Ολόφρεσκο E-Book: Summertime Guide Vol. 2

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι;

Αναζητώντας έμπνευση για το editorial αυτού του τεύχους, κι επειδή παίζω το “work from home” δίπορτο αυτή την εβδομάδα, ρώτησα την τριών ετών κόρη μου πώς της φαίνεται μέχρι στιγμής.

Μου απάντησε λακωνικά “καλό!” και πριν προλάβω να τη ρωτήσω περισσότερα, συνέχισε: “Το καλοκαίρι τρώμε παγωτό. Πάμε θάλασσα και πισίνα. Μπορώ να φάω ένα παγωτό μαμά; Ένα παγωτό μαμά. Μόνο ένα. Ε μαμά; Ένα μόνο. Μαμά; Μαμά μου;”.

Βρέθηκα να διαπραγματεύομαι και έχασα τη ροή της σκέψης μου, υπέκυψα και έδωσα παγωτό, την ξαναβρήκα όμως όταν ξαναέκατσα στον υπολογιστή μου, διαπιστώνοντας το εξής: έχουμε ανάγκη αυτή την αλλαγή των εποχών. Ίσως να μην το είχα συνειδητοποιήσει πλήρως, αλλά είχα ανάγκη αυτό το αλλόκοτο, μισό, ανάποδο καλοκαίρι.

Το γιατί κρύβεται στον τρόπο που το περιέγραψε η μικρή Σοφία: παγωτό + θάλασσα = καλό.

Απλοποιείστε τα πράγματα, διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το διάλειμμα αυτό που το χρειάζεστε όσο ποτέ. Εμείς αυτό θα κάνουμε.

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!

Το δεύτερο τεύχος του Summertime Guide μπορείτε να το απολαύσετε, εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Editor-in-Chief & CEO
Editor-in-Chief & CEO

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι οικονομολόγος, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του βραβευμένου ελληνικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για μια τριετία. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ το 2014 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό δραστήριων και απαιτητικών ελληνόφωνων αναγνωστών που αναζητούσαν μια ενημέρωση πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό τύπο ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια και έχει αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό συζητήσεων σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης, με ιδιαίτερη εμπειρία σε projects στον κλάδο του τουρισμού, της αγροδιατροφής και του clustering.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+