MIA Aesthetics για Μια Μοναδική Αισθητική Εμπειρία

Πρωί Παρασκευής, συνάντησα τη Μία Χραμά σε έναν πολύ όμορφο και φωτεινό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο αισθητικής της, με την επωνυμία MIA Aesthetics. Η MIA Aesthetics που έχει ξεκινήσει την πορεία της από τη Γερμανία, τη μία εκ των δύο γενέτειρων χωρών της δημιουργού της, διανύει εξαιρετική πορεία, αφού φέρνει στη σύγχρονη αισθητική κάτι μοναδικό: εισάγει την αναίμακτη τεχνική lifting με τη μέθοδο Plasma. Φυσικά, εκτός από την τεχνική Plasma, στη MIA Aesthetics μπορεί κανείς να απολαύσει μεταξύ άλλων μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών, αλλά και προσθετική βλεφαρίδων, δύο εξίσου σημαντικά σημεία προσοχής για την ανάδειξη του βλέμματος μιας γυναίκας.

Πριν σας μεταφέρω τα όσα συζητήσαμε μαζί, πρέπει σίγουρα να σχολιάσω ότι η ίδια είναι ένας πολύ δημιουργικός και με φυσική ευγένεια άνθρωπος. Αυτά τα δύο στοιχεία της προσωπικότητάς της, είναι θεωρώ πραγματικά σημαντικά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου ώστε να απολαύσεις κάποια από τις καινοτόμες θεραπείες της. Η Μία Χραμά, άλλωστε, είναι το άτομο που, πριν από οποιαδήποτε συνεδρία, θα σε ακούσει και θα λάβει υπόψιν τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σου. Συζητώντας με πραγματικό ενδιαφέρον μαζί σου, θα καταλήξετε από κοινού στις φυσικές αλλαγές που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και την όψη σου.

Αρχίσαμε την κουβέντα μας με μια ζεστή κούπα καφέ.  

Η MIA Aesthetics ξεκίνησε την πορεία της πριν κάποια χρόνια στη Γερμανία. Με ποια εφόδια φέρατε αυτή την τεχνογνωσία στην Ελλάδα; 

Πράγματι, η MIA Aesthetics έχει μακρά πορεία στο εξωτερικό και μετρά πλήθος πελατών που έχουν εμπιστευτεί τις φυσικές τεχνικές μας. Ενώ αρχικά οι σπουδές και η δραστηριοποίησή μου ήταν στο χώρο του retail, αισθάνθηκα κάποια στιγμή ότι ήθελα να συνδυάσω το business κομμάτι της καθημερινότητάς μου με την πιο καλλιτεχνική φύση της προσωπικότητάς μου. Παράλληλα, συνέπεσε και η δημιουργία οικογένειας που με έβαλε στη διαδικασία να αναζητώ πιο ευέλικτα ωράρια εργασίας και με ώθησε στο να δημιουργήσω τη δική μου επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ξεκινήσατε την εταιρεία σας το 2012. Ποια ήταν η σκέψη πίσω από τη δημιουργία της MIA Aesthetics;

Αρχικά, να σας πω ότι η σύνδεση της αισθητικής με την ιατρική αισθητική, όταν ξεκίνησα τη δημιουργία της εταιρείας, δεν υπήρχε ως λογική. Γι’ αυτό και ενώ αρχικά ξεκίνησα με ένα μικρό ινστιτούτο, στο οποίο εφαρμοζόταν κυρίως η τεχνική του μόνιμου μακιγιάζ, θέλησα να επεκτείνω τις γνώσεις μου και ήρθα σε επαφή με δερματολόγους, ώστε να μπορέσω να συνδυάσω τις εφαρμογές μιας αισθητικού με πιο ιατρική προσέγγιση.

