Τρεις Περιπτώσεις Ανθρώπων που Σκέφτονται Λίγο Παραπάνω…

Μήπως κι εσύ, όπως τόσες και τόσοι άλλοι από εμάς, είσαι ένας άνθρωπος που σκέφτεται λίγο παραπάνω από όσο χρειάζεται; Μη με παρεξηγήσεις. Η σκέψη είναι μέγα προσόν. Όμως, έχεις αναρωτηθεί ποιες είναι εκείνες οι φορές κατά τις οποίες η σκέψη σου σε οδηγεί σε μονοπάτια εμμονής και άγχους;

Ας δούμε τρεις πολύ συνηθισμένες περιπτώσεις ανθρώπων που σκέφτονται λίγο παραπάνω.

Ο «Δεν-Θέλω-Κανένα-Ελάττωμα»

Συνήθως, αν εμπίπτουμε σε αυτήν την κατηγορία, φοβόμαστε την πιθανότητα λάθους και διαρκώς σκεφτόμαστε ποιο θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα των επιλογών μας. Θα γράψουμε και θα σβήσουμε, λοιπόν, ένα email 10 φορές πριν το στείλουμε ή θα αδειάσουμε όλη την ντουλάπα μας πριν επιλέξουμε το κατάλληλο ρούχο.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε αυτήν τη μάταιη και χρονοβόρα αναζήτηση του τέλειου;
Ας βάλουμε όρια. Για παράδειγμα, επιτρέψτε στον εαυτό σας μονάχα δύο αναθεωρήσεις του email ή επιλέξτε μόνο δύο συνολάκια από την γκαρνταρόμπα σας.

Ο «Δεν-Ξέρω-τι-να-Επιλέξω»

Όπως πολύ σωστά σκεφτήκατε, είναι ο άνθρωπος που παραλύει μπροστά στην πληθώρα επιλογών και οδηγείται πολύ συχνά στην αδράνεια. Είναι ο φίλος με τον οποίο βγαίνουμε για δείπνο και θα περάσει πάνω από μισή ώρα χαζεύοντας το μενού, ενώ, όταν επιλέξει εν τέλει ένα πιάτο, γκρινιάζει στη συνέχεια για το ότι έπρεπε να είχε διαλέξει κάτι άλλο.

Πώς μπορείς να διαχειριστείς παρόμοιες καταστάσεις; Περιορίσου στις δύο πρώτες επιλογές σου και έπειτα παίξε κορόνα-γράμματα!

Ο «Ξαναζώ-Συνέχεια-τη-Στιγμή»

Ίσως η αγαπημένη μου και, ομολογουμένως, πιο δύσκολη περίπτωση: όταν καταστάσεις, γεγονότα και στιγμές ξαναπαίζουν στο κεφάλι μας αδιάκοπα. Όπως η απάντηση που μας έδωσε η συνάδελφος στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας και δεν μπορούμε να τη βγάλουμε από τη σκέψη μας.

Αν κι εσύ πέφτεις σε αυτήν τη «λούπα», προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις το «κουτί του αύριο». Γράψε τη σκέψη που σε απασχολεί, τοποθέτησέ την σε ένα κουτί και αποφάσισε να τη σκεφτείς… αύριο.

Θα ανακαλύψεις ότι πολύ συχνά, καθώς περνούν οι ώρες, η σκέψη χάνει το βάρος και τη σημασία που της έχουμε προσδώσει. Αν είδες τον εαυτό σου σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις, δοκίμασε τις μικρές στρατηγικές και θα χαρώ να ακούσω τι σε απασχολεί σε αυτό το mail: leadfromwithin.org@gmail.com !

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Προσαρμογή στη Νέα Σχολική Ρουτίνα

Ήμουν Πεύκο και Κάηκα, Εσείς Κοιτάξτε τι θα Κάνετε…

Υπόθεση DATAWO: Προστασία Δικαιωμάτων Γυναικών και Θηλυκοτήτων στο Διαδίκτυο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Lead Your Life / Women Act
Lead Your Life / Women Act

Η Δρ Μαρία Γιαννιού είναι Empowerment & Leadership Coach και Corporate Trainer. Έχει ιδρύσει το Lead From Within, ένα ολιστικό κέντρο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που προσφέρει υπηρεσίες coaching, διαδραστικά σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και εταιρικές εκπαιδεύσεις. Έχει μακρά επαγγελματική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Σχεδιάζει και υλοποιεί διαδραστικά workshops για εταιρείες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους και για επαγγελματίες που επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητες αυτοηγεσίας τους. Έχει συνεργαστεί με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Είναι συνεργάτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το ακαδημαϊκό της έργο έχει ευρέως δημοσιευθεί. Έχει συνιδρύσει την Women Act, η οποία ενδυναμώνει τις γυναίκες να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας και να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Προσεγγίζει τη δουλειά της εστιάζοντας στην ανθεκτικότητα, την αυτογνωσία και τον σεβασμό της διαφορετικότητας. Μιλάει έξι γλώσσες.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+