Messinia Terroirs Wine Festival

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου διοργανώνει στον πολυχώρο Navarino Agora, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, φεστιβάλ οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα, το Messinia Terroirs Wine Festival.

Το φεστιβάλ αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας και των κρασιών τους, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, masterclasses για επαγγελματίες και οινόφιλους, ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί για μικρούς και μεγάλους, προβολή ταινίας σε ανοιχτό κινηματογράφο, καθώς και μουσικό πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Όλα τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα delicatessen της Navarino Agora θα συμμετέχουν με ειδικές προσφορές, ιδιαίτερα μενού και τοπικά εδέσματα, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά τα κρασιά των παραγωγών, ολοκληρώνοντας τη γευστική, γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία του Messinia Terroirs Wine Festival.

Δηλώστε συμμετοχή και βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα είναι περιορισμένος.

Λίγα Λόγια για το Messinia Terroirs

Το πρόγραμμα Messinia Terroirs αποτελεί πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης μέσω της υποστήριξης και της προώθησης καινοτόμων δημιουργικών δράσεων.

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο να δώσει νέα ώθηση στον οινικό κλάδο της Μεσσηνίας, να αναβιώσει την αίγλη του παρελθόντος και να αναδείξει όχι μόνο τη συναρπαστική ποικιλομορφία και μοναδικότητα του μεσσηνιακού αμπελώνα, αλλά και την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του τόπου.

Τα χαρισματικά terroirs της περιοχής με το ιδιαίτερο μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, η πλούσια γαστρονομική παράδοση και η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Master Class

«O Οίνος στη Μεσσηνία, Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον & Τυφλή Γευσιγνωσία
του εμβληματικού Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία»
30 Σεπτεμβρίου | 18:00-20:00

Εισηγητής: δρ Στέφανος Κουνδουράς, καθηγητής Αμπελουργίας, πρόεδρος του
Τμήματος Γεωπονίας, ΑΠΘ

Γευσιγνωσία: Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET

Ο δρ Στέφανος Κουνδουράς θα μιλήσει για την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου στη Μεσσηνία, από το παρελθόν μέχρι και σήμερα που η αμπελουργία και η οινοπαραγωγή συνεχίζουν να έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή της και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της οικονομίας, και του πολιτισμού της.

Ο Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET θα παρουσιάσει το εμβληματικό Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία μέσα από μια τυφλή γευστική δοκιμή.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η συμμετοχή επιτρέπεται για άτομα άνω των 18 ετών.

Master Class

«Οι Κρυμμένοι Θησαυροί της Μεσσηνίας»
1 Οκτωβρίου | 17:00-19:00

Εισηγητής: Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET
Παρουσία του Μανώλη Κεντικελένη, head sommelier του Costa Navarino

Ένα master class ξεχωριστό. Μια πρόκληση και πρόσκληση για όλους και κυρίως για τους επαγγελματίες της HORECA.

Ο Νικόλας Γιαννόπουλος, μέσα από μια τυφλή γευστική δοκιμή 3 διεθνών ποικιλιών, θα σας «προκαλέσει» να ανακαλύψετε ποιες από αυτές έχουν μεγαλώσει στη γη της Μεσσηνίας και έχουν δημιουργήσει κρασιά που ξεχωρίζουν ανάμεσα σε δημοφιλείς ετικέτες του διεθνούς οινικού πεδίου.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η συμμετοχή επιτρέπεται για άτομα άνω των 18 ετών.

Workshop

«Ζωγραφίζοντας με το Κρασί»
Με την εικαστικό Malynovska Alina
30 Σεπτεμβρίου | 18:00-20:00 και 19:30-20:30
Πλατεία Γευσιγνωσίας Navarino Agora

Μια εναλλακτική χρήση του οίνου έρχεται να μας παρουσιάσει η εικαστικός Malynovska Alina. Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με πινέλα και κόκκινο κρασί και να δημιουργούν έργα τέχνης!

Για ενήλικες και παιδιά με την επίβλεψη του γονέα. Θα χρειαστεί να δηλώσετε τα ονόματα των παιδιών ξεχωριστά, ώστε να υπολογιστούν σωστά οι θέσεις.

Ώρα για Σινεμά!

«Bottle Shock» του Randall Miller
30 Σεπτεμβρίου | 21:30-23:00
Danaos Open Air Cinema, Navarino Agora

Ο Randall Miller, που σκηνοθετεί και συνυπογράφει το σενάριο, μας «μεθά» με τα γραφικά τοπία της Καλιφόρνια και την ιστορία του Jim Barret (Bill Pullman) και του γιου του Bo (Chris Pine), που ίδρυσαν το οινοποιείο Chateau Montelena στις αρχές του ’70. Άραγε, πώς κατάφεραν να φέρουν τα κρασιά της Καλιφόρνια στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο με τα γαλλικά;

Μη χάσετε την αναπαράσταση της «τυφλής γευστικής δοκιμής» που έφερε τα πάνω κάτω στον χώρο του κρασιού. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία αγάπης, θριάμβου και ζύμωσης.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Δυνατότητα Μεταφοράς στο φεστιβάλ

Το ΙΚΒΚΚ δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να μεταβούν στο φεστιβάλ με λεωφορεία, που θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα και την Τρίπολη, το απόγευμα της Παρασκευής 29 και του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου, ενώ θα επιστρέψουν στην αφετηρία μετά το πέρας των ημερήσιων εκδηλώσεων.

Πληροφορίες
Τηλ.: 27230 28353 | info@cvf.gr | www.cvf.gr

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+