Παναγιώτης Μερτέκης: «Στο Dusit Suites Athens Προσφέρουμε Εμπειρίες»

Σε ένα από τα πιο ελκυστικά σημεία της Αθήνας δημιουργήθηκε ένα θαυμάσιο ξενοδοχείο, με λίγα, μοναδικής αισθητικής δωμάτια και δύο εστιατόρια που προσφέρουν εμπειρίες διαμονής και γαστρονομικής απόλαυσης στους επισκέπτες. Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου και πολύ έμπειρος στον κλάδο του τουρισμού Παναγιώτης Μερτέκης μας παρουσιάζει το Dusit Suites Athens.

Η Γλυφάδα είναι περιοχή που προσελκύει επισκέπτες τους περισσότερους μήνες τον χρόνο. Ποιες είναι κυρίως οι χώρες προέλευσης εκείνων που επιλέγουν το Dusit Suites Athens;

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και ειδικότερα το πρώτο καλοκαίρι οι περισσότεροι πελάτες μας ήταν Αυστραλοί, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά το brand μας, το οποίο έχει δημιουργηθεί και αναπτυχθεί στη Ταϊλάνδη και στην Ασία γενικότερα. Ακολουθούσαν οι Αμερικανοί, οι Καναδοί, οι επισκέπτες από την Κεντρική Ευρώπη, οι Άραβες και φυσικά οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι έρχονται όλο και πιο συχνά πλέον στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, που αποτελεί αγαπημένο τους προορισμό.

Η ανακαίνιση που έγινε στο κτίριο είναι εξαιρετική. Πόσο βοηθάει στη νέα προσπάθεια η αύρα του παλιού ξενοδοχείου και η ιστορία του;

Η αλήθεια είναι ότι οι νέες γενιές, από την Generation X και μετά, βλέπουν τα πράγματα λιγότερο ρομαντικά απ’ ό,τι οι παλαιότερες, ή –πιο σωστά– τους ενδιαφέρει να προσπερνούν το παρελθόν και να εστιάζουν περισσότερο στο μέλλον. Οπότε, ναι μεν υπάρχουν αναμνήσεις σε κάποιους από αυτούς τους καιρούς, αλλά περισσότερο τους ενδιαφέρει η νέα μορφή που έχει πάρει το ξενοδοχείο και αυτό που προσφέρει σήμερα.

Οι δύο χώροι εστίασης, και γενικότερα η γαστρονομία, έρχονται να προσθέσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια σε έναν χώρο διαμονής. Ποια είναι η στρατηγική σχετικά με αυτό;

Η επιλογή της κουζίνας των δύο εστιατορίων έγινε με βάση τη θέση του ξενοδοχείου, καθώς και την ταυτότητα του brand. Στο Olive προσφέρουμε μεσογειακή κουζίνα με έμφαση σε θαλασσινές συνταγές, ενώ στο Nomada κουζίνα Nikkei με peruvian approach. Και οι δύο μας chef είναι νέοι με τεράστια εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανήσυχοι, δημιουργικοί και παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Νομίζω έχουμε κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που προσφέρει η ελληνική αγορά όσον αφορά τις γεύσεις, τα υλικά και την παρουσίαση, που αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος ξανά και ξανά.

Έχετε τεράστια εμπειρία στον χώρο των ξενοδοχείων και εκτός Ελλάδας. Πώς είναι να διευθύνετε ένα ξενοδοχείο στη Γλυφάδα;

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που διευθύνω ένα τόσο μικρό ξενοδοχείο σε δωμάτια και σε χώρους, αλλά και πρώτη φορά που αυτό το κάνει τόσο δύσκολο. Η ομάδα είναι φτιαγμένη έτσι ώστε ο καθένας μας να δουλεύει συνήθως περισσότερα πράγματα την ίδια στιγμή.

Φανταστείτε μια καλοφτιαγμένη μικρή μηχανή, όπου καθένας μας είναι ένα γρανάζι που δίνει κίνηση σε ένα ή σε περισσότερα άλλα γρανάζια, ώστε να εξασφαλιστεί η κίνηση, και τον διευθυντή, δηλαδή εμένα, στον ρόλο του σασμάν αυτής της μηχανής, αλλάζοντας την ταχύτητα ανάλογα με την κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εάν όμως ένα γρανάζι δεν δουλέψει σωστά ή δεν συγχρονιστεί με τα άλλα, τότε επηρεάζεται η απόδοση. Και εδώ βρίσκεται η δυσκολία. Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ ωραία ομάδα, δεμένη, και να προσφέρουμε personalized service σε κάθε καλεσμένο που μας επισκέπτεται.

«Η άποψή μου είναι ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα πλέον θα ξεκινάει πάντα από την Αθήνα και ότι η χώρα μας θα γίνει luxury destination πρωτίστως, ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας».

Παρουσιάζοντας εσείς ο ίδιος το ξενοδοχείο, τι είναι αυτό που έρχεται πρώτα στο μυαλό σας – αλλά και τι σας αρέσει περισσότερο σε αυτό;

Στο Dusit Suites Athens οι καλεσμένοι μας μας ξέρουν με το μικρό μας όνομα – και με τον ίδιο τρόπο λειτουργούμε και εμείς. Τα πάντα έχουν ταυτότητα και τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο. Ικανοποιούμε όλες τις ανάγκες των καλεσμένων μας, γιατί τελικά όλα είναι για την εμπειρία.

Ο τουρισμός στην Αθήνα βρίσκεται σε τεράστια ανάπτυξη και οι αριθμοί των επισκεπτών, σε 12μηνη πλέον βάση, κυριολεκτικά ζαλίζουν. Και δείχνει ότι θα αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Δικαιώνεται η εταιρεία για την επένδυση και για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα;

Ναι, η απόφαση της εταιρείας να ανοίξει το πρώτο της ξενοδοχείο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα ήταν σωστή και για αυτό τον λόγο πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλα δύο «αδελφάκια», επίσης στη Γλυφάδα.

Θα ήθελα τη δική σας τοποθέτηση, ως απόρροια της εμπειρίας και της διαδρομής σας, για το πώς εξελίχθηκε ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι η δική σας αίσθηση και για τα επόμενα χρόνια;

Η άποψή μου είναι ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα πλέον θα ξεκινάει πάντα από την Αθήνα και ότι η χώρα μας θα γίνει luxury destination πρωτίστως, ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αυτό σημαίνει νέες επενδύσεις από ξένες εταιρείες που ήδη γίνονται και αναγκαστική αναβάθμιση των υπαρχόντων καταλυμάτων για να ακολουθήσουν την τάση και να μη μείνουν πίσω. Είναι μοναδική ευκαιρία η χώρα να φύγει μπροστά σε σχέση με άλλους προορισμούς και να κάνουμε σωστά αυτό που στην ουσία ξέρουμε να κάνουμε.

• Το Dusit Suites Athens βρίσκεται στην οδό Πανδώρας 3 και Λαζαράκη 42 στη Γλυφάδα | Τηλ.: 214 4103450

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

E-book Carpe Vinum | Χριστουγεννιάτικο 11ο Τεύχος

Η Οικονομική Εκπαίδευση των Παιδιών Είναι Δύναμη

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Η Μάχη της Χαιρώνειας Ζωντανεύει

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+