Wise Greece: Γνωρίζουμε τον Στέργιο από τον Αγρό της Πίνδου

Wise greece

Συνεχίζοντας τη συνεργασία μας με την Wise Greece, ανεβαίνουμε μέχρι τα Γρεβενά. Ο Στέργιος μας περιγράφει τις δυσκολίες που συνάντησε όταν αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειάς του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τις ξεπέρασε. Ας τον γνωρίσουμε.

Πες μας λίγα λόγια για σένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθείς με τον τομέα των τροφίμων;

Θέλοντας να συνεχίσω την παράδοση της οικογένειας Τσιαρσιώτη, η οποία καλλιεργεί σιτηρά και όσπρια από το 1989, πήρα τη μεγάλη απόφαση. Μέσα από την ενασχόλησή μου με τα χωράφια γεννήθηκε και η ιδέα για τυποποίηση και μεταποίηση, με σκοπό να αναδείξουμε την ποιότητα των προϊόντων μας. Το 2013 προχωρήσαμε στην πιστοποίηση των βιολογικών καλλιεργειών μας.

Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;

Θέλοντας να δώσουμε έμφαση στην τοποθεσία όπου γίνονται οι ποιοτικές μας καλλιέργειες, γεννήθηκε και το λογότυπό μας και έτσι, όταν το 2015 κατασκευάστηκαν οι νέες μας εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει το ISO 22000:2005, στο 7ο χλμ. Γρεβενών-Μικ. Σειρηνίου, η εταιρεία πήρε το όνομα «Αγρός της Πίνδου».

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Η βασική ιδέα ήταν να συνεχίσουμε την παράδοση της οικογένειας Τσιαρσιώτη. Η δυσκολία ήταν στην αρχή, που έπρεπε να μπούμε στις αγορές.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;

Τα σταροχώραφά μας βρίσκονται στους πρόποδες της Πίνδου, στον νομό Γρεβενών της Δυτικής Μακεδονίας, ανάμεσα στα διάκενα των δρυοδασών. Σε συνδυασμό με το μικροκλίμα που επικρατεί, παράγουν όσπρια και σιτηρά ανώτερης ποιότητας. Όλα τα προϊόντα μας είναι καθαρά ελληνικής προέλευσης. Τιμάμε και σεβόμαστε τους Έλληνες αγρότες. Η πρώτη ύλη θα μεταποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας. Οπότε είμαστε 100% σίγουροι για την ποιότητα του αποτελέσματος.

Πες μας για τις πρώτες ύλες.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, όλα τα προϊόντα μας είναι ελληνικής προέλευσης. Όλες οι πρώτες ύλες περνάνε πρώτα από τους κατάλληλους αυστηρούς, ποιοτικούς ελέγχους. Στη συνέχεια, θα μεταποιηθούν κατάλληλα στις εγκαταστάσεις μας, ώστε να παραχθούν τα τοπικά, αγνά ελληνικά προϊόντα μας. Στις αρχές του 2021 προχωρήσαμε και στην υλοποίηση ενός νέου στόχου. Πρόκειται για την καινοτόμα πρωτοβουλία κατά την οποία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιούμε βιολογική καλλιέργεια άγριων μανιταριών με προσομοίωση των πραγματικών εξωτερικών συνθηκών περιβάλλοντος. Με πρώτη ύλη τα μανιτάρια αυτά παράγουμε μανιταροπροϊόντα, ζυμαρικά, αποξηραμένα, τουρσί, σαλάτες.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;

Ξεχωρίζουμε τα όσπρια και ιδιαίτερα τα ρεβίθια. Κάθε φορά που προχωράμε στις απαραίτητες αναλύσεις επιβεβαιωνόμαστε για την ποιότητά τους.

Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόπους χρήσης εκτός από τους κλασικούς, συμβουλές ή συνταγές κ.ά.)

Ιδέες, συμβουλές και συνταγές άπειρες. Αρκεί να υπάρχει φαντασία, μεράκι και αγάπη για ισορροπημένη παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή. Σαλάτες με όσπρια, παρασκευές με άλευρα σιτηρών οσπρίων, παραδοσιακά ζυμαρικά, πρωινά γεμάτα ενέργεια.

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Όταν υπάρχει υπομονή, επιμονή και μεράκι όλοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;

Υποστηρίζουμε την κίνηση Wise Greece γιατί στηρίζουμε τους Έλληνες αγρότες και επιμένουμε στα ελληνικά προϊόντα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Wise Producers
Wise Producers

Η Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό. Από τη μία πλευρά προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση των προϊόντων για να αγοραστούν τρόφιμα για ορφανοτροφεία και κοινωνικά παντοπωλεία. Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με 100 παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα, έχει προσφέρει περισσότερους από 40 τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα, κατακτώντας σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το έργο της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+