OsteoStrong: Μια Μοναδική Μέθοδος για την Ενίσχυση της Μυοσκελετικής Δύναμης

Osteostrong

Είναι από τις περιπτώσεις για τις οποίες ταιριάζει το “μια δοκιμή θα σας πείσει”. Αυτό έζησα όταν βρέθηκα στον πολύ προσεγμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μαρούσι που στεγάζει το πρώτο κέντρο OsteoStrong στην Ελλάδα.

Η μέθοδος OsteoStrong, κατάλληλη για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας, εστιάζοντας στο σκελετικό σύστημα. Αξιοποιώντας τη διαδικασία της Οστεογoνικής Φόρτισης, επηρεάζει θετικά ολόκληρο το σώμα, με πολλαπλά οφέλη.

OsteostrongΑρχικά με εντυπωσίασε η εξατομικευμένη προσέγγιση. Το καλά εκπαιδευμένο στέλεχος (προπονητής συνεδρίας) που με ανέλαβε, αφού πρώτα κατέγραψε το ιστορικό μου σχετικά με τα όσα έχω κάνει αθλητικά και τα θέματα τα οποία μπορεί να αντιμετωπίζω με το σώμα μου, έπειτα από ένα σύντομο ιατρικό σκανάρισμα με ενημέρωσε για το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε.

Η OsteoStrong, με την πρωτοποριακή μέθοδο που δίνει αξιόπιστη λύση στα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος, αντιστρέφοντας ακόμα και τα αποτελέσματα της οστεοπόρωσης, απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, από νέους αθλητές μέχρι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με οστεοπόρωση και ποικίλα μυοσκελετικά προβλήματα.

Η μέθοδος επιτυγχάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά πόνους στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις, προβλήματα ισορροπίας, αλλά και την κακή στάση του σώματος. Και όλα αυτά χωρίς κόπο, γυμναστική, φάρμακα ή ειδική διατροφή.

Ήταν εντυπωσιακό ότι όλη η διαδικασία κράτησε λιγότερο από 10 λεπτά, χωρίς να χρειαστεί να βγάλω τα ρούχα μου – τζιν, μπλούζα και casual παπούτσια. Σε τέσσερα διαφορετικά μηχανήματα που απλώς σέταραν τα στοιχεία μου και διαμόρφωσαν το κατάλληλο πρόγραμμα για τις ανάγκες μου.

Osteostrong

Όπως μου εξήγησε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας και ο άνθρωπος που είναι πίσω από την πρωτοποριακή λειτουργία της OsteoStrong, η Μυρτώ Μαυρολέων:

“Απαιτούνται μόνο λίγα λεπτά κάθε εβδομάδα για να ολοκληρώσει κάποιος τη συνεδρία του στα τέσσερα μηχανήματα του συστήματος. Υπό τη συνεχή καθοδήγηση ενός έμπειρου προπονητή συνεδρίας, οι χρήστες εκτελούν μια πολύ ασφαλή κίνηση σε καθένα από τα τέσσερα μηχανήματα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το ερέθισμα στο κεντρικό νευρικό τους σύστημα να ενεργοποιήσει τη διαδικασία της οστεογένεσης ή, αλλιώς, της αύξησης της οστικής πυκνότητας.

OsteostrongΚάθε μηχάνημα, άρτια εξοπλισμένο τεχνολογικά, παρέχει άμεση καταγραφή του φορτίου που εθελοντικά ασκείται από τον χρήστη, μετρήσιμο σε κιλά και σε πολλαπλάσια του σωματικού του βάρους. Τα δεδομένα αποθηκεύονται και η αναφορά αποστέλλεται στο μέλος μετά την ολοκλήρωση κάθε συνεδρίας, καταγράφοντας λεπτομερώς τις επιδόσεις και την πρόοδό του.

Στις συνεδρίες της OsteoStrong χρησιμοποιείται μια σειρά ρομποτικών μηχανημάτων μυοσκελετικής ενδυνάμωσης που επιτρέπει την αξονική συμπίεση του οστού με σκοπό την προσομοίωση της επίδρασης της πρόσκρουσης.

OsteostrongΧάρη στη βέλτιστη εμβιομηχανική θέση που επιτυγχάνεται στο ρομποτικό μηχάνημα, οι δυνάμεις φόρτισης που δέχονται τα ανθρώπινα οστά είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που παρατηρούνται στην καθημερινή δραστηριότητα ή την άσκηση.

Όλοι οι διεθνείς φορείς ιατρικής εκπαίδευσης κατανοούν και συνιστούν την υψηλή φόρτιση, αλλά εμείς στην OsteoStrong την κάνουμε ακόμα πιο ασφαλή. Μια δύναμη 4,2 φορές πολλαπλάσια του σωματικού βάρους είναι η ελάχιστη απαιτούμενη για την ενεργοποίηση της ανάπτυξης των οστών στην άρθρωση του ισχίου (το σημαντικότερο σημείο στο οποίο πρέπει να αποφευχθεί το κάταγμα), ενώ οι μέγιστες δυνάμεις που ασκούνται κατά τις συμβατικές ασκήσεις αντίστασης των ενηλίκων αντιπροσωπεύουν μόλις το 1,26 έως 1,54 πολλαπλάσιο του σωματικού βάρους”.

Δείτε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Μήνας Ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση

Kαλοκαίρι Mπροστά μας… Προετοιμαστείτε στην OsteoStrong!

Δίαιτα, Διατροφή, Άσκηση Μέρος 1ο: Ευάγγελος Ζουμπανέας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+