Ρεκόρ Επισκεψιμότητας και Πλατιά Χαμόγελα στην Έκθεση του ΣΜΟΕ

Mε μεγάλη επιτυχία, ρεκόρ επισκεψιμότητας, πλατιά χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον, ολοκληρώθηκε η 4η οινική έκθεση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος με τίτλο «Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.


Σε κλίμα ενότητας, με κέφι και δημιουργικότητα, 50 από τα 59 μικρά οινοποιεία-μέλη του συνδέσμου συγκεντρώθηκαν στο ευχάριστο περιβάλλον του Σεραφείου, ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά. Οι οινοποιοί του ΣΜΟΕ υποδέχτηκαν το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου, τους φίλους και τους υποστηρικτές τους, παρουσιάζοντας και προσφέροντας για δοκιμή τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και τον χαρακτήρα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Την έκθεση επισκέφτηκαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος άκουσε προσεκτικά τα θέματα που απασχολούν τους οινοπαραγωγούς, καθώς και σπουδαίοι άνθρωποι του χώρου, διεθνώς αναγνωρισμένοι, όπως η Julia Harding MW, κορυφαία οινοκριτικός, που βρέθηκε στην Ελλάδα ειδικά για να δοκιμάσει και να αξιολογήσει τα κρασιά της έκθεσης.

Ενθουσιασμένοι έμειναν επίσης όσοι παρακολούθησαν το workshop με τη Γιοβάννα Λύκου (sommelier – wine & spirits instructor – drinks editor), που απογείωσε το απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο «Κρασί, Τυρί και Ψωμί», συνδυάζοντας ελληνικές ποικιλίες κρασιού με νόστιμα ελληνικά τυριά από το Τυροκομείο Κωσταρέλου και διαφορετικά είδη «αληθινού» ψωμιού από το Betty’s Bakery, προϊόντα τα οποία μπορούσαν να απολαμβάνουν και εκτός σεμιναρίου όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης καθ’όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Η γιορτινή διάθεση απογειώθηκε λίγο πριν από το τέλος της ετήσιας έκθεσης με μια πολύ μεγάλη έκπληξη!
Μια κλήρωση ανάμεσα στα 50 συμμετέχοντα οινοποιεία ανέδειξε έναν τυχερό, συγκεκριμένα το Κτήμα Φλοριάν, που κέρδισε 5.000 φελλούς JGR κατηγορίας micro και ποιότητας πενταετίας mr3, τους οποίους θα παραλάβει απευθείας από την Πορτογαλία, μια ευγενική χορηγία της εταιρείας TC Group!

Υπερήφανη είναι και η ομάδα μας, της αθηΝΕΑς και του Carpe Vinum, που κατάφερε να διεκπεραιώσει με επιτυχία αυτό το νέο εγχείρημα-πρόκληση, ενώ ήδη, εκ φύσεως ανυπόμονοι, έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε σχέδια για τη διοργάνωση της 5ης οινικής έκθεσης του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος, που θα γίνει του χρόνου, την ίδια εποχή!

Εδώ μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία της έκθεσης μέσα από
το φωτογραφικό άλμπουμ του φωτογράφου Νίκου Καρανικόλα.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

«Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023»

«Νάουσα, η Πόλη του Οίνου» | Μέρος B′

Χριστουγεννιάτικο E-Book: Carpe Vinum Vol. 9

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+