10ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: Μια Θάλασσα Μουσικής

Η διεθνής συνάντηση διακεκριμένων μουσικών στα νησιά του Σαρωνικού επιστρέφει στα Μέθανα, στον Γαλατά, στην Ύδρα και στον Πόρο. Έπειτα από μια επιβεβλημένη απουσία δύο ετών, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές Γιάννης Αγρανιώτης και Francis Kefford βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν τη 10η διοργάνωση του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού.

Αυτός ο ξεχωριστός μουσικός θεσμός στο ελληνικό πολιτιστικό τοπίο προσκαλεί για άλλη μια φορά διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της φιλολογίας της μουσικής δωματίου.

Πέντε Συναυλίες Μουσικής Δωματίου

Από τις 25 έως τις 30 Αυγούστου, οι λάτρεις της μουσικής και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εκτιμήσουν ένα πρόγραμμα πέντε συναυλιών μουσικής δωματίου με αναγνωρισμένες ερμηνείες έργων των Brahms, Mozart, Schubert, Dvořák και Schumann. Το σύνολο των σολίστ και των διακεκριμένων μουσικών από όλη την Ευρώπη θα εμφανιστεί στην Ύδρα, στον Γαλατά, στον Πόρο και στο Θέατρο Καμένης Χώρας στα Μέθανα.

Στο Leondari Ensemble θα συμμετάσχουν τρεις διακεκριμένοι διεθνείς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα συνεργαστούν για πρώτη φορά: ο κλαρινετίστας Sergio Pires (PT), η βιολονίστρια Katherine Gowers (Ηνωμένο Βασίλειο) και ο διακεκριμένος Έλληνας βιολοντσελίστας Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος. Γνώριμα πρόσωπα είναι τα πολυαγαπημένα μέλη του συνόλου, οι μουσικοί Julian Arp (βιολοντσέλο), Bogdan Bozovic (βιολί) και Caspar Frantz (πιάνο), οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στην πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ, το 2011.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία από τα πιο σημαντικά και γοητευτικά έργα μουσικής δωματίου. Τα Κουιντέτα με κλαρινέτο των Johannes Brahms και W. A. Mozart και το Κουιντέτο Εγχόρδων D. 956 του Franz Schubert είναι έργα που ολοκληρώθηκαν κοντά στο τέλος της ζωής των συνθετών. Οι δάσκαλοι, στο απόγειο των δυνάμεών τους, δημιουργούν αίσθηση νοσταλγικής ονειροπόλησης, ελπίδας, απώλειας, αγάπης και πάνω απ’ όλα αναδεικνύουν τη δύναμη που έχει η μουσική να θεραπεύει.

Τα έργα θα συμπληρωθούν από το σημαντικό Τρίο με Πιάνο Op. 65 του Antonin Dvořák, καθώς και από δύο ποιητικά έργα του γερμανικού ρομαντισμού για κλαρινέτο: τη Σονάτα σε Φα ελάσσονα, Op. 120, No. 1 του Johannes Brahms, γραμμένα στην ίδια, τελευταία περίοδο δημιουργικής ζέσης με το κουιντέτο· και το Fantasiestücke, Op. 73 του Robert Schumann, ενός σημαντικού προδρόμου των έργων του ύστερου Brahms.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι το καλλιτεχνικό σπίτι του Leondari Ensemble, μιας ομάδας μουσικών, φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που μοιράζονται το πάθος για τη μουσική δωματίου και την ένθερμη αγάπη για την Ελλάδα.

Πληροφορίες

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για δέκατη χρονιά με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθανών. Οι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ηρακλή Κοντού, στη μνήμη της συζύγου του, Τερέζας Κοντού, που υπήρξε λάτρις της μουσικής. Η υποστήριξη της Raycap από την έναρξη του φεστιβάλ ήταν ζωτικής σημασίας, απαραίτητη για την πραγματοποίησή του.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού εδώ.

Προκράτηση εισιτηρίων μπορείτε να κάνετε στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

20ό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου: Φως Ήχων και Λέξεων

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Απολαμβάνοντας το Azahar Ensemble

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+