Στα Χέρια του Mike Bloomberg

Θυμάστε τότε που ο Mike Bloomberg δεν ήταν παρά ένας αργοπορημένος αουτσάιντερ στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, με δημοσκοπικά ποσοστά που δεν ξεπερνούσαν το 3% στις εθνικές έρευνες; Τότε, τον μακρινό(!) Νοέμβριο του 2019, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ε, λίγους μήνες αργότερα και περίπου 318 εκατομμύρια δολάρια μετά, ο δισεκατομμυριούχος πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης βρίσκεται πια στο top tier των υποψηφίων.

Το ξεφούσκωμα της υποψηφιότητας Biden, η απειλητική ανάδειξη του Bernie Sanders ως “νέου φαβορί” που προκάλεσε κύματα πανικού στους κεντρώους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, σε συνδυασμό φυσικά με το βομβαρδισμό διαφημίσεων, που στρέφονται κυρίως κατά του Donald Trump, με τις οποίες η εκστρατεία του Bloomberg (που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την περιουσία του) έχει κατακλύσει την τηλεόραση και το Facebook, λειτούργησαν καταλυτικά για την υποψηφιότητά του.

Μάλιστα, μόλις ανακοινώθηκε ότι θα του δoθεί η ευκαιρία να συμμετάσχει, για πρώτη φορά στη διάρκεια των προκριματικών εκλογών, σε τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων στην πολιτεία της Νεβάδα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποψήφιος εκεί, και θα κάνει την πρεμιέρα του στα ψηφοδέλτια του κόμματος την Τρίτη 3 Μαρτίου, στην επονομαζόμενη Super Tuesday.

Με την υποψηφιότητά του να ανεβάζει ταχύτητες, βρίσκεται πια αντιμέτωπος με έναν πιο εξονυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων και των λεγομένων του ανά τα χρόνια, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα εισπράξει τα πυρά των συνυποψηφίων του στο debate της Τετάρτης. Είμαι πραγματικά περίεργη να δω πώς θα αντεπεξέλθει στις επιθέσεις αυτές, δεδομένου ότι δεν είναι ο πιο χαρισματικός debater. Μένει να δούμε αν το σύνθημα της καμπάνιας του “Mike Will Get it Done” θα αποδειχθεί εύστοχο ή όχι.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Editor-in-Chief & CEO
Editor-in-Chief & CEO

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι οικονομολόγος, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του βραβευμένου ελληνικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για μια τριετία. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ το 2014 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό δραστήριων και απαιτητικών ελληνόφωνων αναγνωστών που αναζητούσαν μια ενημέρωση πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό τύπο ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια και έχει αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό συζητήσεων σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης, με ιδιαίτερη εμπειρία σε projects στον κλάδο του τουρισμού, της αγροδιατροφής και του clustering.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+