Ένα Μοναδικό… Λεξικοπωλείο στο Παγκράτι

Μπορεί οι διακοπές να τελείωσαν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παύουμε την ανάγνωση βιβλίων μέχρι το επόμενο καλοκαίρι! Θέλουμε φέτος να διατηρήσουμε την επαφή μας με τον μαγικό κόσμο των λέξεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σκέφτηκα λοιπόν για σήμερα να σας προτείνω ένα από τα πιο γλυκά μέρη για να προμηθευτείτε τα φθινοπωρινά σας βιβλία, αλλά και πλήθος λεξικών ή ταξιδιωτικών οδηγών, εάν σχεδιάζετε κάποια στιγμή φέτος να ταξιδέψετε σε μια ξένη χώρα.

Το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο ακούει στο όνομα “Λεξικοπωλείο” και βρίσκεται στην οδό Στασινού 13 στο Παγκράτι. Είναι ένας χώρος πραγματικά φωτεινός και γεμάτος χρώματα, με πλήθος τίτλων βιβλίων που φαίνεται να έχουν διαλεχτεί με εξαιρετική προσοχή, ένας-ένας.  Από ποίηση και καλή λογοτεχνία, μέχρι εξαιρετικά ξενόγλωσσα βιβλία για μεγάλους και παιδιά.

Ως μαμά λοιπόν, ξεχώρισα την παιδική γωνιά, όπου μικροί αναγνώστες συγκεντρωμένοι είχαν βγάλει τα παπούτσια τους και είχαν επιδοθεί στο διάβασμα! Ένας ζεστός χώρος πάντα βοηθά τη δημιουργική ανάγνωση και εκείνα φαίνεται να διάβαζαν κυριολεκτικά “μονορούφι” τα πολύχρωμα βιβλία που είχαν στα χέρια τους.

Το Λεξικοπωλείο διοργανώνει συχνά όμορφα σεμινάρια, καλεί σε συζητήσεις ενδιαφέροντες συγγραφείς και ξέρει πως να έλκει στο χώρο του το βιβλιόφιλο κοινό του. Το βιβλιοπωλείο αυτό είναι μάλλον ένα δεύτερο σπίτι για τους ιδιοκτήτες, που μελετούν πολύ τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εκεί.

Αν το επισκεφτείτε Σάββατο πρωί, θα βρείτε εκεί τη μια εκ των ιδιοκτητών, τη γλυκιά Odile, να πίνει τον καφέ της. Ρωτήστε την για επιλεγμένους τίτλους και θα σας ωθήσει σε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες επιλογές, με το πραγματικά ζεστό της χαμόγελο.

Καλό φθινόπωρο λοιπόν, με όμορφα αναγνώσματα!
Αρθρογράφος

Φιλόλογος, εργάζεται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αγαπά ιδιαίτερα τη συγγραφή -έχει ήδη εκδοθεί το πρώτο βιβλίο της- αλλά και την εμπνευσμένη αρθρογραφία. Μέσα απ' τα όμορφα στοιχεία της καθημερινότητας, επιλέγει αυτά που αξίζει να "δει" κανείς με άλλο μάτι στην Αθήνα, και μας τα παρουσιάζει στη στήλη "Out (& About)".

Σχολιασμός

Σχολιασμός