Το Θέατρο της Εξαφάνισης

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών | © Πάνος Κοκκινιάς | Courtesy NEON

Αύριο, Πέμπτη 1 Ιουνίου, εγκαινιάζεται από το ΝΕΟΝ η νέα in situ εγκατάσταση του σπουδαίου Αργεντίνου καλλιτέχνη Adrián Villar Rojas, με τίτλο The Theater of Disappearance

Στο πλαίσιο της αξιόλογης προσπάθειας του καλλιτεχνικού οργανισμού ΝΕΟΝ να συνδέει τον σύγχρονο πολιτισμό με ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, μέσα από πλούσια δραστηριότητα εικαστικών παρεμβάσεων, αυτή τη φορά επιλέγονται το Εθνικό Αστεροσκοπείο και ο Λόφος των Νυμφών ως χώροι φιλοξενίας του νέου project. 

Όπως προτείνει και ο τίτλος της εγκατάστασης, ο Villar Rojas, προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα της εξαφάνισης, αλλάζει ριζικά την περιοχή του Εθνικού Αστεροσκοπείου, δημιουργώντας “απρόβλεπτα σκηνικά” και “εναλλακτικές ιστορικές αφηγήσεις”.

Οι επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν το νέο εικαστικό περιβάλλον και να ανακαλύψουν το έργο του καλλιτέχνη που έχει παρέμβει και στο παρελθόν σε δημόσιους χώρους, προβάλλοντας στο κοινό γλυπτικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας που διαταράσσουν το οπτικό κλίμα. #MustSee

Tip: Φορέστε αθλητικά παπούτσια λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
pARTicle
pARTicle

Η Αγγελική Ντούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθηνών. Το 2008 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα MSc Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου, με εξειδίκευση στην Εκτίμηση Έργων Τέχνης. Έχει εργαστεί ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Μουσείο Μπενάκη και ως ιστορικός τέχνης στο Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ. Είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο Πραγματογνωμόνων-Εκτιμητών Έργων Τέχνης του Πρωτοδικείου Αθηνών και τακτικό μέλος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Ε.) και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (Ε.Ε.Ι.Τ.). Έχει επιμεληθεί εκθέσεις τέχνης και σεμινάρια ιστορίας τέχνης και εκτίμησης έργων τέχνης στο Μουσείο Ηρακλειδών κ.α. Σήμερα εργάζεται ως Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Έργων Τέχνης (MRICS) και ως Σύμβουλος Τέχνης. Παρακολουθεί ανελλιπώς την αγορά τέχνης και τις εφαρμογές των επιστημών στην τέχνη, ενώ απολαμβάνει να επισκέπτεται καλλιτεχνικές εκθέσεις και να μελετάει την ιστορία και τη θεωρία της τέχνης. Μοιράζεται μαζί μας τα #MustSee του μήνα μέσα από τη στήλη της «pARTicle».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+