“Σκέφτηκα ότι αυτό που είχα ανάγκη εγώ, θα το επιζητούσαν κι άλλες γυναίκες”

Είναι αλήθεια ότι σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής, οι γυναίκες δεν έχουν κατορθώσει να εξελιχθούν όσο θα ήθελαν και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν. Ο εργασιακός τομέας είναι ένας απ’ αυτούς.

Είναι γεγονός ότι η γυναίκα σήμερα, περισσότερο χειραφετημένη από ποτέ, ανεξάρτητη και αυτόνομη, είναι σε θέση να επωφεληθεί από έναν “μέντορα” να της δείξει το δρόμο της αλλαγής, να την εμπνεύσει στη δουλειά της, να τη βοηθήσει να εξελιχθεί και να πάρει αποφάσεις. Αυτό σκέφτηκε και η Στέλλα Κάσδαγλη, όταν δημιούργησε το δίκτυο mentoring για γυναίκες Women on Top.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτή;

Η ιδέα γεννήθηκε το 2010, όταν ήμουν έγκυος στη μεγάλη μου κόρη. Τότε ένιωθα ότι ήθελα να κάνω μια αλλαγή στη δουλειά μου και αναζητούσα ένα άτομο με εμπειρία στο χώρο, γνώστρια του εργασιακού αντικειμένου, να με καθοδηγήσει. Σκέφτηκα ότι αυτό που είχα ανάγκη εγώ, θα το επιζητούσαν κι άλλες γυναίκες. Έτσι δύο χρόνια αργότερα, η ιδέα του mentoring ωρίμασε περισσότερο και εκφράστηκε αρχικά μέσα από ένα Facebook group.

Τι είναι λοιπόν το “Women On Top”;

Είναι ένα δίκτυο ατόμων-μεντόρων που υποστηρίζει τη σύγχρονη γυναίκα να εξελιχθεί επαγγελματικά, να βρει τη λύση σε προβλήματα που την απασχολούν στον εργασιακό χώρο, ή και να αλλάξει τομέα εργασίας αν αυτό επιθυμεί.

Παράλληλα, το “Women On Top” προσφέρει σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης και ευκαιρίες δικτύωσης, έτσι ώστε να γίνει η δουλειά ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της γυναικείας καθημερινότητας.

Σκέφτηκα ότι αυτό που είχα ανάγκη εγώ, θα το επιζητούσαν κι άλλες γυναίκες. Έτσι δύο χρόνια αργότερα, η ιδέα του mentoring ωρίμασε περισσότερο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των mentors και πώς επιλέγετε την κατάλληλη για κάθε αίτηση/πρόταση υποστήριξης που λαμβάνετε;

Αρχικά, οι πρώτες mentors ήταν από το χώρο των media. Στη συνέχεια διευρύνθηκε εξαιρετικά το δίκτυο, με πολλά επιπλέον επαγγέλματα. Το ζητούμενο για εμάς είναι σίγουρα η εργασιακή εμπειρία της μέντορα και η εξειδίκευση στο αντικείμενό της, ώστε να λειτουργήσει ως καθοδηγήτρια στη “mentee” της, προσφέροντάς της την εμπειρία της. Ανάλογα λοιπον με την ηλικία, την εμπειρία και την προσωπικότητα του ατόμου που αιτείται το mentoring, επιλέγεται το κατάλληλο άτομο που θεωρούμε ικανό να την καθοδηγήσει και να την εμπνεύσει.

Οι γυναίκες που απευθύνονται στο δίκτυο, τι αλλαγές επιθυμούν να κάνουν στη ζωή τους;

Κάποιες απ’ αυτές επιθυμούν να αλλάξουν δουλειά, είτε επειδή θελουν να κάνουν κάτι δικό τους, είτε επειδή θέλουν καθοδήγηση στην επιλογή της κατάλληλης εργασίας γι’ αυτές. Συχνά δεχόμαστε αιτήσεις ατόμων που επιθυμούν να ακολουθήσουν το εργασιακό όνειρό τους στο εξωτερικό και αναζητούν υποστήριξη.

Το “Women On Top” έχει υποστηρίξει και άνεργες γυναίκες που αναζητούν καθοδήγηση για το ξεκίνημα της εργασιακής τους πορείας, αλλά και γυναίκες που θέλησαν να ακολουθήσουν σπάνια επαγγέλματα και δε γνώριζαν πώς να προχωρήσουν!

Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το Women On Top και να βρούμε τη mentor-ά μας;

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα, στην ηλεκτρονική μας σελίδα (www.womenontop.gr), ενώ μπορείτε να μας στείλετε mail ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας στο info@womenontop.gr!

Ευχαριστώ εξαιρετικά τη Στέλλα Κάσδαγλη, για την ωραία αυτή “γυναικεία” συζήτηση, που ξεκίνησε με ζεστό καφέ σε πολύ φιλικό κλίμα!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+