12 Προτάσεις για Γιορτινές, Καλές Πράξεις με το Δεσμό

Τα Χριστούγεννα αναλογιζόμαστε όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι και ευγνώμονες, αλλά συχνά σκεφτόμαστε όλους εκείνους που δεν είναι τόσο τυχεροί.

Στο Δεσμό πιστεύουμε ότι η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός γεμίζει αγάπη πρώτα από όλα εμάς τους ίδιους που προσφέρουμε, ενώ η υπεύθυνη προσφορά υποστηρίζει ουσιαστικά και αποτελεσματικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στη χώρα μας.

Κάθε δωρεά, μεγάλη ή μικρή, γίνεται ακόμη πιο σημαντική γιατί μέσω του Δεσμού ο θετικός αντίκτυπός της πολλαπλασιάζεται x9, ενώ συνεισφέρει σε ένα δίκτυο 800 κοινωφελών φορέων σε όλη την Ελλάδα. Κάθε συμβολή μέσω του Δεσμού, εκτός της βοήθειας σε πλήθος κοινωνικών και ανθρωπιστικών σκοπών, συμβάλλει στη δημιουργία αξίας που ξεπερνά τα €7 εκατ. υπέρ της ελληνικής κοινωνίας.

Φέτος τα Χριστούγεννα κάντε όχι μία, αλλά δώδεκα καλές πράξεις με το Δεσμό για να στηρίξουμε μαζί συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

1. Φέτος κάντε το πιο όμορφο δώρο: αυτό της προσφοράς στους άλλους!

Η Μελέτη Αντικτύπου της Deloitte για το έργο του Δεσμού έδειξε ότι για κάθε €1 που προσφέρεται για τη λειτουργία μας, €9 επιστρέφονται ως αξία στην ελληνική κοινωνία, χάρη σε όλες τις δράσεις, project και τα πανελλαδικά προγράμματα που υλοποιούμε. Με μια δωρεά στο Δεσμό αντί δώρου μοιράζεστε την χαρά την προσφοράς με τους φίλους και την οικογένειά σας! Φέτος συνεργαζόμαστε με τις υπέροχες σοκολάτες ESOPHY, τις μαγικές συνθέσεις λουλουδιών SECRET GARDEN, και το εξαιρετικό ελαιόλαδο CARELIA, που για κάθε δωρεά σας άνω των €50 προσφέρουν τις δημιουργίες τους για τους οικοδεσπότες σας. Επικοινωνήστε με το Δεσμό για όλες τις λεπτομέρειες.

2. Οι εταιρικές Χριστουγεννιάτικες κάρτες που ενισχύουν το Δεσμό

Η Έλενα Τοπούζογλου, συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων, έχει δημιουργήσει δύο υπέροχες ευχετήριες κάρτες για εταιρικά «Χρόνια Πολλά!»  με την παράλληλη ενίσχυση του Δεσμού. Επικοινώνησε μαζί μας στο info@desmos.org  για περισσότερες πληροφορίες.

3. Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των «άλλων»: τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης για αυτούς που δεν έχουν

Με τη δική σου βοήθεια προσπαθούμε να μη λείψει τίποτα σε όσους δυσκολεύονται αυτά τα Χριστούγεννα. Στο Δεσμό συγκεντρώνουμε καθημερινά συσκευασμένα τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής και είδη καθαριότητας για να στηρίξουμε φορείς που φροντίζουν οικογένειες και άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Φέτος τα Χριστούγεννα κάντε όχι μία, αλλά δώδεκα καλές πράξεις με το Δεσμό για να στηρίξουμε μαζί συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

4. Γιορτές σημαίνει ζεστασιά: πετρέλαιο θέρμανσης για φορείς και σχολεία.

Η λειτουργiα φορέων όπως ορφανοτροφεία, ξενώνες αστέγων και κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, αλλά και σχολεία σε όλη την Ελλάδα, απειλείται συχνά από την έλλειψη πόρων για την κάλυψη των αναγκών τους σε θέρμανση.  Με κάθε συνεισφορά στο πρόγραμμα «Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά» δημιουργείς ζεστές αγκαλιές θαλπωρής για τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Περισσότερα, εδώ.

5. Φάρμακα & φαρμακευτικό υλικό: Αντί να το πετάξεις, χάρισέ το!  

Το ήξερες ότι 78% των αναγκών σε φάρμακα και ιατρικό υλικό που παρέχονται από κοινωνικά φαρμακεία σε άτομα που είναι ανασφάλιστα ή άπορα καλύπτεται χάρη στις δωρεές ιδιωτών; Πριν μπει ο νέος χρόνος, ρίξε μια ματιά στο φαρμακείο του σπιτιού και ό,τι είναι εντός ημερομηνίας λήξης αλλά δεν χρειάζεσαι πια, πρόσφερέ το μέσω του Δεσμού.

6. Δημιούργησε τη δική σου εμπειρία προσφοράς: Desmos tailored projects για εταιρείες και ιδιώτες

Κάθε γιορτή, κοινωνική και εταιρική περίσταση γίνεται η τέλεια αφορμή να δημιουργήσεις μια μοναδική εμπειρία για όλους τους καλεσμένους σου. Προσκάλεσε φίλους, γνωστούς και συνεργάτες να κάνουν μια δωρεά στο Δεσμό αντί για δώρο και δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο project προσφοράς για τον κοινωνικό σκοπό που σε συγκινεί με την τεχνογνωσία και την υποστήριξη της αφοσιωμένης ομάδας μας. Συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 800 κοινωφελείς φορείς σε όλη την Ελλάδα καταγράφοντας τις ανάγκες τους καθημερινά ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς χρειάζεται και πού!

7. Τεχνολογία, αθλητισμός, χαρτί και μελάνι σε όλα τα σχολεία της χώρας!

Μέσα από το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» βελτιώνουμε την εμπειρία της μάθησης για τα παιδιά όλης της Ελλάδας, ιδίως σε απομακρυσμένες ή υποβαθμισμένες περιοχές προσφέροντας διαδραστικούς πίνακες, γραφική ύλη,  αθλητικό εξοπλισμό μέχρι και σετ ρομποτικής. Κάθε ευρώ μπορεί να αλλάξει την μαθησιακή εμπειρία για εκατοντάδες παιδιά! Δείτε περισσότερα, εδώ.

8. Άλλαξε τη ζωή ενός άνεργου νέου: Δεσμός για τους Νέους

Η ανεργία στους νέους κάτω των 30 στη χώρα μας αγγίζει το 45%, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Γίνε δωρητής και δώσε την ευκαιρία στους νέους να δουλέψουν στο αντικείμενο που αγαπούν, στον κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους για έναν χρόνο: με τη βοήθειά σου κερδίζουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, ενώ μέσα από τη δουλειά τους πολλαπλασιάζουν το έργο των φορέων στους οποίους εργάζονται. Μέχρι σήμερα οι 26 νέοι μας, πέρα από τη δική τους ζωή, έχουν αλλάξει τις ζωές 82.000 ανθρώπων. Δείτε το βίντεο, εδώ.

9. Το “κουλ” φούτερ που χτίζει παιδικές χαρές

Ο Απόστολος Μητρόπουλος συνεργάζεται με το Δεσμό για να υποστηρίξει το μεγάλο project ανοικοδόμησης παιδικών χαρών που κάηκαν ολοσχερώς στο Μάτι και το Μαραθώνα από τις τραγικές πυρκαγιές του Ιουλίου. Για να στηρίξεις την προσπάθειά μας να φέρουμε ξανά το γέλιο και τη χαρά στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, δες εδώ.

10. Νοιάζεσαι; Δράσε!

Κι αν όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και την δύναμή τους να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο; Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» είναι το μοναδικό που, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει καταφέρει να αλλάξει τη νοοτροπία 40,000 μαθητών και εκπαιδευτικών στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας να νοιαστεί για το «εμείς», αντί για το «εγώ» με χιλιάδες εμπειρίες εθελοντικής δράσης μέσα σε μόλις τρία χρόνια υλοποίησης. Γίνε μέρος της αλλαγής τώρα! Δείτε το βίντεο, εδώ.

11. My New Year’s Resolution: Βρεις το χρόνο να γίνεις εθελοντής!

Οι κοινωφελείς φορείς, όπως και ο Δεσμός, αναζητούν κάποιον ακριβώς σαν κι εσένα που με την προθυμία και τις δεξιότητες σου μπορείς να εμπλουτίσεις το έργο τους και να χτίσεις καθημερινές εμπειρίες προσφοράς. Στείλε μας λίγα λόγια για εσένα και τα ενδιαφέροντά σου για να σε συνδέσουμε με αυτό που σε ευαισθητοποιεί, εδώ!

12. Everyday ways to help: Με κάθε αγορά μου όλο το χρόνο στηρίζω το Δεσμό χωρίς επιβάρυνση!

Μέσω του www.easyfundraising.co.uk μπορείτε να κάνετε τις γιορτινές – και όχι μόνο- αγορές σας στα μεγαλύτερα online καταστήματα ενισχύοντας το Δεσμό χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Οι κάρτες Alpha Bank σας δίνουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσετε τους bonus πόντους σας για να ενισχύσετε το έργο μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο +302168090840 και στο info@desmos.org για κάθε μία από τις 12 προτάσεις για γιορτινές, καλές πράξεις με το Δεσμό. Για όλες μας τις δράσεις επισκεφθείτε το www.desmos.org.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο εορταστικό τεύχος 12 Days of Christmas, του θεματικού περιοδικού e-book της αθηΝΕΑς για τις φετινές γιορτές, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+