Το Στάρι: #ΜένουμεΣπίτι και Βλέπουμε Ντοκιμαντέρ

Αυτό το Σαββατοκύριακο, #ΜένουμεΣπίτι και παρακολουθούμε ποιοτικά ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν! Λόγω των συνθηκών, οι hιστορισταί αποφάσισαν να δώσουν ελεύθερη πρόσβαση, μέσω του portal της αθηΝΕΑς, στο πρώτο τους ντοκιμαντέρ “Το Στάρι”, μια παραγωγή του 2015, που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Θέμα του ο λιμός που έπληξε την ελληνική επικράτεια κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η αποστολή διεθνούς βοήθειας στη χώρα. Οι hιστορισταί επιχειρούν μια συνολική θεώρηση του ζητήματος, με τη ροή και τη σκηνοθεσία του φιλμ να ορίζεται από την ίδια την ιστορική μεθοδολογία. Το αρχειακό υλικό που περιλαμβάνεται στην ταινία “επαναδιατυπώθηκε” μέσω της χρήσης σύγχρονης φωτογραφίας, γραφιστικής και ψηφιακού κολάζ.

Συμμετέχουν οι ιστορικοί: Τασούλα Βερβενιώτη, Θάνος Βερέμης, Άγγελος Φ. Βλάχος, Νίκος Γιαννόπουλος, Βασίλης Μανουσάκης, Γιάννης Σκαλιδάκης, Μενέλαος Χαραλαμπίδης και η καθ. Ψυχολογίας, Φωτεινή Τσαλίκογλου.

Παρακολουθήστε την ταινία δωρεάν στο YouTube και στο Vimeo (βάζοντας τον κωδικό: cinema 1!1), ενώ η ταινία είναι διαθέσιμη και στη μαθητική εκδοχή της.

Κανονική Εκδοχή:

Μαθητική Εκδοχή:

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+