Το Καρότο Χωρίς το Μαστίγιο

Μέχρι που ανακάλυψα αυτή τη συνταγή, ποτέ μου δεν έτρωγα carrot cake… Για την ακρίβεια το πρόσωπό μου έπαιρνε σχεδόν αυτόματα μια έκφραση αποδοκιμασίας στο άκουσμά του. Τα carrot cakes που είχα δοκιμάσει είχαν μια εντελώς απωθητική για μένα λασπερή υφή. Επειδή μου άρεσε όμως σαν concept, ξεκίνησα να δοκιμάζω διάφορες συνταγές και το τερμάτισα σε τούτη εδώ. Αυτό το carrot cake θα το αγαπήσετε σαν παιδί σας. Συγκεντρώνει όλα τα καλά: είναι υγιεινό, είναι αφράτο, είναι μοσχομυριστό, είναι πανεύκολο και το βασικότερο… δεν λασπώνει!

Πατήστε εδώ και trust me — θα το λατρέψετε ακόμα κι αν δεν τρελαίνεστε για carrot…

Carrot Cake
Προετοιμασία 20’ // Ψήσιμο 55–60’

Υλικά:
– 220 γρ. μαύρη ζάχαρη (από πακέτο που έχουμε ανοίξει εκείνη τη στιγμή γιατί η ζάχαρη αυτή σκληραίνει, κι αν σκληρύνει θα αφήσει κομματάκια στο cake)
– 185 ml ηλιέλαιο
– 3 αυγά
– 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
– 1,5 κ.γ. baking powder
– 1 κ.γ. διττανθρακική σόδα
– 1 κ.γ. κανέλα
– ½ κ.γ. ginger τριμμένο
– 5 μέτρια καρότα ψιλοτριμμένα στο multi
– 80 γρ. cranberries αποξηραμένα
– 60 γρ. κάσιους χοντροκοπανισμένα

Για την κρέμα…
– 500 γρ. τυρί κρέμα
– 200 γρ. ζάχαρη άχνη
– 2 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Τα πράγματα είναι απλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαύρη ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι να ανακατευτούν καλά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Στην παρέα τους προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη διτανθρακική σόδα, την κανέλα και το ginger. Τέλος, τα καρότα, τα cranberries και τα κάσιους για να ολοκληρώσουμε το πάρτι.

Ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. και το αποχωριζόμαστε λιγάκι ώστε να ψηθεί για 55–60’. Προς το τέλος του χρόνου ψησίματος το τρυπάμε στο κέντρο με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό σημαίνει ότι έχει ψηθεί, αν βγουν κομματάκια το αφήνουμε για λίγο ακόμη.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα αναμιγνύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα σύρμα.

Μόλις ψηθεί το cake το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψάκι και μετά το βγάζουμε στην πιατέλα μας.

Απλώνουμε επάνω, σε μια πλούσια στρώση την κρέμα μας. Και προσοχή — απαγορεύεται να το προσφέρετε σε αδιάφορους καλεσμένους.

Σερβίρεται μόνο σε πολύ αγαπημένους σας…

Μέχρι την επόμενη φορά, stay hungry!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Good Mood Food
Good Mood Food

Η Ιωάννα Γιωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά έχει ζήσει στις ΗΠΑ, στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Σπούδασε graphic design & product design and development for fashion industries στο University of the Arts, London και έχει διακριθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία διαφήμισης. Η οικογένεια και η φιλία έχουν πρώτη θέση στη ζωή της και αγαπά το διάβασμα, τα ταξίδια, τις τέχνες, το φαγητό και τη μαγειρική. Συλλέγει συνταγές από διαφορετικές κουζίνες από τότε που θυμάται τον εαυτό της και τις πειράζει για να πετύχει αυτό που εκείνη θεωρεί την τέλεια μπουκιά. Μοιράζεται με τους αναγνώστες της αθηΝΕΑς τις συνταγές της κάθε δεύτερη εβδομάδα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+