Ohh, Boy… Αυτός Είναι Καφές!

Αυτό το Σαββατοκύριακο επιλέγουμε να περπατήσουμε στο κέντρο της Αθήνας και να πιούμε τον καφέ μας στην καρδιά του Παγκρατίου. Εκεί, στην οδό Αρχελάου, ακριβώς πίσω απ’ το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, εντοπίσαμε ένα χώρο νέο, minimal και τόσο δροσερό, που σχεδόν σε απομονώνει από την πολύβουη καθημερινότητα.

Πρόκειται για το Ohh boy, το νέο café με τα εκπληκτικά γλυκά που ήρθε και στήθηκε στη νέα αυτή γειτονιά στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Είναι ο χώρος όπου μπορείς να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο κάτω από ένα δέντρο… ακόμα κι αν βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Άλλωστε με τέτοια καλοκαιρία, βγαίνουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο που επιτρέπουν ούτως ή άλλως και το socialising.

Τον καφέ που μπορεί να ετοιμαστεί με γάλα της επιλογής μας (σόγιας, αμυγδαλέλαιο ή χωρίς λακτόζη), αξίζει να τον συνοδεύσουμε με τα υπέροχα σπιτικά γλυκά που θα βρούμε στο Ohh boy. Εμείς δοκιμάσαμε το απολαυστικό carrot cake και το γλυκό πραλίνας-μπισκότου που μας ενθουσίασε. Παρατηρήσαμε επίσης ότι υπάρχουν και vegan επιλογές γλυκών, όπως η τάρτα λεμόνι.

Στα συν, οι μαγικές πολύχρωμες τουλίπες που βρίσκονται παντού στο χώρο…

Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο city spot για ανοιξιάτικο καφέ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+