλληνες οινοποιοί για να λανσάρουν στην αγορά νέες κυκλοφορίες οίνων. Πολλά δε από αυτά θα είναι συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο της, στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας.

Οι χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής και δυσεύρετα, κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, καθώς και ιδιάζοντα κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις.

Τα τελευταία θα είναι συγκεντρωμένα στο «Wine Bar» της αίθουσας «Οινικές Αποκαλύψεις», όπου πρωτοστατούν μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία.

Παρόντες στο Οινόραμα θα είναι οινοποιοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πλήρη ετοιμότητα μαζί με τους συνεργάτες τους να απαντούν κάθε ερώτηση για τα κρασιά που θα εκθέτουν.

Ανάμεσά τους για πρώτη φορά 17 οινοποιοί από την Κύπρο, ενώ αξιοσημείωτη θα είναι και η ομαδική παρουσία οινοποιείων από τον Λίβανο, με 5 κορυφαίους οινοποιούς της χώρας αυτής. Δικαίως, λοιπόν, το σλόγκαν της έκθεσης, «Το κρασί είναι παντού και πάντα στο Οινόραμα», γίνεται χρόνο με τον χρόνο ακόμα πιο εύστοχο.

Τιμώντας τα 30 χρόνια Οινόραμα, τα επίσημα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν με ξεχωριστή εκδήλωση, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, αποκλειστικά με πρόσκληση.

• Αναλυτικές πληροφορίες για το Οινόραμα 2024 θα βρείτε στο www.oenorama.com, όπου και η προπώληση εισιτηρίων σε προνομιακή τιμή.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

ΣΜΟΕ | Οι Μικροί Οινοποιοί Φέρνουν Όλη την Ελλάδα στην Τεχνόπολη

Virtual Wineries στην Ελλάδα: Έχει… NOEMA

E-Book Carpe Vinum | 11ο Τεύχος

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+