Η 10η Ημερίδα ΕΣΩ Έρχεται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στο μεγάλο αμφιθέατρο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, διεξάγεται για 10η συνεχόμενη χρονιά η ημερίδα ΕΣΩ. Η ημερίδα ΕΣΩ συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής δημιουργικής σκηνής και έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός προβολής στην Ελλάδα για τις τέχνες του σχεδιασμού.

Με τίτλο «Crossing Territories» και θέμα τη «διάβαση», η 10η διοργάνωση της ημερίδας πραγματοποιείται σε στρατηγική συνεργασία και συνεπιμέλεια του Archisearch με το Ίδρυμα Mies Van Der Rohe, ως συμπαραγωγή της Design Ambassador, του +Design Magazine και της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

Η Λογική Πίσω από τις Λέξεις

Η διάβαση είναι το ενδιάμεσο σημείο. Σημείο της αβεβαιότητας, της έλλειψης στοιχείων, τόπος του παράξενου ή του διαφορετικού. Η διάβαση μας τοποθετεί στα όρια της πολιτικής μας ιδιότητας. Όταν βρισκόμαστε στο όριο, παίρνουμε ό,τι αντιλαμβανόμαστε από την ανθρωπότητα και την αρχιτεκτονική και, μετατρέποντας το άγνωστο σε δύναμη, δημιουργούμε τον πρώτο χάρτη μιας κοινωνίας με νέους τρόπους δράσης.

Η 10η ΕΣΩ – Crossing Territories θα λάβει χώρα ως καταλύτης των εμπειριών που ζούμε τα τελευταία χρόνια, προς αβέβαιους κοινωνικούς, πολιτιστικούς, πολιτικούς και οικονομικούς μετασχηματισμούς.

Συνδιοργάνωση Υψηλών Standards

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Fundació Mies van der Rohe, αντλώντας από την πολυετή εμπειρία του, και την πάντα ανοιχτή και φιλόξενη κοινότητα ανθρώπων που διοργανώνουν τα ευρωπαϊκά βραβεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής, European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award.

Ο Ivan Blasi, επιμελητής και διευθυντής προγράμματος των βραβείων Mies van der Rohe, θα βρίσκεται μεταξύ των παρουσιαστών της ημερίδας. Παράλληλα, στην ΕΣΩ 2022 θα παρευρεθούν ακτιβιστές, κριτικοί, καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, προσεγγίζοντας, μέσα από διαφορετικές οπτικές, το «μεθοριακό» σημείο διάβασης.

Ομιλήτριες και Ομιλητές

Joel Sanders – JSA/MIXDESIGN  | Frederic Druot – Frederic Druot Architects
Peter Murray – New London Architecture | Ιvi Diamantopoulou – New Affiliates
Jaffer Kolb – New Affiliates | Giorgos Mitroulias – AREA Architecture Research Athens
Lydia Xynogala – ALOS | Afroditi Panagiotakou – Director of Culture ONASSIS FOUNDATION
Panos Sakkas – The New Raw | Jose Toral – PERIS + TORAL ARCHITECTES
Xander Vermeulen Windsant – XVW Architectuur | Danai Makri – Head of Content, Design Ambassador
Sara Kolata – Founder of DISRUPT SYMPOSIUM | Andreas Theodoridis – Practicing architect-engineer and environmental technologist
Elias Messinas – Chairman ECOWEEK.ORG | Mara Langarita – Langarita Navarro
Ivan Blasi – Curator & Program Director of Mies Van Der Rohe Awards | Thomas Doxiadis – Doxiadis+

Την ημερίδα παρουσιάζει ο επιμελητής των προγραμμάτων του Ιδρύματος Mies van der Rohe στη Βαρκελώνη Ivan Blasi, η ιδρύτρια του Disrupt Symposium Sara Kolata και η δημοσιογράφος Δανάη Μακρή.

Πληροφορίες

15 Ιουνίου, στις 16:00 | Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση: Λ. Συγγρού 107-109 | Μπορείτε να τις δείτε όλες τις παρουσιάσεις/βίντεο των προηγούμενων διοργανώσεων του ΕΣΩ εδώ και να κλείσετε τα εισιτήριά σας εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα στην αθηΝΕΑ:

Η Αρχιτεκτονική στη Μάχη Κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Γυναίκες στην Αρχιτεκτονική

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+