10 Λόγοι για να Παρακολουθήσουμε το ΕΣΩ 2024

ΕΣΩ 2024

Οι συμμετέχοντες στο ΕΣΩ 2024 «Πίσω στη ΓΗ: Φύση, Υλικά, Βιωσιμότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη» θα διερευνήσουν τη σχέση της αρχιτεκτονικής με τη φύση, τις δυνατότητες της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και τις προκλήσεις που θέτει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κατασκευή.

Στις 22 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα συναντηθούν αρχιτέκτονες και designers από όλο τον κόσμο, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα καταθέσουν το δικό τους όραμα για το μέλλον της αρχιτεκτονικής και εν τέλει για το μέλλον του αστικού περιβάλλοντος. 

ΕΣΩ 2024

SNOHETTA – BEIJING CITY LIBRARY – PHOTO BY YUMENG ZHU

Γιατί με αφορά η ημερίδα του ΕΣΩ;

Είτε εργάζεσαι στον χώρο των κατασκευών και του design είτε δραστηριοποιείσαι στο real estate και τον τουρισμό, πολύ περισσότερο δε αν σπουδάζεις, στο ΕΣΩ θα ακούσεις ομιλίες κορυφαίων επαγγελματιών που θα σε εμπνεύσουν. Στο απόσταγμα της δικής τους εμπειρίας θα βρεις απαντήσεις που έψαχνες.

Παράλληλα με το brainstorming, το ΕΣΩ, η ετήσια γιορτή της αρχιτεκτονικής, του design και της αισθητικής γενικότερα, αποτελεί μια ευκαιρία για δικτύωση μεταξύ συναδέλφων από όλο το κόσμο.

Είναι δυνατόν να παρακολουθήσω εκδήλωση με 16 συμμετέχοντες διάρκειας μόλις 4 ωρών;

Και όμως. Το ΕΣΩ έχει πλέον καθιερώσει μια συνεδριακή μορφή που θυμίζει speed dating. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, Έλληνες και ξένοι αρχιτέκτονες και designers με αξιοπρόσεκτη παρουσία στον χώρο, παίρνουν τον λόγο για 15 λεπτά και καταθέτουν τη δική τους εμπειρία ως επαγγελματίες με τρόπο λιτό και κατανοητό. Μόνο έτσι κρατούν, εδώ και 12 χρόνια, αμείωτη την προσοχή του κοινού, που αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας και background.

ΕΣΩ 2024

RPBW PROJECTS

Ο φετινός τίτλος της διοργάνωσης είναι «Πίσω στη Γη: Φύση, Υλικά, Βιωσιμότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη». Τι σημαίνει «Πίσω στη Γη», όταν μιλάμε για κατασκευές;

Στο 12ο ΕΣΩ έχουμε ως οδηγούς μας στο ταξίδι πίσω στη Γη πρωτοπόρους επαγγελματίες της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, οι οποίοι έχουν εφαρμόσει στα κτίσματά τους, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον και έχουν χρησιμοποιήσει οικολογικά υλικά.

Η στροφή στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική μοιάζει να είναι μονόδρομος. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι κατασκευές στο αστικό περιβάλλον ευθύνονται σχεδόν για το 40% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα.

Μέχρι πρόσφατα μέλημα όλων ήταν η μείωση της λειτουργικής ενέργειας και των συναφών εκπομπών άνθρακα των κτιρίων. Τώρα, όμως, πλέον οι άνθρωποι του χώρου σχεδιάζουν ή ανακαινίζουν κτίρια λαμβάνοντας υπόψη την έννοια του ολικού άνθρακα. Μπορεί η οικολογική προσέγγιση στις κατασκευές να μην είναι νέα, το «Down to Earth», ωστόσο, αμφισβητεί την επάρκειά της. Στο συνέδριο, τα καινοτόμα υλικά οργανικής προέλευσης, οι ξύλινοι ουρανοξύστες υψηλού προφίλ, τα βιο-υλικά, ο αναγεννητικός σχεδιασμός και η κατασκευαστική απόδοση θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης. Παράλληλα, θα διερευνηθούν και οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην αρχιτεκτονική, αλλά και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η εκτεταμένη εφαρμογή τους.

