Και Φτάσαμε Για Άλλη Μια Φορά σ’ Αυτή την Εποχή του Χρόνου

Και φτάσαμε για άλλη μια φορά σ’ αυτή την εποχή του χρόνου όπου βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας και όλοι μαζί συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν ακόμη και το 2018 να κυκλοφορούν πάνω από 40 συλλογές με τραγούδια χριστουγεννιάτικα ή και εποχικά, και αυτό φυσικά όταν μετράμε μόνον ένα μικρό κομμάτι του βόρειου ημισφαιρίου, δηλαδή βάζοντας μέσα μόνο την Αμερική και την Αγγλία, και μην υπολογίζοντας καλλιτέχνες και μουσικούς που κυκλοφόρησαν απλά ένα τραγούδι!

Μέσα στη χρονιά που μας πέρασε κυκλοφόρησαν πάνω από 600 τραγούδια και πάνω από 40 συλλογές τραγουδιών. Ακούγοντας αρκετές απ’ αυτές, επιλέγω με το χέρι στην καρδιά μόλις δύο!

Μιλάμε φυσικά για την εποχή του χρόνου που η διάθεση μας για αγάπη, τρυφερότητα και κατανόηση αυξάνεται κατακόρυφα και είναι ευθέως ανάλογη με τη διάθεσή μας να ξοδέψουμε πολλά. Φυσιολογικό κάθε καλλιτέχνης να θέλει να αφήσει τη δική του σφραγίδα στην πιο αγαπημένη μας εποχή και στο πνεύμα και τη μυθολογία της, που την κουβαλάνε κυρίως οι μουσικές και τα τραγούδια. Μέσα στη χρονιά που μας πέρασε λοιπόν, κυκλοφόρησαν πάνω από 600 τραγούδια και πάνω από 40 συλλογές τραγουδιών από καλλιτέχνες όπως ο Eric Clapton, η Jessie J, η Martina McBride, ο William Shatner! (Captain Kirk of Star Trek), η Lindsey Sterling, η Ingrid Michaelson και δεκάδες ακόμη! Ακούγοντας αρκετές απ’ αυτές, επιλέγω με το χέρι στην καρδιά μόλις δύο!

Το A Legendary Christmas του John Legend, που παίζει και λίγο με τον τίτλο και το όνομα του – άλλωστε έχει πάντοτε πλάκα να περιμένεις ένα έξυπνο παιχνίδι με τις λέξεις, αφού όλα τα υπόλοιπα στα άλμπουμ αυτά είναι τόσο προβλέψιμα. Ο Legend έφτιαξε ένα σύγχρονο άλμπουμ με χριστουγεννιάτικα που σε βάζει στο κλίμα των Χριστουγέννων του 2018, είναι δηλαδή φρέσκο και σημερινό, μαζί και μ’ ένα υπέροχο ντουέτο στο Have Yourself a Merry Little Christmas με την υπερταλαντούχα Esperanza Spalding…

Αν πάλι θες να νιώσεις σαν να είναι Χριστούγεννα του 1965 στη Νέα Υόρκη, τότε το ιδανικό soundtrack των ημερών σου είναι το A Charlie Brown Christmas από το τρίο του καταπληκτικού πιανίστα, του Vince Guaraldi, που ηχογραφήθηκε για να ντύσει ένα χριστουγεννιάτικο σόου του CBS το 1965 και κυκλοφορεί κάθε χρόνο, είτε σε βινύλιο διαφορετικού χρώματος, είτε διαφορετικής φωτογραφίας. Για άκου!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
The Bright Side of the Road
The Bright Side of the Road

Ο Γιώργος Μουχταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και είναι δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το περιοδικό Ήχος & Hi Fi το 1983, στο οποίο βρέθηκε για περίπου 10 χρόνια. Την περίοδο εκείνη ήταν κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης στο συγκρότημα The Jay Walkers, που κυκλοφόρησε έναν δίσκο από την Virgin Records. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τα περιοδικά Εικόνες και Επτάμιση και με την εκπομπή Ραδιοσυννεφούλα, του Τετάρτου Προγράμματος. Συνεργάστηκε επίσης με τα ραδιόφωνα Pop Fm και Ρυθμός της πρώτης περιόδου, ενώ από το 2003 έως το 2011 ήταν ο Διευθυντής Προγράμματος του Ραδιοφώνου Kosmos 93,6. Το Μάρτιο του 2011 βρέθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Εν Λευκώ. Σήμερα είναι Διευθυντής Προγράμματος στον Pepper 96,6, ενώ από το μικρόφωνο του παρουσιάζει 10-1 κάθε πρωί την εκπομπή The Bright Side of the Road. Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Παρασκευή, μέσα από τη στήλη με το ίδιο όνομα!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+