1 Χρόνος Women Act Στη Θεσσαλονίκη

“Η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας” αποτέλεσε το θέμα κλειστής εκδήλωσης της Women Act που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, στο φιλόξενο χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνος Ζέρβας, η σύζυγος Πρωθυπουργού  Μαρέβα Γκραμπόφσκι και είκοσι γυναίκες επιχειρηματίες της πόλης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της δραστηριότητας του φορέα στην πόλη -και παρά τις ιδιαίτερες συνθηκες που ακολούθησαν την πανδημία- η Women Act συνεχίζει την πορεία της στην Θεσσαλονίκη στοχεύοντας να ενδυναμώσει και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των γυναικών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει μια σειρά από σημαντικές δράσεις που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διασύνδεσης το οποίο θα προσφέρει αξιόλογη επιμόρφωση μέσα από Ακαδημίες Ηγεσίας, δικτύωση μέσα από πιθανές συνεργασίες και θα βοηθήσει στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς ηγετών σε όλους τους τομείς, μέσα από προγράμματα mentorship. 

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά.

Για τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας ως μεταρρυθμιστικού παράγοντα μίλησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία επισήμανε ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης έχουν να προσφέρουν πολλά, ενώ η Πρόεδρος της Women Act Μαίη Ζαννή δήλωσε: “Η έως τώρα πορεία της οργάνωσής μας στη Θεσσαλονίκη έχει αποδειχθεί όχι απλώς ενθαρρυντική αλλά μια πραγματική πηγή έμπνευσης και δύναμης. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Ζέρβα που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ηγεσίας ως καταλύτη για τη δημιουργία μιας ισότιμης και ανοιχτής κοινωνίας.”

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee, η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα. Τις προσκεκλημένες υποδέχθηκαν οι συνιδρύτριες του φορέα Μαίη Ζαννή, Μαρία Γιαννιού και Έλενα Τσαγκαράκη.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+