ΕΣΩ 2024

POINT SUPREME – ATHENS BY HILLS COLLAGE

Ποιοι θα είναι οι φετινοί ομιλητές;

ΕΣΩ 2024

HERZOG & DE MEURON – HORTUS

Ποιοι θα είναι οι Έλληνες ομιλητές στην ημερίδα;

H ακαδημαϊκή διευθύντρια του IAAC στη Βαρκελώνη Αρετή Μαρκοπούλου θα ανοίξει με την εισήγησή της τη φετινή διοργάνωση. Η Ελληνίδα αρχιτέκτων με τη διεθνή καριέρα έχει εστιάσει την έρευνά της στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην αρχιτεκτονική.

Ως επικεφαλής και του Advanced Architecture Group διερευνά τους τρόπους με τους οποίους ο σχεδιασμός και η επιστήμη μπορούν να επαναπροσδιορίσουν την αρχιτεκτονική των πόλεων μέσω οικολογικών μεθόδων και νέων υλικών.

Στην κατασκευή κτιρίων με μηδενική έκλυση διοξειδίου του άνθρακα και μηδενική κατανάλωση ενέργειας έχει εξειδικευτεί η αρχιτέκτων Στέλλα Πιερή. Τόσο η διδασκαλία της σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ όσο και η δουλειά της στο πεδίο έχουν ως στόχο τη διάδοση και εφαρμογή μεθόδων βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

ΕΣΩ 2024

Ο καθηγητής αρχιτεκτονικής και αστικού σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Πατρών Πάνος Δραγώνας θα συμμετέχει επίσης στο ΕΣΩ 2024. Ο Πάνος Δραγώνας τα τελευταία χρόνια εστιάζει την έρευνά του στους μετασχηματισμούς των ελληνικών πόλεων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ενώ το γραφείο του έχει υλοποιήσει ευρύ φάσμα έργων: από σχεδιασμό κατοικιών και εκθέσεων έως ανάπλαση δημόσιων χώρων και αποκατάσταση κτιρίων.

Ο Κωνσταντίνος Πανταζής των Point Supreme, τον οποίο η LIFO έχει αναδείξει μεταξύ των 20 πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την εαρινή σύναξη των αρχιτεκτόνων. Με εμπειρία από έργα σε Αθήνα, Λονδίνο, Ρότερνταμ, Βρυξέλλες, Τόκιο, και πρώτα βραβεία σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς (μεταξύ των οποίων για την Κοινωνική Κατοικία στο Τροντχάιμ και την προβλήτα του Φαλήρου), ο Κωνσταντίνος Πανταζής θα καταθέσει τη δική του οπτική για τις σύγχρονες προκλήσεις στην αρχιτεκτονική.

Ο πάλαι ποτέ απόφοιτος του ΕΜΠ Δημήτρης Παπανικολάου, επίκουρος καθηγητής σήμερα στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ιδρυτικός διευθυντής του Urban Synergatics Lab, ενός διεπιστημονικού ερευνητικού εργαστηρίου ανάμεσα στα πεδία της Αρχιτεκτονικής, Τέχνης, Πληροφορικής και Υπολογιστικής, θα μιλήσει για τον σχεδιασμό συστημάτων που συνδέουν ανθρώπους, χώρους και αντικείμενα, φυσικά ή ψηφιακά.

ΕΣΩ 2024

LAVA-RESIDENCE-SANTORINI-GREECE-BY-PIERIS.ARCHITECTS

Ποιοι θα είναι οι φετινοί ξένοι ομιλητές;

Ο Andreas Fries από το γραφείο Herzog & de Meuron, που έχει έδρα την Ελβετία αλλά δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο. Ο Fries είναι υπεύθυνος για όσα έργα σχεδιάζει το ελβετικό γραφείο με στόχο να τα υλοποιήσει στην Ελλάδα, όπως είχε πράξει συμμετέχοντας και στον διαγωνισμό για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Ο Olaf de Nooyer και η Όλγα Τουρλουμούση, αρχιτέκτονες που εκπροσωπούν το Renzo Piano Building Workshop, στη φετινή διοργάνωση του ΕΣΩ, μεταξύ άλλων, θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με το υπό κατασκευή νέο γενικό νοσοκομείο της Σπάρτης, που εντάσσεται στην «Πρωτοβουλία για την Υγεία» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η Νορβηγίδα Jette Hopp, η οποία από το 2005 ανήκει στο δυναμικό του γραφείου Snøhetta, τη σφραγίδα του οποίου φέρει η νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, ανταποκρίθηκε εξίσου στο κάλεσμα του ΕΣΩ. Η Hopp, η οποία εξαίρει την επίδραση που έχει το τοπίο ως πηγή έμπνευσης ενός αρχιτέκτονα, θα αναδείξει μεθόδους της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής – το Powerhouse Kjørbo στη Sandvika, άλλωστε, το πρώτο ανακαινισμένο κτίριο που παράγει περισσότερη ενέργεια απ’ όση καταναλώνει, είναι δικό της έργο.

