Ζώντας την Εμπειρία του MSM

Ένα μεταπτυχιακό σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα. Check! Να μη χρειαστεί να φύγω από την Ελλάδα. Check! Ιδανικά, να απορροφηθώ σε ένα εργασιακό περιβάλλον που σχετίζεται με το αντικείμενό μου. Check! Αν ο συνδυασμός αυτών των τριών παραμέτρων σας φαίνεται δύσκολο να πληρούνται σε ένα δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο, ίσως δεν γνωρίζετε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΠΜΣ) στη Διοίκηση Υπηρεσιών (MSM) της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που εξελίσσεται από το 2003 και παρέχει δύο εξειδικεύσεις σε περιζήτητα γνωστικά αντικείμενα. Το Customer Experience Management (Διοίκηση Εμπειρίας Πελάτη) -1 από τα 4 τέτοια μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται σε ολόκληρη την Ευρώπη- και το Management Consulting (Διοικητική Συμβουλευτική) – το μοναδικό τέτοιο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα.

Επίσης, είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στατιστικά του προγράμματος, αποτελεί την πρώτη επιλογή μεταπτυχιακού από τα κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων στο General Management. Συγκεκριμένα, 9 στους 10 απόφοιτους του προγράμματος απορροφώνται ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών αμέσως μετά την αποφοίτησή τους, γεγονός που καθιστά το μεταπτυχιακό ιδιαίτερα περιζήτητο.

Μέσα από το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα, οι φοιτητές μπορούν να βιώσουν σε πραγματικές συνθήκες την εκπαιδευτική εμπειρία, συμμετέχοντας σε διαφορετικά επιχειρηματικά, εργασιακά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, αλλά και παρακολουθώντας από κοντά νέες επιστημονικές τάσεις και εξελίξεις.

Αυτό που ξεχωρίζει το MSM είναι η φιλοσοφία του, η οποία αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Καινοτομία-Συνεργασία-Διεθνής Προσανατολισμός.

Την ίδια στιγμή, ο διεθνής προσανατολισμός του προγράμματος οδήγησε στη θεσμοθέτηση των Study Tours, που πραγματοποιούνται τα τελευταία 11 χρόνια σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα και Business Schools του εξωτερικού. Ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του ΠΜΣ, καθηγητής Γεώργιος Σιώμκος χαρακτηρίζει “μοναδική” την ευκαιρία αυτή και σημειώνει ότι γίνεται σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και Business Schools της Ευρώπης, όπως το SDA Bocconi στο Μιλάνο και το ETH της Ζυρίχης.

Πού διαφοροποιείται, τελικά, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα; “Αυτό που ξεχωρίζει το MSM είναι η φιλοσοφία του, η οποία αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Καινοτομία-Συνεργασία-Διεθνής Προσανατολισμός”, επισημαίνει ο Γεώργιος Σιώμκος. “Προσφέρουμε γνώσεις στα πλέον σύγχρονα αντικείμενα του χώρου μας με διεπιστημονική προσέγγιση, επιδιώκουμε και έχουμε ουσιαστική συνεργασία με επιχειρήσεις και επαγγελματικούς φορείς, και συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια και Business Schools του εξωτερικού για να προετοιμάσουμε στελέχη ικανά να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.”

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τη 17η σειρά του προγράμματος λήγει στις 19 Ιουνίου και για τα δύο τμήματα (πλήρους και μερικής φοίτησης). Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER