Σάββατο στο Μουσείο Γουλανδρή, “Under The Greek Sun”

Ημερολογιακά, το Σάββατο 27 Μαΐου είναι η τελευταία μέρα της άνοιξης! Για το λόγο αυτό,  το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά σχεδιάζει μια μεγάλη δροσερή γιορτή για όλους εμάς που θα επιλέξουμε να μείνουμε για λίγο μακριά απ’ τις παραλίες. Ο τίτλος του event είναι Under the Greek Sun και οι οικοδέσποινες του “The Pop Up Project”, Φαίη Μπέη και Ιλεάνα Ισμυρίδη, δεσμεύονται να μας παρουσιάσουν μερικές απ’ τις πιο καλοκαιρινές δημιουργίες Ελλήνων designers και ανερχόμενων brands με επίσης ελληνική ταυτότητα!

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα, θα έχετε τη δυνατότητα να  γνωρίσετε τα κοσμήματα εξαιρετικών σχεδιαστών, όπως οι 2K10Anthos CraftsThe Fashion Desk, να δοκιμάσετε σανδάλια για τις διακοπές σας στο νησί από τους αγαπημένους Most ChicGreek Salad Sandals και Glamazons, αλλά και να ανανεώσετε τα μαγιό σας, επιλέγοντας ανάμεσα στα δροσερά Stefania Frangista και τα Emmanuela Swimwear. Στο χώρο θα βρείτε επίσης μοναδικά ρούχα, είδη διακόσμησης και αντικείμενα για το σπίτι, όπως επίσης και μικρά αντικείμενα τέχνης.

Η ιδέα είναι εξαιρετική όχι μόνο γιατί είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους μοναδικούς αυτούς Έλληνες δημιουργούς και τη δουλειά τους, αλλά γιατί πραγματικά μέσα από μια χαλαρή ατμόσφαιρα μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε το έργο όλων αυτών των σχεδιαστών που επιμένουν ελληνικά, κάνοντάς μας να ελπίζουμε για το καλύτερο που μπορεί -και πρέπει- να έρθει για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+