Η Erieta Attali, φωτογράφος τοπίων αρχιτεκτονικής, έχει ένα πλούσιο έργο που επεκτείνεται από την Ευρασία στην Αυστραλία και την Αμερική. Η Attali έχει αφοσιωθεί τα τελευταία 30 χρόνια στην αλληλεπίδραση μεταξύ αρχιτεκτονικής και τοπίου. Η τρέχουσα έρευνά της εστιάζει στην Αρχαία Δήλο και την Αρχαία Ολυμπία.

Ο Ryan Neiheiser είναι διευθυντής του NEIHEISER ARGYROS, ενός αρχιτεκτονικού γραφείου με παρουσία σε Λονδίνο και Αθήνα, που διακρίνεται για τη διεπιστημονική προσέγγιση της αρχιτεκτονικής. Ιδρύθηκε από τους Ryan Neiheiser και Xristina Argyros το 2015 και καταπιάνεται με έργα διαφορετικής κλίμακας, όπως κτίρια, masterplans, εσωτερικούς χώρους, τοπία, εκθέσεις και έπιπλα.

Γιατί πρέπει να γνωρίσεις τον ανατρεπτικό Γάλλο designer Ora Ito;

ΕΣΩ 2024O Ora Ito, ο οποίος χάρη στο ταλέντο του μεσουρανεί στον κλάδο του, έχει χαράξει μια πολύ ιδιαίτερη προσωπική πορεία.

Γεννημένος στη Μασσαλία το 1977 με πατέρα χρυσοχόο και θείο αρχιτέκτονα, ο Ora Ito δεν ακολούθησε την πεπατημένη, καθώς δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του και δηλώνει εν πολλοίς αυτοδίδακτος. Ξεκίνησε την καριέρα του προτείνοντας σε μεγάλες εταιρείες καινοτόμα σχέδια για τα προϊόντα τους, κερδίζοντας έτσι γρήγορα την εκτίμησή τους. Σήμερα, το portfolio του περιλαμβάνει από τσάντες και καρέκλες έως ποδήλατα και ξενοδοχεία.

Καθιερώνοντας ως μότο του το «simplexity», μια μείξη μεταξύ του simplicity και complexity, ο 47χρονος Γάλλος δοκιμάστηκε αρχικά με «εικονικά σχέδια» και συνέχισε επανασχεδιάζοντας κλασικά έπιπλα, προσδίδοντας τους την προσωπική του πινελιά, δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες.

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα είναι οι καρέκλες cassina. Ιδιαίτερη, επίσης, απήχηση έχει το υπερσύγχρονο ηλεκτρικό ποδήλατο «Angell».

Ποιους θα βραβεύσουν τα φετινά Lifetime Achievement Awards;

Η φετινή διοργάνωση θα αναδείξει και θα τιμήσει το έργο και την προσωπικότητα τoυ ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ Τάσου Μπίρη, του επικεφαλής της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) Μανόλη Κορρέ, όπως και της κορυφαίας Ελληνίδας Κεραμοπλάστριας Ελένης Βερναδάκη.

Ο Τάσος Μπίρης, ομότιμος καθηγητή στο ΕΜΠ, μαθητής του καθηγητή Ιωάννη Δεσποτόπουλου, υπηρέτησε αρχικά στην έδρα «Γενικής Κτηριολογίας και Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων» ως μέλος του διδακτικού προσωπικού. Στα 40 σχεδόν χρόνια δράσης του ως καθηγητή στην περιοχή των Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων διαμόρφωσε και διατύπωσε δημοσίως προσωπικές του θέσεις για το μάθημα των Συνθέσεων.

ΕΣΩ 2024

ΜΠΙΡΗΣ – ΜΕΤΑΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΥΜΘΕΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ | Photo credit: TASSOS.BIRIS-TSIRAKI-ARCHITECTS.COM ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ

Η έρευνα και η διδασκαλία του εστιάζουν σε έννοιες όπως «Κεντρική Ιδέα», «Συνθετική Δομή σε υνάρτηση με τη Μορφή», «Αντίρροπες Συζυγίες», «Αρχέτυπες Χωρικές Δομές» κ.ά.

