22η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών στην Ύδρα

Insurance

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή πολυάριθμων υψηλόβαθμων στελεχών της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς από την Ελλάδα και από άλλες 13 χώρες του εξωτερικού ολοκληρώθηκε η 22η Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών στην Ύδρα.

Στη Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών έδωσαν το παρόν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος, και ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εξελίξεις και τα τρέχοντα θέματα της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς. Επιπλέον, ουσιαστική παράμετρο της διοργάνωσης αποτελούν οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτής με στόχο την ενίσχυση και την ανάπτυξη συνεργασιών.

Η Ομιλία του Προέδρου της ΕΑΕΕ

SarrigeorgiouΟ πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου καλωσόρισε τους συνέδρους στην Ύδρα έπειτα από 2 χρόνια απουσίας λόγω των περιορισμών που επέβαλλε η πανδημία Covid-19. Στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ο κόσμος και οι οποίες επηρεάζουν την ασφαλιστική αγορά, με ιδιαίτερη έμφαση στην πανδημία Covid-19, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κλιματική αλλαγή και την άνοδο του πληθωρισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ τόνισε πως στοίχημα για την ασφαλιστική αγορά αποτελεί το να παραμένει επίκαιρη σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή κεφαλαιακή θέση. «Είμαστε εδώ όχι για να αντικαταστήσουμε το κράτος, αλλά για να το συμπληρώσουμε σε θέματα που δεν αποτελούν ειδικότητα και αντικείμενό του. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για το καλό της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

Η Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση σε τομείς όπως οι συντάξεις, η υγεία και η διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Εστίασε στη δέσμευση της κυβέρνησης για τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων στην Ασφάλιση Περιουσίας, η οποία δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, εξηγώντας πως η πανδημία Covid-19 ανέτρεψε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Τέλος, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει η ασφάλιση στην κοινωνία και την οικονομία, με ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά αποτελεί μεγάλο θεσμικό επενδυτή.

Ενότητα: Insurers of Tomorrow

Την ομιλία του υπουργού ακολούθησε η συνεδριακή ενότητα με θέμα: «Insurers of Τomorrow: Reinventing the Industry», στην οποία συμμετείχαν οι: Christian T. Haas, Professor of Quantitative Research Methods, Director, Institute for Complex System Research, Fresenius University, Andreas Voßberg, Senior Underwriter, Central, Eastern and Southern Europe, Munich RE, και Anna Ziswiler, Market Head Switzerland & MEDI, director, Europe, Middle East & Africa, Swiss Re. Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου, γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ.

Το συνεδριακό κομμάτι της ημέρας έκλεισε με μία ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του προέδρου της ΕΑΕΕ και του David Howden, CEO, Howden Group, για τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καθορίζουν το μέλλον της ασφάλισης.

Την επόμενη ημέρα έλαβε χώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αντασφαλιστική αγορά, με θέμα: «Reinsurance Market Outlook and Trends». Συμμετείχαν οι ομιλητές: Mario Baotic, Ηead of Emerging Markets, Guy Carpenter, Luigi Sturani, CEO Europe, Howden Broking Group Limited, Luca Tassarotti, Deputy CEO Global Facultative Reinsurance Solutions/CEO of EMEA Fac, Aon Emea. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Γιάννης Καντώρος, CEO Interamerican.

Την 22η Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών στήριξαν οι xορηγοί των εκδηλώσεων AON REINSURANCE SOLUTIONS, CARPENTER TURNER, EUROLIFE FFH και HOWDEN MATRIX, καθώς και η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, SRS GROUP OF COMPANIES και INTERAMERICAN.

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Η 10η Ημερίδα ΕΣΩ Έρχεται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Women Do Business: Με Δύναμη από την Κρήτη

The Boardroom: Ένας Ενάρετος Κύκλος διά Χειρός Ντιάνας Μαρκάκη

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι διευθυντής περιεχομένου της αθηΝΕΑς. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+