Τώρα, η MIA Aesthetics, εκτός από τεχνικές μόνιμου μακιγιάζ και eyelashes treatment, χρησιμοποιεί και τη μοναδική τεχνική Plasma, που ουσιαστικά είναι μια αναίμακτη μορφή lifting. Πια, διατηρούμε πάνω από 3.000 σταθερούς πελάτες, που μας επιστεύονται για τις μοναδικές θεραπείες μας και το συνδυασμό της αισθητικής εφαρμογής με μια πιο ιατρική προσέγγιση.


Διαθέτετε κέντρα σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία. Θεωρείτε την Ελλάδα μια εξίσου σημαντική αγορά ανάπτυξης των κέντρων αισθητικής MIA Aesthetics;

Φυσικά! Από την πλευρά μου δεν υπήρξε καθόλου φόβος για το πώς θα εξελιχθεί η πορεία της εταιρείας μου στην Ελλάδα. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η δεύτερη ιδιαίτερη πατρίδα μου και την αγαπώ, οπότε πάντα ήθελα να “επιχειρήσω” σε αυτήν. Το 2015 έκανα κάποιες σημαντικές γνωριμίες, ερχόμενη στην Ελλάδα για διακοπές, και άρχισα σιγά σιγά να επικοινωνώ τις νέες μεθόδους και φυσικές τεχνικές των κέντρων αισθητικής μου. Πίστεψα ότι είναι κάτι που μπορεί να γίνει και τα αποτελέσματα μίλησαν!

Στα MIA Aesthetics βοηθάτε τη σύγχρονη γυναίκα να κερδίσει τη νεότητά της μέσα από την τεχνική Plasma. Θα μας περιγράψετε τα οφέλη αυτής της εφαρμογής;

Η τεχνική Plasma, είναι ουσιαστικά μια αναίμακτη τεχνική εφαρμογής lifting. Το καινοτόμο στοιχείο της είναι ότι δε γίνεται καμία νάρκωση και καμία τομή στο δέρμα, η διαδικασία δεν αφήνει κανένα πρήξιμο και καμία ουλή και η ασθενής βλέπει ορατά τα αποτελέσματα της εξάλειψης των ρυτίδων στο δέρμα της άμεσα.

Κατά την εφαρμογή της θεραπείας Plasma, αναπτύσσεται ένα νέφος από ιονισμένο ατμοσφαιρικό γκάζι, αποτελούμενο από άζωτο και οξυγόνο, το οποίο συντελεί στην ακριβή αφαίρεση του δερματικού ιστού μέσω της εξάχνωσης. Στο τέλος της θεραπείας, τα αποτελέσματα είναι μοναδικά και ισοδυναμούν με μια θεραπεία lifting.

Πώς φαντάζεστε το μέλλον της εταιρείας στην Ελλάδα; Τι προσδοκάτε από το ελληνικό κοινό;

Επιθυμώ να γίνουμε γρήγορα γνωστοί και να γνωρίσουν όλο και περισσότερα άτομα τις τεχνικές αισθητικής μας. Επίσης, θέλω πραγματικά να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση των αισθητικών εφαρμογών, αφού στη MIA Aesthetics δεν εφαρμόζουμε μόνο οι ίδιοι τις τεχνικές μας, αλλά διοργανώνουμε και σεμινάρια εφαρμογής τους. Τέλος, η ανάπτυξη στον τομέα των πωλήσεων είναι επίσης ζητούμενο, αφού η δικη μας σειρά από φυσικές βλεφαρίδες μεταξιού είναι ήδη στην αγορά από τον Νοέμβριο.

Αν μπορούσατε να δώσετε μια συμβουλή αισθητικής στη σύγχρονη Ελληνίδα, ποια θα ήταν αυτή;

Η συμβουλή μου θα ήταν να μη κάνουν μεγάλες αλλαγές, έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία. Να μην αλλάζουν τον άνθρωπο που κρύβουν εσωτερικά τους, για να μην αλλάζει και η προσωπικότητα τους!

Εγώ να ξέρετε, έχω κλείσει ήδη το eyelashes treatment ραντεβού μου! Εσείς ακόμα κάθεστε;
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+