Χριστουγεννιάτικο E-Book: Carpe Vinum Vol. 9

Συνεργασία: η απάντηση σε κάθε ερώτηση, η λύση στα περισσότερα προβλήματα, ο πολυτιμότερος μοχλός προόδου που διαθέτουμε ως επαγγελματίες, ως μέλη της κοινωνίας, ως άνθρωποι.

Το τεύχος του Carpe Vinum που σήμερα σας παρουσιάζουμε στην ηλεκτρονική μορφή του εδώ, είναι προϊόν συνεργασίας. Αποτέλεσμα της συνεισφοράς μοναδικών ανθρώπων, που βλέπουν το κρασί και τη γαστρονομία καθένας από τη δική του σκοπιά.

Τι άλλο είναι, άλλωστε, η γαστρονομία παρά ένας συγκερασμός ανθρώπων, αφηγήσεων, προέλευσης, μόχθου, απόλαυσης, ανάμνησης. Όλα αυτά μαζί δεν είναι μια μορφή πολιτισμού; Σε αυτήν μάλιστα συμμετέχουμε όλοι καθημερινά, χωρίς καν να το παρατηρούμε. Συνδιαμορφώνουμε τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας – να τη πάλι η συνεργασία, ακόμη κι όταν δεν γίνεται συνειδητά αντιληπτή.

9ο Τεύχος Carpe Vinum

https://a8inea.com/wp-content/uploads/2022/12/Carpe-Vinum_Vol9.pdfΟι ιστορίες που θα διαβάσετε στις σελίδες του 9ου τεύχους του Carpe Vinum έχουν κι αυτές τη συνεργασία στο DNA τους. Οι οινοποιοί συχνά τονίζουν πόσο συλλογική είναι η προσπάθεια τους. Κάποιοι συνεργάζονται και μεταξύ τους. Πόσο όμορφο το παράδειγμα του Olympus Wines στο Λιτόχωρο, όπου οι οινοποιοί της Πιερίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποκτήσουν ένα σημείο διάδρασης με τους επισκέπτες στην περιοχή τους!

Άλλες συνεργασίες αποδεικνύονται πιο δύσκολες. Ο γαστρονομικός τουρισμός ακούγεται ολοένα και περισσότερο ως διέξοδος ανάπτυξης, όμως η διασύνδεση του τουρισμού και της αγροδιατροφής εξακολουθεί να είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Όταν δύο κλάδοι δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, η συνεργασία δεν είναι αυτονόητη, δεν παύει όμως να είναι γοητευτική – και πολύτιμη.

Το τεύχος μας είναι, λοιπόν, αφιερωμένο στις συνεργασίες που μας πάνε μπροστά. Εκείνες που μας στηρίζουν στα δύσκολα, μας εμπνέουν να γίνουμε καλύτεροι, μας συμπληρώνουν για να χτίσουμε μαζί κάτι μεγαλύτερο από το δικό μας μπόι.

Στις συνεργασίες από το παρελθόν που αναπολούμε με ικανοποίηση και σε εκείνες που μας περιμένουν τη χρονιά που ξεκινά. Σε όλες εκείνες που θα γιορτάσουμε με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι!

Στο Δρόμο για το Τυπογραφείο

ΥΓ. Λίγο πριν από το κλείσιμο του έτους, και καθώς το τεύχoς μας οδεύει προς το τυπογραφείο, σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι που μας το ζητάτε καιρό!

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι απολαμβάνατε το Carpe Vinum μόνο ως e-book. Όμως το χαρτί έχει άλλη χάρη, ειδικά όταν πρόκειται για μια προσεγμένη έκδοση που δεν μπορεί να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός foodie! Δίνουμε λοιπόν τη δυνατότητα στους πιστούς μας αναγνώστες να προμηθευτούν τα 4 τελευταία τεύχη του περιοδικού μας για τη γαστρονομία, με δώρο τα έξοδα αποστολής.

Μπορείτε να κάνετε την αγορά σας εδώ και να βρείτε το ηλεκτρονικό τεύχος εδώ.

 

Διαβάστε ακόμη στην αθηΝΕΑ:

Εορταστικό Πακέτο Carpe Vinum για τους Λάτρεις της Γαστρονομίας

Kωνσταντίνος Λαζαράκης MW: Τι Μπορεί να Μάθει ο Καφές από το Κρασί;

Τελικά, Πίνουν οι Νέοι Κρασί Σήμερα;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Editor-in-Chief & CEO
Editor-in-Chief & CEO

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι οικονομολόγος, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του βραβευμένου ελληνικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για μια τριετία. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ το 2014 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό δραστήριων και απαιτητικών ελληνόφωνων αναγνωστών που αναζητούσαν μια ενημέρωση πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό τύπο ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια και έχει αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό συζητήσεων σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης, με ιδιαίτερη εμπειρία σε projects στον κλάδο του τουρισμού, της αγροδιατροφής και του clustering.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+