“Tα ταξίδια με το Seasonal Escapade απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν περιέργεια”

Να και κάτι για την agenda του Μαΐου, το οποίο όμως ακούγεται συναρπαστικό, οπότε αν σας ενδιαφέρει, αξίζει να το βάλετε στο πρόγραμμά σας από τώρα!

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία της σεφ και συγγραφέως Αλεξάνδρας Στράτου, την οποία είχατε γνωρίσει πέρσι μέσα από τα γαστρονομικά pop-up events μας.

Το όνομα της πρωτοβουλίας; Seasonal Escapade, ένα βιωματικό ταξίδι που απευθύνεται σε ανθρώπους “που έχουν περιέργεια, που βλέπουν τα ταξίδια σαν μια ευκαιρία για μάθηση και που αγαπάνε το καλό φαγητό”, το οποίο συνδιοργανώνει σε συνεργασία με την Magda Assanowicz στην Τήνο από τις 21 μέχρι τις 28 Μαΐου.

Η περιγραφή του ταξιδιού μας κίνησε την περιέργεια, έτσι αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα από την ίδια την Αλεξάνδρα!

Αλεξάνδρα, οι αναγνώστες της αθηΝΕΑς σε είχαν γνωρίσει πέρσι μέσα από τα γαστρονομικά pop-up events που διοργανώσαμε από κοινού. Φέτος σε πετυχαίνουμε στην Αγγλία σε νέες περιπέτειες! Πες μας λίγα λόγια για τη χρονιά που πέρασε και τι έφερε στη ζωή σου επαγγελματικά/δημιουργικά.

Εάν υπάρχει κάτι που έχει φέρει η χρονιά που πέρασε είναι ΑΛΛΑΓΕΣ, σε όλα τα επίπεδα — προσωπικά και επαγγελματικά.

Ξεκίνησα επίσημα να διδάσκω την Μέθοδο Φέλντενκραϊς — μια μέθοδο σωματικής εκπαίδευσης, με βάση την οποία οι μαθητές ξεκινούν να χτίζουν μια εικόνα εαυτού από μέσα προς τα έξω, μέσα από την εξερεύνηση. Αργές κινήσεις, ηρεμία και πολύ εσωστρεφής δουλειά! Ό,τι πιο διαφορετικό από τη μαγειρική…

Επανεκδόθηκε το βιβλίο μου “Cooking to Share” από έναν Αμερικανό εκδότη και μετονομάστηκε Cooking with Loula.

Παντρεύτηκα.

Μετακόμισα τον Αύγουστο στο Λονδίνο — χάθηκα προσωρινά στην τεράστια αυτή αλλαγή.

Δούλεψα σε μια πολύ μικρή κουζίνα που φτιάχνει μαρμελάδες και τσάτνεϊ για τρεις μήνες — κάτι το οποίο ακούγεται πολύ πιο ρομαντικό από ό,τι ήταν!

… Και κάπου εκεί έλαβα ένα email από τη Magda, ιδρύτρια του Sezonownik -μια άγνωστή τότε σε μένα Πολωνή που με είχε γνωρίσει μέσω του βιβλίου μου- η οποία με προσκαλούσε σε Skype call προκειμένου να μοιραστεί μαζί μου μια ιδέα της.

“Θέλω να κάνω ένα travel workshop στην Ελλάδα το 2017, θα με βοηθήσεις;”

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Seasonal Escapade και η συνεργασία με το Sezonownik;

Η ιδέα της Magda πήγαινε κάπως έτσι: “Θέλω να κάνω ένα travel workshop στην Ελλάδα το 2017, θα με βοηθήσεις;”. Και εκεί ξεκίνησα τις χίλιες ερωτήσεις — ήθελα να καταλάβω τι ακριβώς οραματιζόταν. Εκεί ήταν που ξεκίνησε να κυλάει και η συνεργασία μας — χωρίς προσπάθεια και με μια αρμονία που δεν είχα ξανασυναντήσει.

Καιρό τώρα έψαχνα να βρω συνέταιρο στις παλαβές μου ιδέες, ποτέ όμως δεν είχα φανταστεί ότι θα ήταν μια άγνωστη από μια χώρα που δεν έχω ποτέ επισκεφθεί!

Σε ποιους απευθύνεται η νέα αυτή πρωτοβουλία; Πώς αποφασίσατε να περιορίσετε τους συμμετέχοντες σε 10 άτομα;

Tα ταξίδια με το Seasonal Escapade απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν περιέργεια, που βλέπουν τα ταξίδια σαν μια ευκαιρία για μάθηση και σε αυτούς που αγαπάνε το καλό φαγητό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που για μια εβδομάδα θα έχει ως στόχο να περάσει καλά, αλλά και να συλλογιστεί, γύρω από την εποχικότητα και την παραδοσιακή σχέση με τη φύση και την τροφή.

Θέλουμε ο καθένας που θα έρθει στο ταξίδι να γίνει ενεργό μέλος της ομάδας μας γι’ αυτήν την εβδομάδα, σκεφτήκαμε λοιπόν ότι δεν θα το καταφέρναμε αυτό με περισσότερα από 10 άτομα.

Ο ρόλος ο δικός μας είναι να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι συμμετέχοντες να νιώθουν μια ισορροπία ελευθερίας και ασφάλειας.

Διαλέξατε την Τήνο ως πρώτο σας προορισμό — ποια ήταν η λογική πίσω από την επιλογή σας; Ποια θα είναι η συχνότητα που οραματίζεστε για τα “seasonal escapades”;

Αποφασίσαμε να διαλέγουμε μέρη που δεν έχουμε πάει ούτε η Magda ούτε εγώ, ώστε να υπάρχει και από πλευράς μας μια ειλικρινής περιπέτεια. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι συμμετέχοντες να νιώθουν μια ισορροπία ελευθερίας και ασφάλειας. Το αποτέλεσμα του ταξιδιού θα είναι δημιουργία όλων μας. Η Τήνος είναι ένα πολύπλευρο νησί, με τεράστια παράδοση φαγητού και κουλτούρας και είναι αρκετά μικρό αλλά και αρκετά μεγάλο ώστε να υπάρξει η πιθανότητα εξερεύνησης.

Θα κάνουμε ένα Seasonal Escapade τον χρόνο.

Μετά από κάθε “escapade” σκοπεύετε να δημοσιεύετε έναν ταξιδιωτικό οδηγό. Πού θα είναι διαθέσιμος και τι θα περιλαμβάνει;

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα γύρω από τα θέματα της εποχικότητας, να εμπνεύσουμε ανθρώπους να ζουν και να ταξιδεύουν με πιο βιώσιμο τρόπο και να μοιραζόμαστε τις ιστορίες των ανθρώπων που συναντούμε στα μέρη που πηγαίνουμε, ώστε να δίνουμε παραδείγματα ανθρώπων που ζουν ήδη με τις αρχές στις οποίες πιστεύουμε.

Έχουμε και άλλες ιδέες άλλα για τώρα λέμε να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας ταξίδι και να σας πούμε για τα άλλα λίγο πιο μετά!

Ποιος είναι ο απώτερος στόχος του Seasonal Escapade σε βάθος χρόνου;

Ο ταξιδιωτικός οδηγός που θα δημιουργηθεί μετά από το ταξίδι μας θα είναι σαν ένα case study του προορισμού. Έχοντας και οι δύο εμπειρία στην αυτοέκδοση, θα προσπαθήσουμε να το βάλουμε σε όσα πιο πολλά σημεία μπορούμε — ως επί το πλείστον σε ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του ταξιδιού ρίξτε μια ματιά εδώ ή στείλτε email στην ομάδα του Seasonal Escapade στο seasonalescapade@gmail.com. Μη ξεχάσετε να αναφέρετε στο email ότι είστε συνδρομητές της αθηΝΕΑς, καθώς η early bird special τιμή επεκτάθηκε για κάποιες μέρες μόνο για σας.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Editor-in-Chief & CEO
Editor-in-Chief & CEO

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι οικονομολόγος, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του βραβευμένου ελληνικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για μια τριετία. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ το 2014 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό δραστήριων και απαιτητικών ελληνόφωνων αναγνωστών που αναζητούσαν μια ενημέρωση πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό τύπο ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια και έχει αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό συζητήσεων σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης, με ιδιαίτερη εμπειρία σε projects στον κλάδο του τουρισμού, της αγροδιατροφής και του clustering.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+