Από τις πρώτες μέρες του Woody Guthrie και της περίφημης κιθάρας του με το μήνυμα στο καπάκι της -this machine kills fascists- στην εποχή των Brecht, Weill, Mayakovsky, Elvis, Dylan, Pussy Riots και χιλιάδων άλλων καλλιτεχνών σε όλο τον πλανήτη, η ποπ κουλτούρα ανέκαθεν αποτελούσε πεδίο άσκησης πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής επιρροής. Η κουλτούρα σαν όπλο, ή αλλιώς η τέχνη της επιρροής στην καθημερινότητα! 

Οι Thievery Corporation που εμφανίζονται σήμερα το βράδυ στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, επιμένουν μέσα από τα τραγούδια τους, αλλά και τη συνολική στάση τους, στην κοινωνική κριτική, στην αφύπνιση των μαζών και στο να μιλούν μέσα από τη μουσική τους για τους πολλούς. Culture of FearWeapons of DistractionSound the Alarm είναι μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι και κομμάτια που φανερώνουν τη διάθεση του γκρουπ. 

Είναι από τα σημαντικά γκρουπ της σημερινής ποπ κουλτούρας, με μεγάλη απήχηση, που χρησιμοποιούν την πολυσυλλεκτικότητα του ήχου τους σαν παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης των μουσικών ειδών: φυσικά, όταν τους βλέπεις, δεν έχεις παρά να πειστείς ότι η αρμονία της μουσικής επιδρά και στην αρμονία της ομάδας τους. Είναι αυτό που λέμε πολλές φορές “η ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα”.

Η κουλτούρα σαν όπλο, αλλά και σαν μέσο διασκέδασης.

Δες τους σήμερα το βράδυ ζωντανά στη δεύτερη μέρα του Release Festival 2017.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
The Bright Side of the Road
The Bright Side of the Road

Ο Γιώργος Μουχταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και είναι δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το περιοδικό Ήχος & Hi Fi το 1983, στο οποίο βρέθηκε για περίπου 10 χρόνια. Την περίοδο εκείνη ήταν κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης στο συγκρότημα The Jay Walkers, που κυκλοφόρησε έναν δίσκο από την Virgin Records. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τα περιοδικά Εικόνες και Επτάμιση και με την εκπομπή Ραδιοσυννεφούλα, του Τετάρτου Προγράμματος. Συνεργάστηκε επίσης με τα ραδιόφωνα Pop Fm και Ρυθμός της πρώτης περιόδου, ενώ από το 2003 έως το 2011 ήταν ο Διευθυντής Προγράμματος του Ραδιοφώνου Kosmos 93,6. Το Μάρτιο του 2011 βρέθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Εν Λευκώ. Σήμερα είναι Διευθυντής Προγράμματος στον Pepper 96,6, ενώ από το μικρόφωνο του παρουσιάζει 10-1 κάθε πρωί την εκπομπή The Bright Side of the Road. Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Παρασκευή, μέσα από τη στήλη με το ίδιο όνομα!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER