3 Προτάσεις Ταινιών στο ΕΡΤflix

ΕΡΤflix

Με τα θέατρα και τους κινηματογράφους να κλείνουν και με την ευχή να ανοίξουν σύντομα, σας προτείνουμε 3 ενδιαφέρουσες ταινίες στην πλατφόρμα του ertflix.

Ένα γουέστερν παλαιάς κοπής, το “3:10 To Yuma’ ή “Το τελευταίο τρένο για τη Γιούμα” το οποίο αποτελεί ριμέικ, με τους Russell Crowe και Christian Bale στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, του φημισμένου κακοποιού και του τίμιου κτηνοτρόφου, ο οποίος για ένα σεβαστό ποσό προσφέρεται να παραδώσει τον κακοποιό στη δικαιοσύνη.

Η σκηνοθεσία είναι του James Mangold, γνωστού και από το “Walk the Line”. Πρόκειται για το γνωστό δίπολο καλού και κακού, με τη ζωή του Φαρ Ουέστ να ζωντανεύει μέσα από τις εικόνες των ξύλινων saloons και τις ιστορίες όπου πρώτα μιλάνε τα όπλα, ενώ το τραίνο των 3:10 σφυρίζει αδιάφορα. Bonus: Φοβερός στο ρόλο του “κακού” ο Ben Foster!

Επόμενη πρόταση, “Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού” του Γιώργου Λάνθιμου με τον Colin Farrell, τη Nicole Kidman και τον Barry Keoghan. Ο Στίβεν και η Άννα είναι διαπρεπείς γιατροί, ευκατάστατοι, με δύο παιδιά. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει, τον άγνωστο έφηβο που έχει υπό μια ιδιότυπη προστασία, στην οικογένεια του, αναστατώνοντας τον κόσμο τους με μια δόση μεταφυσική.

Ο πατέρας καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ασύλληπτη θυσία, που μας πηγαίνει στην Ιφιγένεια, ή να χάσει τα πάντα. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Πρωτότυπου Καλύτερου Σεναρίου, ενώ κέρδισε το βραβείο σεναρίου στις Κάννες.

Τρίτη πρόταση το “Chappaquiddick” ή “Η ενοχή του Κένεντι”, μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα με τους Jason Clark και Kate Mara. Τον Ιούλιο του 69 ο γερουσιαστής Ted Kennedy αναφέρει ότι είχε ατύχημα 10 ώρες μετά το συμβάν.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε η συνεργάτιδά του Mary Jo Kopechne, η οποία ανασύρεται νεκρή. Το περιστατικό σηματοδότησε το τέλος των προσδοκιών του Ted kennedy για την προεδρία των ΗΠΑ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι διευθυντής περιεχομένου της αθηΝΕΑς. Είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+