3 Ιδέες για Ανοιξιάτικη Έξοδο με τα Μικρά μας

Ήρθε η άνοιξη και ανυπομονείς να βγεις απ’ το σπίτι και να εντάξεις στις δραστηριότητες σου ολόκληρη την οικογένεια; Πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι τις χειμωνιάτικες μέρες αναγκάζεσαι να περιορίσεις τις εξόδους με τα μικρά σου σε κλειστούς χώρους, που δεν έχουν πάντα και το πιο καθαρό, από πλευράς ατμόσφαιρας, περιβάλλον. Έτσι λοιπόν, συγκέντρωσα στη σημερινή μου στήλη κάποιους μοναδικούς χώρους για να ξεκινήσετε όλοι μαζί για τις outdoors δραστηριότητές σας αυτή την άνοιξη.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

© Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι από μόνη της μια μοναδική εμπειρία. Η έκταση του είναι πραγματικά μεγάλη, γι’ αυτό φροντίστε να φοράτε αθλητικά παπούτσια και να έχετε σίγουρα μαζί το καπελάκι των παιδιών και το νερό τους. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει συνθήκες διαβίωσης για τα ζωάκια, πολύ κοντά στον φυσικό τρόπο ζωής τους. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από μικρά κουνελάκια που τρέχουν εδώ κι εκεί στην κουνελοχώρα τους, μέχρι εντυπωσιακές καμηλοπαρδάλεις! Είναι σίγουρο, ότι τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν και θα θέλουν να πάτε ξανά και ξανά.

Βοτανικός Κήπος

© Βοτανικός Κήπος

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω για τον Βοτανικό Κήπο. Πρόκειται για μια έκταση 1.860 στρεμμάτων, γεμάτη βλάστηση και ζώα που προστατεύονται, προκειμένου να μη διαταραχθεί το οικοσύστημά μας. Εκεί θα δείτε ιστορικά φυτά, όπως είναι το κώνειο, από το οποίο θανατώθηκε ο φιλόσοφος Σωκράτης, αλλά και πλήθος φαρμακευτικών και λοιπών φυτών, ενώ τεράστιοι δενδρώνες θα εξαπλώνονται δίπλα σας. Πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι στο Βοτανικό Κήπο, πιθανόν να έρθετε σε επαφή και με την άγρια ζωή, αφού αλεπούδες και άλλα άγρια ζώα, βρίσκουν εκεί κατάλληλες συνθήκες τροφής και διαβίωσης. Λίγη ανάγνωση λοιπόν αρχικά, για όσα θα συναντήσετε εκεί, υπόσχομαι να σας κάνει τους ικανότερους περιηγητές!

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σας έχω γράψει ήδη αναλυτικό άρθρο στην αθηΝΕΑ. Ο λόγος που μας αρέσει τόσο πολύ, είναι γιατί έχει ανοιχτούς χώρους που μπορείτε να αξιοποιήσετε είτε για βόλτα με το ποδήλατο, είτε για πικ-νικ ή ακόμα και για κάποιο σπορ. Μπορεί οι εγκαταστάσεις του να είναι επιβλητικές, όμως μας δίνει την εντύπωση ενός βιοκλιματικού πάρκου που έχει εντάξει συνθήκες πρασίνου στους χώρους του. Μη ξεχάσετε τη βόλτα στο κανάλι με τα ιστιοφόρα, εάν έχετε παιδάκι μεγαλύτερης ηλικίας των πέντε ετών.

Σε επόμενο άρθρο μου, υπόσχομαι να σας γράψω και για κάποιες indoors δραστηριότητες που μπορείτε να μοιραστείτε όλη η οικογένεια και γονείς-παιδιά να τις ευχαριστηθείτε εξίσου.

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!
Αρθρογράφος

Φιλόλογος, εργάζεται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αγαπά ιδιαίτερα τη συγγραφή -έχει ήδη εκδοθεί το πρώτο βιβλίο της- αλλά και την εμπνευσμένη αρθρογραφία. Μέσα απ' τα όμορφα στοιχεία της καθημερινότητας, επιλέγει αυτά που αξίζει να "δει" κανείς με άλλο μάτι στην Αθήνα, και μας τα παρουσιάζει στη στήλη "Out (& About)".

Σχολιασμός

Σχολιασμός