Κυκλοφορίες Από τις Εκδόσεις Πατάκη

Από τις αγαπημένες εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία, για τα οποία χαιρόμαστε ιδιαίτερα που άνοιξαν, μια σειρά από νέα βιβλία και επανεκδόσεις για όλους τους βιβλιόφιλους.

Τα Κορδόνια

Πρόκειται για το νέο µυθιστόρηµα του βραβευμένου με “Strega” Domenico Starnone. Η αριστοτεχνική εξιστόρηση µιας φυγής και µιας επιστροφής, ένα βιβλίο για τις υπόγειες δυνάµεις που κρατούν ζωντανό έναν γάµο, ένα βιβλίο για την αγάπη µετά τον έρωτα.

Παντρεύτηκαν νέοι, διψασμένοι για ζωή και ελευθερία, οι συνθήκες όµως άλλαξαν. Και τώρα εκείνος βρίσκεται στη Ρώµη, ερωτευµένος µε µια πολύ νέα γυναίκα, δίπλα στην οποία όλα µοιάζουν λαµπερά και ελαφρά, κι εκείνη στη Νάπολη µε τα παιδιά, να µετράει την έκταση της σιωπής.

Φρίντριχ Νίτσε, “Δεν Είμαι Άνθρωπος, Είμαι Δυναμίτης”

Η βιογραφία της Aγγλονορβηγίδας Sue Prideaux, που πρωτοεκδόθηκε στα αγγλικά το 2018, αναδείχτηκε καλύτερη βιογραφία της χρονιάς από τους Times και τιμήθηκε με το Hawthοrnden Prize 2019, ενώ μεταφράζεται σε περισσότερες από 24 γλώσσες.

Η Prideaux οδηγεί τους αναγνώστες στον κόσμο ενός μεγαλοφυούς, εκκεντρικού και πολύ βασανισμένου ανθρώπου, φωτίζοντας τα γεγονότα και τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τη ζωή και το έργο του.

Το Ολοκαύτωμα, Μια Νέα Ιστορία

Το έργο-ορόσημο του Laurence Rees, το οποίο απαντά σε δύο από τα σημαντικότερα ερωτήματα της ιστορίας: Πώς και γιατί συνέβη το Ολοκαύτωμα;

Επί είκοσι πέντε χρόνια ο Rees συναντούσε επιβιώσαντες και δράστες του Ολοκαυτώματος. Στο βιβλίο αυτό συνδυάζει τις μαρτυρίες τους, πολλές από τις οποίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά, με την πιο πρόσφατη επιστημονική έρευνα και προτείνει μια νέα ιστορία για το Ολοκαύτωμα.

Κάστρα της Οργής

Πρόκειται για την επανέκδοση του πρώτου μυθιστορήματος του Alessandro Baricco (“Όνειρα από Γυαλί”, Εκδόσεις Πατάκη, 2001), το οποίο τιµήθηκε µε το βραβείο Campiello στην Ιταλία και το Prix Médicis Étranger στη Γαλλία.

Ένα βιβλίο ονειρικό και παράξενο, δομημένο σαν μια μουσική φούγκα, όπου ο κάθε ήρωας τραγουδάει την παρτιτούρα του με ακρίβεια και ηδονή.

Μικρή Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας

Μια άψογη έκδοση του ομότιμου καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ και εταίρο της Βρετανικής Ακαδημίας P. J. Rhodes.

Ο P. J. Rhodes ένας από τους πλέον διακεκριμένους ιστορικούς της αρχαιότητας, αφηγείται με κομψότητα και ζωντάνια την αρχαϊκή, την κλασική και την ελληνιστική περίοδο, έως τις απαρχές της ρωμαϊκής ηγεμονίας.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+