Βρεθήκαμε στο Οικογενειακό Τραπέζι του «Ναπάλμ Χάσταγκ Φάμιλι»

ναπάλμ χάσταγκ

Το Red Jasper Cabaret Theatre όντως μοιάζει με καμπαρέ. Και όταν μπείτε θα αργήσετε λίγο να συνειδητοποιήσετε τι ακριβώς συμβαίνει. Η σερβιτόρα είναι και ηθοποιός του «Ναπάλμ Χάσταγκ Φάμιλι», ένας τύπος με καφέ σακάκι μανουριάζει με τους θεατές, ενώ όλα δείχνουν έτοιμα για πάρτι!

Το έργο του Πάνου Κούγια πραγματεύεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο το τι συμβαίνει στην «Αγία Ελληνική Οικογένεια». Είτε πρόκειται για την ημέρα της επετείου γάμου των γονιών, είτε πρόκειται για τη στάση της μπροστά στην ασθένεια, την κάθε ασθένεια, είτε για την κόρη ή τον γιο που ποτέ κανείς δεν άκουσε ουσιαστικά.

Θα μπορούσαμε να το πούμε μαύρη κωμωδία ή λευκή τραγωδία. Λευκή τραγωδία σαν τα σώματα των ηθοποιών που ξεγυμνώνονται όπως ίσως δεν ξεγυμνώνουμε ποτέ τα λόγια μας μπροστά σε όσα μας καταπιέζουν. Μαύρη κωμωδία, καθώς μπορεί και κάνει χιούμορ για ένα δύσκολο ζήτημα όπως οι οικογενειακές σχέσεις, τον πρώτο φορέα κοινωνικοποίσης κατ’ εμάς, τους κοινωνιολόγους.

Ο παππούς, η κόρη, το ζευγάρι, η άρρωστη γιαγιά θαρρείς και μονολογούν παρά το γεγονός ότι βρίσκονται μαζί. Καθένας λέει τη δική του αλήθεια, με τους συνδαιτημόνες στο τραπέζι να μοιάζουν κουφοί.

Το «Ναπάλμ Χάσταγκ Φάμιλι» εξελίσσεται έξυπνα ανάμεσα σε τρεις πράξεις, καθώς «σερβίρονται» τρία γεύματα γύρω από ένα τραπέζι. Junk food και happy birthday. Ο Κούγιας καταφέρνει και μεταφέρει στην τρομακτική του διάσταση κάτι τόσο οικείο σε όλους και όλες μας. Το «fucking» οικογενειακό τραπέζι!

Το τέλος είναι συγκινητικό. Ίσως η αγάπη και οι άνθρωποι με τους οποίους ενωνόμαστε να μπορούν να κλείσουν τις πληγές μας.

Θα αδικήσω τους ηθοποιούς αν ξεχωρίσω κάποιον ή κάποια. Έχει ενδιαφέρον ότι καθένας και καθεμιά είχαν τη δική τους δυνατή στιγμή. Ας πούμε ότι θα ταυτιστείτε με τον ρόλο που χτυπάει κάποια ευαίσθητη πλευρά σας για όσα έχετε ζήσει μέσα στις οικογένειές σας.

Tip: Στο τραπέζι σας, καθώς μιλάμε για καμπαρέ, μπορείτε να πάρετε ποτό ή άλλο ρόφημα.

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Πάνος Κούγιας | Σκηνικός χώρος-Κοστούμια: H theia Soula | Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντόπουλος | Μουσική: Teo Kougias | Εικαστικό υλικό: Γιάννης Καρούμπαλος | Φωτογραφίες: Γιώργος Κασσαπίδης | Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Ερμηνεύουν: Αδριανός Γκάτσος, Ελένη Παπαδογεώργου, Αντώνης Σανιάνος, Δάφνη Σκρουμπέλου, Ματίνα Στάμου

Πληροφορίες

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 | Διάρκεια : 60′| Red Jasper Cabaret Theatre: Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη | Πληροφορίες/κρατήσεις: 210 8822551

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Θέατρο Χωρίς Λόγια

Είδαμε το «Πηρούνι» στο Θέατρο Vault

Είδαμε το Εξαιρετικό «Vita Nova» στο Μπάγκειον

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι διευθυντής περιεχομένου της αθηΝΕΑς. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+