Ο Χάρτης των Γεύσεων 2022

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12:00, ανοίγει τις πόρτες του ο Χάρτης των Γεύσεων. Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας και καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo. 

Ο Χάρτης των Γεύσεων θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο, από τις 12:00 έως τις 20:00, στο οποίο οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε ένα καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον. 

Ποιους θα συναντήσετε στον Χάρτη των Γεύσεων;

Στη 19η η διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας, αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 150 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από όλες τις σημαντικές αμπελουργικές χώρες (δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων).

Τι θα δοκιμάσετε; 

Περισσότερες από 1.000 ετικέτες, ένα εντυπωσιακά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2022, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, και φτάνοντας στις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές. Ο Χάρτης των  Γεύσεων αποτελεί, πράγματι, έναν πλήρως ενημερωμένο «χάρτη» των τελευταίων οινικών τάσεων. 

Τι θα παρακολουθήσετε στις παράλληλες εκδηλώσεις; 

Κάθε χρονιά, ο Χάρτης των Γεύσεων συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις και επιστημονικές εισηγήσεις, αλλά και απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chefs και ζαχαροπλάστες. 

Πληροφορίες

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 12:00-20:00 | Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, Helexpo, Θεσσαλονίκη | www.mapofflavours.gr

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Τελικά, Πίνουν οι Νέοι Κρασί Σήμερα;

Στα Παρασκήνια του Διαγωνισμού των 12.000 Κρασιών

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+