5 Εκθέσεις Που Δεν Πρέπει Να Χάσετε στην Αθήνα

Στις αρχές του μήνα, το Art of Looking σας πρότεινε εκθέσεις που αξίζουν το χρόνο σας, αν βρεθείτε στο Λονδίνο. Αυτή την εβδομάδα, εστιάζουμε στις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες στην Αθήνα – δεν είναι και λίγες!

– MONSTER στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έως τις 16 Ιουλίου

Χαθείτε στα χρωματιστά σχήματα και σύμβολα της ατομικής έκθεσης του Γιάννη Βαρελά με τίτλο MONSTER στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία αποτελείται από ζωγραφικές εγκαταστάσεις, βίντεο και περφόρμανς.

***

– Theater of Disappearance στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, έως τις 24 Σεπτεμβρίου

Εξερευνήστε τη “ζούγκλα” του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το οποίο μεταμορφώνεται από τον διεθνούς φήμης Αργεντινό εικαστικό Andrian Villar Rojas, στο πλαίσιο του πρότζεκτ της ομάδας του NEON Theater of Disappearance. Για την έκθεση έγραψε η συνεργάτης της αθηΝΕΑς Αγγελική Ντούρου πριν μερικές εβδομάδες.

***

– William Kentridge: Παίξτε τον Χορό Ακόμα Πιο Γλυκά στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έως τις 30 Ιουνίου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, “παίξτε τον χορό ακόμα πιο γλυκά”, αναρωτηθείτε για την υπαρξιακή μοναξιά των περιπλανώμενων ανθρώπων και μαγευτείτε από μια πομπή από σκιώδεις φιγούρες που προχωρούν υπό τους ήχους μιας ορχήστρας με χάλκινα πνευστά. Όλα αυτά, στη μεγάλης κλίμακας κινηματογραφική προβολή του Νοτιοαφρικανού καλλιτέχνη William Kentridge, “μια λιτανεία από σκιές που παρελαύνουν μέσα στο σπήλαιο του Πλάτωνα”.

***

– Γκίκας – Craxton – Leigh Fermor: Η Γοητεία της Ζωής στην Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη, έως τις 10 Σεπτεμβρίου

Γοητευτείτε απο τη ζωή στην Ελλάδα, καθώς ξεδιπλώνεται μπροστά σας η προσωπική σχέση και η καλλιτεχνική πορεία τριών σημαντικών δημιουργών και στενών φίλων, του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, του John Craxton και του Patrick Leigh Fermor, η οποία είχε ως κοινή αφετηρία και πυξίδα την αγάπη τους για τη χώρα μας.

***

– Θεϊκοί Διάλογοι: Cy Twombly & Ελληνική Αρχαιότητα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, έως τις 3 Σεπτεμβρίου

Eμπνευστείτε από τους πρωτότυπους Θεϊκούς Διαλόγους μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της σύγχρονης τέχνης, μέσω των έργων του Αμερικανού ζωγράφου Cy Twombly. Εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και την επαφή του καλλιτέχνη με τη χώρα μας, τα 27 έργα του σπουδαίου Twombly εκτίθενται για πρώτη φορά δίπλα σε 12 έργα της αρχαιότητας από τη συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Φωτογραφία: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017.

Αρθρογράφος

Εργάζεται στο Frieze Art Fair στο Λονδίνο. Παρατηρεί την τέχνη παντού: σε πίνακες, ταινίες, φωτογραφίες, βιβλία. Μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις της, τις εντυπώσεις της και τα top picks της μέσα από τη στήλη της "Art of Looking".

Σχολιασμός

Σχολιασμός