Ένα Μοναδικό… Λεξικοπωλείο στο Παγκράτι

Μπορεί οι διακοπές να τελείωσαν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παύουμε την ανάγνωση βιβλίων μέχρι το επόμενο καλοκαίρι! Θέλουμε φέτος να διατηρήσουμε την επαφή μας με τον μαγικό κόσμο των λέξεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σκέφτηκα λοιπόν για σήμερα να σας προτείνω ένα από τα πιο γλυκά μέρη για να προμηθευτείτε τα φθινοπωρινά σας βιβλία, αλλά και πλήθος λεξικών ή ταξιδιωτικών οδηγών, εάν σχεδιάζετε κάποια στιγμή φέτος να ταξιδέψετε σε μια ξένη χώρα.

Το αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο ακούει στο όνομα “Λεξικοπωλείο” και βρίσκεται στην οδό Στασινού 13 στο Παγκράτι. Είναι ένας χώρος πραγματικά φωτεινός και γεμάτος χρώματα, με πλήθος τίτλων βιβλίων που φαίνεται να έχουν διαλεχτεί με εξαιρετική προσοχή, ένας-ένας.  Από ποίηση και καλή λογοτεχνία, μέχρι εξαιρετικά ξενόγλωσσα βιβλία για μεγάλους και παιδιά.

Ως μαμά λοιπόν, ξεχώρισα την παιδική γωνιά, όπου μικροί αναγνώστες συγκεντρωμένοι είχαν βγάλει τα παπούτσια τους και είχαν επιδοθεί στο διάβασμα! Ένας ζεστός χώρος πάντα βοηθά τη δημιουργική ανάγνωση και εκείνα φαίνεται να διάβαζαν κυριολεκτικά “μονορούφι” τα πολύχρωμα βιβλία που είχαν στα χέρια τους.

Το Λεξικοπωλείο διοργανώνει συχνά όμορφα σεμινάρια, καλεί σε συζητήσεις ενδιαφέροντες συγγραφείς και ξέρει πως να έλκει στο χώρο του το βιβλιόφιλο κοινό του. Το βιβλιοπωλείο αυτό είναι μάλλον ένα δεύτερο σπίτι για τους ιδιοκτήτες, που μελετούν πολύ τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εκεί.

Αν το επισκεφτείτε Σάββατο πρωί, θα βρείτε εκεί τη μια εκ των ιδιοκτητών, τη γλυκιά Odile, να πίνει τον καφέ της. Ρωτήστε την για επιλεγμένους τίτλους και θα σας ωθήσει σε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες επιλογές, με το πραγματικά ζεστό της χαμόγελο.

Καλό φθινόπωρο λοιπόν, με όμορφα αναγνώσματα!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+