Την υπογραφή του φέρουν εμβληματικά κτίρια σε όλη την Αττική, όπως η Μονοκατοικία στην Εκάλη (1977, με Δημήτρη Μπίρη) και η Μονοκατοικία στον Διόνυσο (1989, με Ελένη Αμερικάνου), η Πολυκατοικία στο Πολύδροσο Χαλανδρίου (1979, με Δημήτρη Μπίρη), το Κτίριο Γραφείων στην οδό Λουίζης Ριανκούρ (1996), το Υπαίθριο Ξύλινο Θέατρο στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (1994) και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας (Τιμητική Διάκριση στα βραβεία Αρχιτεκτονικού Εργου «Σ.Α.Δ.Α.Σ.», 2005, με Δημήτρη Μπίρη).

Ο Μανόλης Κορρές, με προπτυχιακές σπουδές σε ΕΜΠ (Αρχιτεκτονική), μεταπτυχιακά στο Πολυτεχνείο του Μονάχου και διδακτορικό στο Freie Universität του Βερολίνου και του ΕΜΠ, πρωτοστάτησε στα έργα συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης από το 1975 και έπειτα. Έχει συμμετάσχει στη μελέτη, συντήρηση, αναστήλωση και ανάδειξη πολλών ιστορικών μνημείων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ειδικότερα στην Αθήνα, εργάστηκε στο Ερέχθειο, στο Ιερό του Διονύσου, στο Διονυσιακό Θέατρο στις νότιες παρειές της Ακρόπολης (υπεύθυνος έργου 1980-1983) και κυρίως στον Παρθενώνα. Το 1999 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής και το 2016 καθηγητής στο ΕΜΠ. Από το 2006 έως σήμερα είναι τακτικό μέλος του ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου).

ΕΣΩ 2024

ΚΟΡΡΕΣ – photo credit: WWW.MELISSABOOKS.COM

Η διδασκαλία του οργανώθηκε γύρω από την αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική, την ιστορική τοπογραφία και την αναστήλωση στο ΕΜΠ, το ΕΚΠΑ, στα Πανεπιστήμια Pennsylvania και Berkeley των ΗΠΑ, σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Η Ελένη Βερναδάκη με σπουδές στο Hammersmith College of Artand Building του Λονδίνου, άνοιξε στα τέλη του 1959 το εργαστήριό της στο κέντρο της Αθήνας (Σόλωνος 20), το οποίο από το 1974 μεταφέρθηκε στην Κάντζα, σε κτίριο που είχε ειδικά σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος. Το 1961 εντάχθηκε στην «Ομάδα Τέχνης α′», που είχε στόχο την προώθηση της τέχνης στο ευρύ κοινό.

Για 50 και πλέον χρόνια η Ελένη Βερναδάκη δημιούργησε εκατοντάδες κεραμικά αντικείμενα-φόρμες, ανανεώνοντας ριζικά την καλλιτεχνική κεραμική στην Ελλάδα. Στα πρώιμα έργα της διαφαίνονται επιρροές από την ντόπια κεραμική παράδοση και την αρχαία ελληνική αγγειοπλαστική.

Παράλληλα, ωστόσο, στην πορεία της δουλειάς της κυρίαρχο χαρακτηριστικό στα έργα της θα είναι η δυναμική αξιοποίηση των αρχών του κεραμικού «μοντερνισμού» του 20ού αιώνα. Στο πνεύμα του studio ceramics, στο οποίο γαλουχήθηκε, αντιμετώπισε την κεραμική ως «συνισταμένη έκφραση των εικαστικών τεχνών».

Στο πληθωρικό της έργο συναντάμε εμπνευσμένες εφαρμογές της πλαστικής της έρευνας, όπως τραπέζια-φόρμες, τολμηρά κοσμήματα-αντικοσμήματα και πολλά ακόμη, όπου εκτός από τον πηλό αξιοποιεί υλικά, όπως το μάρμαρο, το ξύλο, διάφορα μέταλλα, ακόμη και το πλαστικό.

ΕΣΩ 2024

ΒΕΡΝΑΔΑΚΗ – ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΡΟΔΟΣ 1983 – ΕΠΙΤΟΙΧΙΕΣ ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΟΥΖΑΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ Α66

Η Βερναδάκη δούλεψε, επίσης, σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές της κεραμικής, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας επιτοίχιες συνθέσεις για δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, ενώ, παράλληλα, συνεργάστηκε με τους Γιάννη Μόραλη, Παναγιώτη Τέτση, Μιχάλη Κατζουράκη και Δημήτρη Μυταρά για τη μεταφορά σχεδίων τους για κεραμικές συνθέσεις.

