Ποιος Θα Ήταν ο Ιδανικός Διάδοχος του Daniel Craig ως 007;

Με αφορμή τα δεκάδες δημοσιεύματα, προβλέψεις και στοιχήματα που δίνουν και παίρνουν γύρω από τον διάδοχο του Daniel Craig στο ρόλο του James Bond -αν θεωρήσουμε φυσικά ως δεδομένο ότι θα αποσυρθεί μετά τον “Bond 25” που θα βγει στις αίθουσες την άνοιξη του 2020- πάμε να δούμε ποια ονόματα ακούγονται περισσότερο ως επικρατέστερα και να κάνουμε τις δικές μας εκτιμήσεις, ανακηρύσσοντας τον δικό μας αγαπημένο ηθοποιό ως τον ιδανικό επόμενο Πράκτορα 007.

Προσωπικά, ο Craig δεν υπήρξε ποτέ αγαπημένος μου James Bond και προφανώς η είδηση ότι θα αποσυρθεί από τις μελλοντικές ταινίες δεν με λύπησε ιδιαιτέρως. Μπορεί να έφερε όντως έναν αέρα ανανέωσης στον ρόλο του πράκτορα, προσδίδοντάς του ιδιότητες πιο “γήινες” και παρουσιάζοντάς τον ως πιο “κακό παιδί”, ωστόσο δεν διάθετε το star quality που είναι τόσο απαραίτητο για τον συγκεκριμένο ρόλο, καθώς παραπέμπει περισσότερο σε… σκληροτράχηλο οικοδόμο, παρά σε Άγγλο πράκτορα.

Στην κούρσα της διαδοχής έχει πέσει πολύς κόσμος, με τα συνολικά ονόματα που κατά καιρούς έχουν ακουστεί να πλησιάζουν τα 30! Μεταξύ αυτών βρίσκεται ακόμα και αυτό του David Beckham (!), ο οποίος φυσικά έχει μηδαμινές πιθανότητες να επιλεγεί.

Ωστόσο, μόνο τα 15 απ’ αυτά συγκεντρώνουν ικανό αριθμό από τα στοιχεία που θα τους καθιστούσαν άξιους συνεχιστές. Μεταξύ αυτών των 15 υποψηφίων πρακτόρων, υπάρχουν κάποια πολύ σημαντικά ονόματα, με ήδη τεράστια καριέρα από πίσω τους, κάποιοι που έχουν ήδη πατήσει τα δεύτερα «-άντα», αλλά και κάποια γνωστά μεν, πιο φρέσκα δε πρόσωπα, που δείχνουν να έχουν προοπτικές.

Όπως είναι γνωστό, οι παραγωγοί αφενός δεν επιθυμούν κάποιον ήδη διάσημο, προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να τον ταυτίσει με το συγκεκριμένο ρόλο και όχι με προηγούμενες δουλειές του, αφετέρου θέλουν να βρίσκεται σε μια ηλικία, όπου θα υπάρχει ηλικιακό περιθώριο για μια σειρά ταινιών στην πορεία. Έτσι, λοιπόν, εκ των πραγμάτων ηχηρά ονόματα όπως των Tom Hardy, Idris Elba, Michael Fassbender, Ewan McGregor, Henry Cavill, Damian Lewis και Luke Evans φαίνεται να αποκλείονται.

Από τους 8 εναπομείναντες διεκδικητές, λοιπόν, πάμε να καταλήξουμε στη “χρυσή” 3άδα, αποκλείοντας κάποιους και κρατώντας 2 επιλαχόντες:

  • Cillian Murphy: Το όνομα του Ιρλανδού έχει πέσει στο τραπέζι, ωστόσο -παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός ηθοποιός- το παρουσιαστικό και η ήρεμη προσωπικότητά του μάλλον δεν “κουμπώνουν” με τον ρόλο.
  • Nicholas Hoult: Ο Hoult είναι ίσως η πιο άκυρη πρόταση στη λίστα των διεκδικητών και θα ταίριαζε με το ρόλο όσο και ο Leonardo DiCaprio. Καθόλου δηλαδή.
  • Aidan Turner: Μεταξύ των διεκδικητών είναι και ο Kili των ταινιών “Hobbit”, ο οποίος όμως, κατά τη γνώμη μας, δεν διαθέτει το εκτόπισμα που απαιτείται για τον ρόλο.
  • James Norton: Η επιλογή του 33χρονου Βρετανού, τον οποίο προσέξαμε μέσα από τη σειρά “Happy Valley” του BBC, θα ήταν ενδιαφέρουσα και ενδεχομένως να ήταν άξιος διάδοχος του Craig, καθώς αποπνέει κάτι πιο τραχύ, και όχι τόσο εκλεπτυσμένο. Δεύτερος επιλαχών!
  • Charlie Hannam: Ο Jax από το “Sons of Anarchy” είναι σίγουρα ο τύπος του “πολύ σκληρός για να πεθάνει”. Γοητευτικός, γλυκός και “κακό παιδί” ταυτόχρονα, πιθανότατα να συνιστούσε καλή επιλογή. Πρώτος επιλαχών!
  • Tom Hiddleston: Είναι το όνομα της λίστας που ακούγεται πιο έντονα την τελευταία περίοδο. Ο Hiddleston διαθέτει τη γοητεία και τον δυναμισμό που, σε συνδυασμό με το ταλέντο του, τον καθιστούν ιδανική επιλογή για το ρόλο του Bond, κι έτσι κατακτά επάξια τη θέση του στη δική μας 3άδα.
  • Richard Madden: Ο δυναμικός αστυνομικός που ξεχώρισε μέσα από τη σειρά “Bodyguard” του BBC είναι ο 2ος της τριάδας. O 32χρονος Σκωτσέζος έχει όλα τα φόντα, ερμηνευτικά και εμφανισιακά, για να σταθεί επάξια στο ύψος του νέου Bond!
  • Jamie Bell: Κλείνουμε με τον “Γεννημένο Χορευτή” και με αυτόν ολοκληρώνεται και η αγαπημένη μας 3άδα. Το όνομα του Bell δεν έχει ακουστεί τόσο όσο άλλων διεκδικητών του ρόλου, ωστόσο θεωρούμε ότι θα αποτελούσε εξαιρετική επιλογή. Ο Bell, πέρα από καλός ηθοποιός, έχει στιλ, διαθέτει μια ιδιαίτερη πλαστικότητα στο σώμα και τις εκφράσεις, καθότι και χορευτής, έχει πονηρό βλέμμα και ταυτόχρονα μια εμφάνιση που ακροβατεί μεταξύ της αθωότητας και της δολοπλοκίας, όντας γοητευτικός χωρίς να είναι ιδιαίτερα όμορφος. Ό,τι πρέπει για Bond δηλαδή!

Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, ποντάρουμε σε Hiddleston, Madden και Bell για το ρόλο -με μια ιδιαίτερη προτίμηση στον τρίτο, που αν επιλεγόταν θα ήταν πραγματικά ευχάριστη έκπληξη-, με τους Hannam και Norton να ακολουθούν. Εν αναμονή, λοιπόν, του νέου Bond, αν ο Craig δεν αλλάξει γνώμη για μια ακόμη φορά…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και τώρα μαθαίνει την τέταρτη. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο, ωστόσο η δημοσιογραφική της καρδιά ανήκει στο ραδιόφωνο και τα περιοδικά. Αγαπά το σινεμά, τα ταξίδια, τη μαγειρική, τη μουσική, τον χορό και να γράφει για όλα εκείνα που κάνουν εκείνη και τους άλλους που τα διαβάζουν καλύτερους και χαρούμενους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER