Thessaloniki Wine Show: Η Κορυφαία Οινική Έκθεση Επιστρέφει

Το Thessaloniki Wine Show, η κορυφαία έκθεση αφιερωμένη στο κρασί, επιστρέφει για πέμπτη φορά την Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ. Από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αφοσίωση, το πάθος και τη δημιουργικότητα των παραγωγών του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Για δύο ημέρες, η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά τον παγκόσμιο αμπελώνα και όλες τις νέες τάσεις στην οινοποίηση, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, δικτύωσης και ενημέρωσης για τις σύγχρονες αγορές του κρασιού.

Mοναδικό Oινικό Event

Το Thessaloniki Wine Show, από την πρώτη του εμφάνιση το 2019, έχει καθιερωθεί ως διαφορετικό οινικό event που συγκεντρώνει οινόφιλους  και επαγγελματίες του κλάδου. Φέτος, η έκθεση επιστρέφει ακόμα μεγαλύτερη, με περισσότερους εκθέτες και ένα εμπλουτισμένο παράλληλο πρόγραμμα, που υπόσχεται να ικανοποιήσει τόσο το κοινό όσο και τους επαγγελματίες, όπως εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.

Τι θα Συναντήσετε στη Φετινή Έκθεση

Πάνω από 120 οινοποιεία, boutique wineries και εισαγωγικές εταιρείες θα παρουσιάσουν κρασιά από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ θα δώσουν το «παρών» καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητά τους.

Ο κορυφαίος Έλληνας sommelier Αλέξανδρος Μπουζίκας (πρώτος στον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier) επιλέγει και παρουσιάζει τα καλύτερα best value εισαγόμενα κρασιά για το 2025. Ο τρεις φορές καλύτερος Έλληνας sommelier στους διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier Άρης Σκλαβενίτης παρουσιάζει τα 30 ελληνικά κρασιά που τον εντυπωσίασαν για το 2025.

Ειδικά Θεματικά Βars

Στο Alternative Wines Bar θα παρουσιαστούν κρασιά ήπιας ή μηδενικής παρέμβασης, βιολογικά, βιοδυναμικά και vegan, με την επιμέλεια και παρουσίαση του διακεκριμένου sommelier Θεολόγη Πλακόπουλου και της ομάδας του. Παράλληλα, το Cocktail Bar θα αναδείξει τη σχέση του ελληνικού κρασιού με τη σύγχρονη mixology σκηνή. Επτά κορυφαία bars της Θεσσαλονίκης (Apallou, Pelosof, Casablanca, Tribeca, Cin Cin, U Bar Project, Vogatsikou 3) δημιουργούν 15 μοναδικά cocktails με βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877, δίνοντας μια νέα διάσταση στην απόλαυση του κρασιού.

Πληροφορίες και Εισιτήρια

Στο ταμείο: 12 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικο εισιτήριο) | Με προπώληση: 10 ευρώ (γενική είσοδος) και 7 ευρώ (φοιτητικό εισιτήριο) } Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας έγκαιρα μέσω της προπώλησης εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα Thessaloniki Wine Show| Διοργάνωση: Wine Style

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

«Best Cheese»: Σύγχρονη Ματιά στην Παραδοσιακή Τυροκομία

Στα Γρεβενά των Μανιταριών και των Χαμένων Ευκαιριών

Carpe Vinum Vol.13 | Το Κρασί στην Εποχή της ΑΙ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+