Στα Χέρια του Mike Bloomberg

Θυμάστε τότε που ο Mike Bloomberg δεν ήταν παρά ένας αργοπορημένος αουτσάιντερ στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, με δημοσκοπικά ποσοστά που δεν ξεπερνούσαν το 3% στις εθνικές έρευνες; Τότε, τον μακρινό(!) Νοέμβριο του 2019, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ε, λίγους μήνες αργότερα και περίπου 318 εκατομμύρια δολάρια μετά, ο δισεκατομμυριούχος πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης βρίσκεται πια στο top tier των υποψηφίων.

Το ξεφούσκωμα της υποψηφιότητας Biden, η απειλητική ανάδειξη του Bernie Sanders ως “νέου φαβορί” που προκάλεσε κύματα πανικού στους κεντρώους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, σε συνδυασμό φυσικά με το βομβαρδισμό διαφημίσεων, που στρέφονται κυρίως κατά του Donald Trump, με τις οποίες η εκστρατεία του Bloomberg (που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την περιουσία του) έχει κατακλύσει την τηλεόραση και το Facebook, λειτούργησαν καταλυτικά για την υποψηφιότητά του.

Μάλιστα, μόλις ανακοινώθηκε ότι θα του δoθεί η ευκαιρία να συμμετάσχει, για πρώτη φορά στη διάρκεια των προκριματικών εκλογών, σε τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων στην πολιτεία της Νεβάδα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποψήφιος εκεί, και θα κάνει την πρεμιέρα του στα ψηφοδέλτια του κόμματος την Τρίτη 3 Μαρτίου, στην επονομαζόμενη Super Tuesday.

Με την υποψηφιότητά του να ανεβάζει ταχύτητες, βρίσκεται πια αντιμέτωπος με έναν πιο εξονυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων και των λεγομένων του ανά τα χρόνια, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα εισπράξει τα πυρά των συνυποψηφίων του στο debate της Τετάρτης. Είμαι πραγματικά περίεργη να δω πώς θα αντεπεξέλθει στις επιθέσεις αυτές, δεδομένου ότι δεν είναι ο πιο χαρισματικός debater. Μένει να δούμε αν το σύνθημα της καμπάνιας του “Mike Will Get it Done” θα αποδειχθεί εύστοχο ή όχι.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Εκδότρια & Αρχισυντάκτρια
Εκδότρια & Αρχισυντάκτρια

Η Μαριάννα Σκυλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για 3 χρόνια. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα αθηΝΕΑ το 2014. Αρθρογραφεί στον ελληνικό τύπο (Φιλελεύθερος, Huffington Post, Liberal, Free Sunday κ.ά.) και εμφανίζεται τακτικά στην τηλεόραση ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης. Αγαπά το διάβασμα, τα κοντινά και μακρινά ταξίδια, και τις ζωηρές πολιτικές συζητήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER