Η Κουλτούρα Σαν Όπλο

Από τις πρώτες μέρες του Woody Guthrie και της περίφημης κιθάρας του με το μήνυμα στο καπάκι της -this machine kills fascists- στην εποχή των Brecht, Weill, Mayakovsky, Elvis, Dylan, Pussy Riots και χιλιάδων άλλων καλλιτεχνών σε όλο τον πλανήτη, η ποπ κουλτούρα ανέκαθεν αποτελούσε πεδίο άσκησης πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής επιρροής. Η κουλτούρα σαν όπλο, ή αλλιώς η τέχνη της επιρροής στην καθημερινότητα! 

Οι Thievery Corporation που εμφανίζονται σήμερα το βράδυ στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, επιμένουν μέσα από τα τραγούδια τους, αλλά και τη συνολική στάση τους, στην κοινωνική κριτική, στην αφύπνιση των μαζών και στο να μιλούν μέσα από τη μουσική τους για τους πολλούς. Culture of FearWeapons of DistractionSound the Alarm είναι μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι και κομμάτια που φανερώνουν τη διάθεση του γκρουπ. 

Είναι από τα σημαντικά γκρουπ της σημερινής ποπ κουλτούρας, με μεγάλη απήχηση, που χρησιμοποιούν την πολυσυλλεκτικότητα του ήχου τους σαν παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης των μουσικών ειδών: φυσικά, όταν τους βλέπεις, δεν έχεις παρά να πειστείς ότι η αρμονία της μουσικής επιδρά και στην αρμονία της ομάδας τους. Είναι αυτό που λέμε πολλές φορές “η ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα”.

Η κουλτούρα σαν όπλο, αλλά και σαν μέσο διασκέδασης.

Δες τους σήμερα το βράδυ ζωντανά στη δεύτερη μέρα του Release Festival 2017.

Αρθρογράφος

Δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Από το μικρόφωνο του Pepper 96,6 παρουσιάζει 10-1 κάθε πρωί την εκπομπή "The Bright Side of the Road". Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Παρασκευή, μέσα από τη στήλη με το ίδιο όνομα!

Σχολιασμός

Σχολιασμός