Ποιοι θα απονείμουν τα βραβεία Archisearch Lifetime Achievement Awards;

Τους Ελένη Βερναδάκη και Τάσο Μπίρη βραβεύει ο αρχιτέκτονας και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Πάγκαλος και τον Μανόλη Κορρέ ο Ανδρέας Κούρκουλας, ομότιμος καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ.

Ο Παναγιώτης Πάγκαλος είναι διδάκτωρ αρχιτεκτονικής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Σ.Ε.Π.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εχει ιδρύσει τον πολιτισμικό φορέα CITYLAB (2013), καθώς και την ομάδα σχεδιασμού expiry project (2002). Έχει διδάξει επί σειρά ετών σε 7 πανεπιστημιακά ιδρύματα και έχει βραβευθεί πολλάκις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, έχει επιμεληθεί εκθέσεις αρχιτεκτονικής και έχει δημοσιεύσει και επιμεληθεί 18 βιβλία, έρευνες και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Ο Ανδρέας Κούρκουλας μαζί με την Μαρία Κοκκίνου ίδρυσαν το 1989 το αρχιτεκτονικό γραφείο Kokkinou Kourkoulas Architects and Associates, το οποίο έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Ενδεικτικά, έχει προταθεί δύο φορές για τα βραβεία Mies Van der Rohe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχοντας δώσει προτεραιότητα σε θέματα οικολογίας, το γραφείο έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο LEED Gold για συγκρότημα γραφείων στην Ελλάδα. Το έργο τους ποικίλλει – από κατοικίες, καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μουσεία μέχρι μεγάλα γραφειακά συμπλέγματα. Ο Ανδρέας Κούρκουλας δίδαξε στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ για 30 χρόνια, ενώ έχει δώσει διαλέξεις, έχει διδάξει και συνεργαστεί με διάφορες σχολές στο εξωτερικό (Μενδρίσιο, EPFL, Architectural Association, Bartlett – UCL, Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής, Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Georgia Tech κ.ά.).

Ποια είναι η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων για την παρακολούθηση της ΕΣΩ;

Συνολικά, η διοργάνωση διαθέτει σχεδόν 1.000 εισιτήρια σε τρεις φάσεις πώλησης, τα οποία εξαντλούνται πάντα πριν από τη μεγάλη μέρα. Επιπλέον, η διοργάνωση έχει έντονο κοινωνικό πρόσωπο και διαθέτει πάνω από το ένα τρίτο των εισιτηρίων δωρεάν μέσω των χορηγών και κληρώσεων στα social media, μέσα από συνεργασίες με χορηγούς επικοινωνίας, δωροθέτες αλλά και την πλατφόρμα του ARCHISEARCH.gr

Στοιχεία Διοργάνωσης
ΕΣΩ 2024 – Πίσω στη Γη | Συνέδριο, Ημερίδα Αρχιτεκτονικής & Σχεδιασμού
Τοποθεσία:  Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ημερομηνία:  Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 | 16:00

Δημιουργία Περιεχομένου & Χορηγός Επικοινωνίας Archisearch.gr
Διεύθυνση Παραγωγής & Καλλιτεχνική Επιμέλεια Design Ambassador
Eπιμέλεια άρθρου: Ιωάννα Φωτιάδη

Χορηγοί:
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ – GLM OUTDOOR SOLUTIONS
ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ – ORAMA MINIMAL FRAMES
ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ – EUROPA
ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ – ELVIAL
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ – LAFARGE
ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ELTOP, ΚΕΒΕ, TEXTURES AND TILES, SIFAKIS GLASS CONSTRUCTIONS, ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ, KIMISOO, FRANKE, STO INTERNATIONAL, BRATTI, VERNOLIN DEFTEREOS, ARCHITEXTURE, BENJAMIN MOORE, NEOKEM, FURNITURE GALLERY, GRUPPO CUCINE, ISOMAT, MARMOURIS, SATO, STORMY SA, NAFPLIOTIS GLASS, URBI ET ORBI, MOLESKINE, ETHIMO, KLEEMANN, KALOTARANIS, AVE

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

ΕΣΩ 2024 | Πίσω στη Γη: Φύση, Βιωσιμότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη

ΕΣΩ 2024 | Βραβεία Συνολικής Προσφοράς Archisearch & Renzo Piano Building Workshop

#BraveNewHome: το Σπίτι του Μέλλοντος θα «Ακούει» τις Ανάγκες μας

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+