Ο Δημήτρης Φλώκος από την EviaJu και Οι Γευστικοί Χυμοί από Ρόδι

χειροποίητος χυμός ροδιού δι

Ο Δημήτρης Φλώκος μας περιγράφει πως παράγει φυσικούς χυμούς από ρόδι, με αποκλειστικά χειροποίητη επεξεργασία, με μεράκι, καθημερινή ενασχόληση και κυρίως παραδοσιακή καλλιέργεια! Ας τον γνωρίσουμε…

Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;

Η Ελύμνιον Ρόδι ΙΚΕ ξεκίνησε το 2015 από μία παρέα φίλων που ζει στην Λίμνη Ευβοίας, έχει μεράκι για την καλλιέργεια του ροδιού και στόχο να παράγει προϊόντα από τον καρπό της ζωής, με αυθεντική γεύση, άριστη ποιότητα και αποκλειστικά χειροποίητη επεξεργασία. Καλλιεργούμε 2.000 δένδρα και σε συνεργασία με παραγωγούς από την περιοχή μας παράγουμε χυμό από ρόδι από ποικιλίες Ερμιόνης, Wonderful και ACO.
Συνδυάζουμε τον χυμό μας με φυσικό χυμό πορτοκάλι για έξτρα φρεσκάδα ή με φυσικό χυμό κράνμπερι για έξτρα ενέργεια και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Με ποιο σκοπό δημιούργησες το brand;

Ονομάζουμε τους χυμούς που παράγουμε EviaJu ώστε να τονίσουμε την ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και για να δώσουμε το στίγμα της τοπικότητας και δημιουργίας στην παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

χυμός ροδιούΠώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Η αρχή, όπως άλλωστε και σε κάθε νέα επιχειρηματική προσπάθεια, ήταν δύσκολη, δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών τα τελευταία χρόνια αλλά και της πληθώρας παρόμοιων εγχώριων και εισαγόμενων προϊόντων στην αγορά. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η δημιουργία πελατολογίου, η καθιέρωση των προϊόντων μας στην αγορά και η αναγνώριση τους από τους καταναλωτές ως αυθεντικά και χειροποίητα.

Τί κάνει τα προϊόντα σου διαφορετικά; 

Η καλλιέργεια των δέντρων μας είναι παραδοσιακή και η ενασχόληση μας καθημερινή. Παράγουμε χυμό από τα ρόδια μας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, μήνες που τα φυσικά σάκχαρα έχουν φτάσει σε ιδανικά επίπεδα. Καταψύχουμε τον χυμό αμέσως στους -18 βαθμούς Κελσίου, ώστε να διατηρηθούν όλα τα φυσικά συστατικά, οι φαινόλες και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Συσκευάζουμε τον χυμό με το χέρι σε γυάλινα μπουκάλια μετά από απόψυξη και παστερίωση σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να προσθέτουμε απολύτως καμία άλλη ουσία ή συντηρητικό.

Πες μας για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείς;

Η βάση για την εξαιρετικά φυσική και γλυκιά γεύση των τελικών προϊόντων μας είναι ο καρπός ρόδι με τις φυσικές του ιδιότητες.  Η επεξεργασία του γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο με διαχωρισμό της φλούδας και πίεση των σπόρων σε συγκεκριμένο βαθμό ώστε να αποφευχθεί η πικρή επίγευση των σπόρων ροδιού. Για τα προϊόντα μας Ρόδι-Πορτοκάλι και Ρόδι-Κράνμπερι χρησιμοποιούμε φυσικό (και όχι συμπυκνωμένο) χυμό πορτοκάλι ή κράνμπερι.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;

wise greeceΌλα τα προϊόντα μας έχουν εξαιρετικές φυσικές γεύσεις χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή ζάχαρης. Ιδιαίτερα δυνατή γεύση έχει ο Χυμός Ρόδι-Κράνμπερι που συνδυάζει τις ιδιότητες αντιοξειδωτικών με superfood.

Σε ποια φαγητά ή γλυκά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ρόδι;

Εκτός των κλασικών συνταγών που χρησιμοποιείται το ρόδι ως καρπός, όπως στις σαλάτες, μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει χυμό ρόδι αντί για νερό σε παραδοσιακά γλυκά όπως το  ραβανί και η καρυδόπιτα. Το ρόδι θα απογειώσει τη γεύση του γλυκού.
PORTOKALI-250-400x400

Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;

Ιδιαίτερα οι μικροί παράγωγοί όπως εμείς έχουμε πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση αλλά και από την πανδημία του κορονοϊού. Παρόλα αυτά, διατηρώντας σταθερή την ποιότητα και αναζητώντας συνεργασίες και εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων, προσφέρονται ευκαιρίες άμεσης επικοινωνίας με τους καταναλωτές και μικρά καταστήματα πώλησης ιδιαίτερων προϊόντων διατροφής.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;

Εκτός της ανάπτυξης των πωλήσεων που προσδοκούμε από την συνεργασία αυτή με εξειδικευμένα καταστήματα για καταναλωτές που αναζητούν παραδοσιακά και αυθεντικά προϊόντα, θεωρούμε ότι το έργο της Wise Greece είναι σημαντικό και ταιριάζει απόλυτα στην κουλτούρα της εταιρείας μας.

Διαβάστε ακόμη στη αθηΝΕΑ:

Project Atallos: Η Καινοτομία στη Φυτοπροστασία

Η Global Shapers Athens Hub και η Eurolife FFH Φροντίζουν το Περιβάλλον

Τι Γνωρίζεις για την AIESEC;

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Wise Producers
Wise Producers

Η Wise Greece είναι μία πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό. Από τη μία πλευρά προωθεί τα προϊόντα των μικρών Ελλήνων παραγωγών, ενώ χρησιμοποιεί το κέρδος από την πώληση των προϊόντων για να αγοραστούν τρόφιμα για ορφανοτροφεία και κοινωνικά παντοπωλεία. Μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με 100 παραγωγούς, με περισσότερα από 2.500 προϊόντα, έχει προσφέρει περισσότερους από 40 τόνους τρόφιμα σε Ιδρύματα, κατακτώντας σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το έργο της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+