ΣΜΟΕ: Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά

Με όραμα την ανάδειξη των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών ανά τον κόσμο, τα 55 οινοποιεία-μέλη του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας παράγουν κρασιά με χαρακτήρα, αναβιώνουν και εξελίσσουν σπάνιες ποικιλίες, πιστεύουν με πάθος ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα δεμένη με τον τόπο, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της. Τα μικρά οινοποιεία από κάθε γωνιά της χώρας που θα συμμετάσχουν στην 4η έκθεση του ΣΜΟΕ προσκαλούν το κοινό να τα γνωρίσει από κοντά.

Τα Μικρά Οινοποιεία Έρχονται στην Αθήνα για την 4η Έκθεση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας

Τα μικρά οινοποιεία έρχονται στην Αθήνα για την 4η Έκθεση του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας (ΣΜΟΕ) στις 12 και στις 13 Φεβρουαρίου 2023. Φέτος η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού Πολιτισμού και Καινοτομίας. Έχει χωρητικότητα 3.500 τετρ. μέτρα, στα οποία στεγάζονται πρότυπες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, καθώς και ο Κόμβος Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για έναν χώρο με μεγάλη ιστορία και σύγχρονες δημόσιες υποδομές που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ παράλληλα φιλοξενεί επιλεγμένες εκδηλώσεις, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, το οποίο μπορεί να προσεγγίσει εύκολα ο επισκέπτης. Επίσης, έχει προβλεφθεί να υπάρχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του από τα άτομα με αναπηρία.

Wine

Ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους, αυτή είναι η ταυτότητα της έκθεσης, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό για οινόφιλους και επαγγελματίες. Η πρώτη έκθεση των Μικρών Οινοποιών πραγματοποιήθηκε το 2019, έναν χρόνο μετά την ίδρυση του συνδέσμου. Η σημαντική προσέλευση και υποδοχή της πρώτης εκείνης έκθεσης, αλλά και αυτών που ακολούθησαν, άνοιξαν τον δρόμο σε μια πορεία που φαίνεται να έχει μέλλον και αναδεικνύει κάθε χρόνο την ιδιαίτερη, οικογενειακή οινική κουλτούρα της Ελλάδας.

Γευσιγνωσίες και Σεμινάρια

Τις εκθέσεις του ΣΜΟΕ πλαισιώνουν οι επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύνδεσμος, σε συνεργασία με ειδικούς του κρασιού. Blind tastings, σεμινάρια, MW masterclasses και πάνελ συζητήσεων ανανεώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των επαγγελματιών του χώρου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν, και αυτή τη φορά, την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά και αξιόλογα κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σεμινάρια/masterclasses σχετικά με θέματα που αφορούν το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών κ.ά.

Ο ΣΜΟΕ σας προσκαλεί να στηρίξετε την προσπάθεια των Μικρών Οινοποιών, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οινοπαραγωγής και λειτουργούν με έμφαση στην ποιότητα, χρησιμοποιώντας ήπιες οινοποιητικές μεθόδους, με σεβασμό στη γη και στο περιβάλλον. Μείνετε συντονισμένοι με τη σελίδα του ΣΜΟΕ και τους λογαριασμούς του στο Facebook @SMOE και στο Instagram @artisanalwinesofgreece για πληροφορίες που αφορούν το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης, καθώς και για ενημερώσεις σχετικά με τις παράλληλες δράσεις, αλλά και τη συνολική δραστηριότητα του Συνδέσμου Μικρών Οινοπαραγωγών Ελλάδας.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Kωνσταντίνος Λαζαράκης MW: Τι Μπορεί να Μάθει ο Καφές από το Κρασί;

Τελικά, Πίνουν οι Νέοι Κρασί Σήμερα;

Στα Παρασκήνια του Διαγωνισμού των 12.000 Κρασιών

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η Ελένη Αράπογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο τμήμα Φ.Π.Ψ (Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και Θεωρητική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Lund, στη Σουηδία. Ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Έχει εργαστεί στην Εκπαίδευση και στον Τουρισμό και της αρέσει να συζητάει, να μαθαίνει και να ταξιδεύει.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+