To Lullaby Project Επιστρέφει για 5η Συνεχή Χρονιά

Ο μουσικός θεσμός The Lullaby Project επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε σύμπραξη με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Οκτώ καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες και τραγουδοποιοί που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής αναλαμβάνουν και φέτος να μεταγράψουν συναισθήματα, ευχές και ελπίδες σε νότες.

Οι Anser, Ηλίας Βαμβακούσης, Γιώργος Κασαβέτης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Παύλος Παυλίδης, Theodore, Ρωξάνη Χατζηδημητρίου και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος αφουγκράζονται ξεχωριστές ιστορίες γονεϊκότητας και ντύνουν με μουσική και αγάπη τα όνειρα των παιδιών, αλλά και των γονιών τους για εκείνα.

Στη φετινή εκδοχή του Lullaby Project, το El Sistema Greece συνεχίζει να διευρύνει το φάσμα της γονεϊκότητας πέρα από το φύλο και τη βιολογική σχέση, γιορτάζοντας καθολικά την αγάπη για τα παιδιά, και παρουσιάζει ιστορίες που αναδεικνύουν πλήθος επίκαιρων κοινωνικών ζητημάτων, «παρεμβαίνοντας» θετικά στις σχέσεις που τις γέννησαν και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ορατότητας και συμπερίληψης.

Ένα ζευγάρι ομόφυλων γονέων που ονειρεύεται έναν κόσμο ίσων ευκαιριών για το παιδί που υιοθέτησε, νέοι μπαμπάδες προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που αγωνιούν να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν και στον αντίποδα η μητέρα ενός ανήλικου κρατούμενου στις φυλακές της Αυλώνας που δεν χάνει την ελπίδα και την πίστη της στο παιδί της, μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη τέσσερα παιδιά ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας, χωρίς όμως να χάνει τη χαρά της ζωής και της μητρότητας.

Μια σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα που αγωνιά να αντεπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους της και να κατευνάσει τις ενοχές για τον χρόνο που δεν μοιράζεται με τα παιδιά της, μια μητέρα της οποίας το πρώτο από τα τρία παιδιά γεννήθηκε με τετραπληγία αλλά χάρη στην αγάπη της και την υποστήριξη της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών, μέλους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έχει καταφέρει να γίνει ο συνδετικός κρίκος όλης της οικογένειας.

Μια νεαρή προσφυγοπούλα που, έχοντας βιώσει το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης, προσπαθεί να συνδεθεί με το μωρό που έφερε κατόπιν στον κόσμο, αλλά και μια ομάδα εργαζομένων στη Δομή «Ινόη» της ΑΜΚΕ «Ευρωπαϊκή Έκφραση» που φροντίζει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την παιδικότητα και την εμπιστοσύνη τους σε έναν κόσμο ενηλίκων που δεν κατάφερε να τους προστατεύσει.

Όλοι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές των οκτώ ιστοριών του φετινού Lullaby Project.

Οι πρωτότυπες αυτές μουσικές ιστορίες θα παρουσιαστούν ζωντανά στο κοινό τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 19:30, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, με αφηγήτρια την Ελιάνα Χρυσικοπούλου, σε μία ακόμα μουσική γιορτή για τη μεγαλύτερη αγάπη του κόσμου.

Ο Anser, ο Ηλίας Βαμβακούσης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος θα ερμηνεύσουν ζωντανά τα τραγούδια τους, ενώ στη συναυλία θα συμμετάσχει και η πολυπολιτισμική χορωδία νέων El Sistema Greece Youth Choir.

Το ιδιαίτερο κοινωνικό πρόγραμμα Lullaby Project γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη από το Weill Music Institute του Carnegie Hall, φέρνοντας σε επαφή νέες μητέρες και εγκύους από ευπαθή κοινωνικά περιβάλλοντα με καλλιτέχνες, με στόχο να γράψουν και να τραγουδήσουν μαζί νανουρίσματα στα μωρά τους.

Από τότε μέχρι και σήμερα τα τραγούδια αυτά παρουσιάζονται στις περίφημες συναυλίες του Lullaby Project, στις οποίες έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες όπως η διάσημη μεσόφωνος Joyce DiDonato, η Fiona Apple, η Natalie Merchant, η Catherine Zeta-Jones κ.ά.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για επίτευξη κοινωνικής ένταξης μέσω της μουσικής, το Carnegie Hall συνεργάζεται από το 2018 με το El Sistema Greece για την υλοποίηση της ελληνικής εκδοχής του Lullaby Project – με το El Sistema Greece να καινοτομεί και να διευρύνει το πρόγραμμα πέρα από τη μητρότητα, γιορτάζοντας κάθε μορφή γονεϊκής αγάπης.

Το ΚΠΙΣΝ είναι συνοδοιπόρος του El Sistema Greece σε αυτό το τόσο όμορφο μουσικό ταξίδι από την πρώτη χρονιά, στηρίζοντας την προσπάθειά του να γιορτάσει την αγάπη για τα παιδιά μέσα από την οικουμενική δύναμη του νανουρίσματος.

Συντελεστές

Παρουσίαση-Αφήγηση: Ελιάνα Χρυσικοπούλου | Σκηνοθετική επιμέλεια βίντεο: Αλέξανδρος Μερκούρης | Μουσική διεύθυνση: José Ángel Salazar Marín | Με τη συμμετοχή της El Sistema Greece Youth Choir | Διεύθυνση χορωδίας: Βάγια Παπαγιαννοπούλου

Πληροφορίες

Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 19:30 | Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ: Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, τηλ. 213 0885700 | Είσοδος ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού, ενώ μπορείτε να την παρακολουθήσετε live στο TheLullabyProject2022, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Μουσικό Kαλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ: Parklife και Music Escapades Επιστρέφουν

H Μουσική των Ελληνοεβραίων Γυναικών στις Αρχές του 20ού Αιώνα

«Ερωτευμένα Άλογα»: Μια παράσταση για τον Έρωτα και την «Αναπηρία»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+