Το Θέατρο της Εξαφάνισης

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών | © Πάνος Κοκκινιάς | Courtesy NEON

Αύριο, Πέμπτη 1 Ιουνίου, εγκαινιάζεται από το ΝΕΟΝ η νέα in situ εγκατάσταση του σπουδαίου Αργεντίνου καλλιτέχνη Adrián Villar Rojas, με τίτλο The Theater of Disappearance

Στο πλαίσιο της αξιόλογης προσπάθειας του καλλιτεχνικού οργανισμού ΝΕΟΝ να συνδέει τον σύγχρονο πολιτισμό με ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, μέσα από πλούσια δραστηριότητα εικαστικών παρεμβάσεων, αυτή τη φορά επιλέγονται το Εθνικό Αστεροσκοπείο και ο Λόφος των Νυμφών ως χώροι φιλοξενίας του νέου project. 

Όπως προτείνει και ο τίτλος της εγκατάστασης, ο Villar Rojas, προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα της εξαφάνισης, αλλάζει ριζικά την περιοχή του Εθνικού Αστεροσκοπείου, δημιουργώντας “απρόβλεπτα σκηνικά” και “εναλλακτικές ιστορικές αφηγήσεις”.

Οι επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν το νέο εικαστικό περιβάλλον και να ανακαλύψουν το έργο του καλλιτέχνη που έχει παρέμβει και στο παρελθόν σε δημόσιους χώρους, προβάλλοντας στο κοινό γλυπτικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας που διαταράσσουν το οπτικό κλίμα. #MustSee

Tip: Φορέστε αθλητικά παπούτσια λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους.

Αρθρογράφος

Ιστορικός Τέχνης και Εκτιμητής-Σύμβουλος Έργων Τέχνης. Παρακολουθεί ανελλιπώς το art market και την εικαστική πλευρά της τέχνης, όπου και όπως εμφανίζεται. Μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις της μέσα από τη στήλη "pARTicle".

Σχολιασμός

Σχολιασμός