Μεγάλη Επιτυχία για την Detrop-Oenos 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο των καταξιωμένων εκθέσεων Detrop-Oenos 2023, με διαχρονική πορεία και αξία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και με πολλές και σημαντικές συμμετοχές εγχώριων και ξένων παραγωγών, που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο της Detrop-Oenos 2023 διοργανώθηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά και οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας με τον τίτλο «Detrop Bites & The Pairing Bar», με τη συνεργασία της HELEXPO και της εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση εκδηλώσεων γαστρονομίας Chef Stories.

Στόχος των παράλληλων εκδηλώσεων γαστρονομίας ήταν να αναδειχθεί η μοναδικότητα και οι ιδιαιτερότητες των προϊόντων των εκθετών-παραγωγών που συμμετείχαν στο εκθεσιακό γεγονός, μέσα από ειδικές παρασκευές.

Στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο γαστρονομίας του Περιπτέρου 13 στην dining area εκπαίδευσης και γευσιγνωσίας Detrop Bites, οι επισκέπτες, πολλοί από αυτούς hostedbuyers από διάφορα μέρη του κόσμου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 14 διαφορετικά εδέσματα και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των προϊόντων από τους ανθρώπους της Chef Stories, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς.

Στο πλαίσιο του στοχευμένου αφιερώματος Golden Olive Εxpo, οι επισκέπτες των Detrop Bites είχαν ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελαιαόλαδο και ελιές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Μέσα από τα masterclasses, εκτός από τη δυναμική, την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, παρουσιάστηκαν και:

-η αξία της τοπικότητας και της παράδοσης
-η καινοτομία και η έμπνευση
-το ιδανικό pairing
-μοναδικά superfoods
-προϊόντα free from.

Αντίστοιχα στην Oenos, στο Περίπτερο 8, δημιουργήθηκε ένας καλαίσθητος και λειτουργικός χώρος οινογνωσίας, το The Pairing Bar, όπου παρουσιάστηκαν διαφορετικές ετικέτες κρασιών, αποσταγμάτων και μπίρας με τον κατάλληλο συνδυασμό από προϊόντα των εκθετών, όπως τυροκομικά, αλλαντικά, αλείμματα και ελιές, τουρσιά- μανιτάρια, ξίδι, κρέμες, deli products, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα και αρτύματα.

Στην επιτυχία των εκδηλώσεων συνέβαλαν ο chef Γιώργος Ψύλλος, σταθερός συνεργάτης της Chef Stories, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα των παραγωγών, αλλά και οι πρόθυμοι και ακούραστοι σπουδαστές του ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού, από τα τμήματα Μαγειρικής Τέχνης και Στελεχών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που βοήθησαν στην κουζίνα, αλλά και στην υποδοχή και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Peter Luger: η «Συνταγή» Επιτυχίας του Εμβληματικού Steak House της Νέας Υόρκης

Αφροδίτη Στεργίου: Μια Νέα Γενιά Παραγωγής Κρασιού «Αναδύεται» στην Καστοριά

Η Πίτσα που Ονειρεύεσαι στο Monzù

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+